patrykd Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 32 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Ładna biżuteria na wieży, nie walisz faktury tamiya extra thin z szpachlą ? Nie. Ponieważ faktura delikatna już jest firmowa. Troszkę pobawiłem się gdzie nie gdzie nożykiem i frezem. W szczególności z tyłu wieży i z tyłu pod jej spodem. Ale więcej nie dręczę tej faktury. Wstawie zdjęcie jak ppod spodem wygląda wieża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 31 minut temu, bulik58 napisał: A komandir jakis bedzie tym razem ,np Sorry ale autor nadal nie umie malować figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Wyślij mi ja. Tobie odpłatnie zrobię albo za przysłowiowa czekoladę hehe. Modele walisz, jak żywe. Mam wprawę już Może, to nie Brad Pitt ale pozycja z filmu jak znalazł, takiego figsa bierz i skrzydłowego z boku Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 To był żart człowieku haha. Bulik, jak zwykle na forum się wtrącasz: P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, bulik58 napisał: To byl rownierz zart , do Twojej prosby sie dostosuje. Wybaczam jajko niespodziankę w prezencie..z zapalnikiem opóźniającym hyhy .Rozmowa, iście normalnie pancerna To moja specyfika humoru, bez obrazy, bez podtekstów- z całym szacunkiem, do Twojej osoby. Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Półcalówka gotowa. Ale to dziadostwo wielkie. Najwięcej problemów zajęło mi polutowanie dwóch połówek przedniej muszki, ale jakoś poszło. Czas zabrać się za jej kołyskę trzymającą amunicję. Btw. postanowiłem, że jednak nie będę mocował pasa z amunicją tylko w podajniku będzie skrzynka z amunicją. Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez patrykd 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 Brad Pitt się ucieszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) 25 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Brad Pitt się ucieszy Będzie zadowolony taką maszynę mu tu rzeźbią Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Brad PIT- "Polski Łowca przedsiębiorców " Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) 7 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Brad PIT- "Polski Łowca przedsiębiorców " Twoją czwórkę to Szarik będzie powoził, nawet trochę sierści zostawił przy włazie jak wychodził . tu Brad będzie miał na wypasie Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) 23 minuty temu, Evildead napisał: Twoją czwórkę to Szarik będzie powoził, nawet trochę sierści zostawił przy włazie jak wychodził . tu Brad będzie miał na wypasie Poziomem P4 nie bede sie przejmował do Sherminatora-na luźno do modeli,jak zawsze Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 1 minutę temu, MayonesEXG7 napisał: Poziomem P4 nie bede sie przejmował do Sherminatora. Toż wiadomo, pomału na lajcie, takie tam żarty, żartami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 Teraz, Evildead napisał: Toż wiadomo, pomału na lajcie, takie tam żarty, żartami Wiem, nie mam spiny warsztatowej, bynajmniej nie jestem, jak ten scratch hardcore...bo już, bym przy takiej budowie zfiskował hehe 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 Wersja punkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 4 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2022 Wymęczyłem w końcu tą półcalówkę wraz z jej kołyską. Zatem góra wieży gotowa. Przechodzę teraz do kadłuba 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 4 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2022 1 minutę temu, bulik58 napisał: Lufe nie bedziesz wymienial? Nie. Lufa zostaje jak jest. Przecież nie wygląda tragicznie. Rozwiwrcalem tylko kanaliki chłodzące na niej bo niektóre były pozatykane. Tak samo w podajniku nie będę montował magazynka. Mam pytanko do ciebie czy ten pas z amunicja o którym wspominałeś jest na tyle elastyczny by upchać w skrzynkę amunicyjną którą zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Takie szybkie pytano na jaki kolor skrzynki amunicyjne do półcalówki i zwykłej .30 cal były malowane. Mógłby ktoś podać jakąś farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Widzę, że Voyager na bogato daje te waloryzacje do szermana no i dobra robota oczywiście po Twojej stronie Dobra decyzja żeby nie dawać skrzynki z amunicją do podajnika - wygląda bardziej przestrzennie a skrzyneczka położona gdzieś obok na wieży doda trochę życia i detalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Teraz, TAW napisał: Widzę, że Voyager na bogato daje te waloryzacje do szermana no i dobra robota oczywiście po Twojej stronie Dobra decyzja żeby nie dawać skrzynki z amunicją do podajnika - wygląda bardziej przestrzennie a skrzyneczka położona gdzieś obok na wieży doda trochę życia i detalu. Skrzynka obok będzie otwarta z amunicją. BTW w każdej chwili mogę ją zainstalować, bo podajnik jest do otwierania na zawiasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Zostaw obok. Zamontowana zgubi detal i skrzynki i podajnika. Jakby się dało to nawet wysuń kawałek tej taśmy amunicyjnej troche poza skrzynkę żeby kawałek leżał na stropie wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Teraz, TAW napisał: Zostaw obok. Zamontowana zgubi detal i skrzynki i podajnika. Jakby się dało to nawet wysuń kawałek tej taśmy amunicyjnej troche poza skrzynkę żeby kawałek leżał na stropie wieży. Będę myślał w późniejszej fazie jak to ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2022 Wrzucam troszkę lepsze zdjęcie skończonej wieży z Browningiem 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Kolejny etap prac nad Sherminatorem. Tym razem zająłem się kadłubem. Pousuwałem oryginalne spawy i dodałem swoje. Troszkę złota też wpadło. Najwięcej zabawy zajęły osłony lamp i klaksona. Muszę jeszcze na osłonach troszkę więcej kleju usunąć i podorabiać do nich spawy. Ale to w kolejnym updacie. Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez patrykd 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Popracowałem trochę nad tyłem kadłuba. Nad narzędziami też troszkę popracowałem. Gdzieniegdzie dodane spawy. Teraz uchwyty do narzędzi trzeba jeszcze pospawać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 (edytowane) Skleiłem dwie półówki wanny. Praktycznie bezproblemowo poszło. Dorobiłem też tylną półkę i klosze tylnych reflektorów. Teraz zabieram się za układ jezdny. Edytowane 3 Maja 2022 przez patrykd 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi