greatgonzo Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego Ty, a o co chodzi z tą ciemniejszą częścią płata od strony natarcia, widoczną także pod pasami D-Day? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Obstawiam, że Autorowi mogło chodzić o zaznaczenie różnicy pomiędzy ilością warstw szpachlówki (przednia część płata miała dwie, tylna - jedną), ale jeśli mam rację, to wykonanie nietrafione, bo całość przcież i tak dostawała tę samą srebrzankę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego Gonzo grasz w szachy korespondencyjne? Helmut ma rację, o to chodziło. Trafiony czy nie tak zostanie, tylko myślę nad przytłumieniem tego. Chociaż fotki podbijają efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego (edytowane) Jedyne szachy korespondencyjne z jakimi miałem do czynienia, to ogólniak, przesyłanie między ławkami karteczki z narysowaną szachownicą i figurami. Gumką myszką ścierało się piony i ołówkiem rysowało na nowym polu. Największą, jeśli nie jedyną, atrakcją tego grania było to, że gra odbywała się na lekcjach. I tyle. Wolę brydża. A dlaczego? Czyli będzie model z gatunku tych bardziej efektownych, a mniej zgodnych z rzeczywistością. Bardziej prezentacja umiejętności modelarza niż prezentacja samolotu. Bo Helmut, myląc się nieco co do technologii produkcji P-51, słusznie zauważył, że wszystko zamalowywano farbą na głucho. A na to jeszcze pasy. Edytowane 23 Lutego przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego 33 minuty temu, greatgonzo napisał: A dlaczego? Chodziło mi o czas reakcji, ten ,,efekt" był już widoczny jak skrzydło było osobno. 35 minut temu, greatgonzo napisał: Czyli będzie model z gatunku tych bardziej efektownych, Wyrok zapadł. 35 minut temu, greatgonzo napisał: A na to jeszcze pasy. Będą zamalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Czas reakcji szachisty korespondencyjnego to cecha, którą się mienię i doskonalę ją nieustannie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi