patrykd Napisano 5 Września 2022 Autor Share Napisano 5 Września 2022 21 minut temu, TAW napisał: Jeśli już się zdecydujesz to przećwicz działanie Sand and Gravel Glue gdzieś na spodzie. U mnie na testach mocno wyżarł dobrze wyschniętego GXa tak więc grubo... Ale po kilku doświadczeniach zauważyłem, że na powierzchnię wcześniej potraktowaną olejami już nie działał tak agresywnie jak na gołą farbe/lakier. Na pewno jak dasz za dużo i się nie wchłonie w ziemię to zostawia wokół matowe wykończenie. Można to na końcu skutecznie zniwelować lakierem matowym po całości modelu. Dzięki za ostrzeżenie. Ja mam na farbie lakier błyszczący Tamyia X22 a potem matowy od vallejo. Spróbuję pod spodem dać kropelkę gdzieś i patrzeć co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Września 2022 Autor Share Napisano 5 Września 2022 27 minut temu, bulik58 napisał: Przejrzyj tez te fotki z linku ponizej Tanks and tank destroyers Ale świetna fotka. Masz talent do wynajdywania ciekawych zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 7 godzin temu, patrykd napisał: Ale świetna fotka. Masz talent do wynajdywania ciekawych zdjęć. Kozacka , może układ jezdny coś takiego hehe, zabłocone na tych zdjęciach od bulika też fajnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 8 Września 2022 Share Napisano 8 Września 2022 (edytowane) Może się przyda Edytowane 8 Września 2022 przez MayonesEXG7 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 mistrzowska jest ta przykładowa dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Też mega mi się spodobała, dlatego podesłałem ją tutaj. Za grubo tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Teraz, MayonesEXG7 napisał: Też mega mi się spodobała, dlatego podesłałem ją tutaj. Za grubo tam Tam to bruk styka , nie ma co wydziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Nie podchodził bym do takiej pracy. Czasochłonne na miesiące, i gdzie takie podstawki trzymać w kąciku artysty 9.6 m2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 (edytowane) 1 minutę temu, MayonesEXG7 napisał: Nie podchodził bym do takiej pracy. Czasochłonne na miesiące, i gdzie takie podstawki trzymać w kąciku artysty 9.6 m2 Już tam pomijając że trzeba posiadać skilla odpowiedniego do takiej roboty Edytowane 9 Września 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 (edytowane) 2 minuty temu, Evildead napisał: Już tam pomijając że trzeba posiadać skilla odpowiedniego do takiej roboty Wiadomo, chodzi mi nie o poziom a ilościowo napchane, na podstawkę. Tu macz gadżetów Ja od roku dalej myslę o tych półkach ściennych i nic... Edytowane 9 Września 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 1 minutę temu, MayonesEXG7 napisał: Wiadomo, chodzi mi nie o poziom a ilościowo napchane, na podstawkę. Tu macz gadżetów No i z pół metra wysokości, chyba że w piwnicy trzymać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 10 Września 2022 Share Napisano 10 Września 2022 JA nie pirotechnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 Czy dysponuje ktoś zdjęciem Shermana (z takim samym typem wlazu dowódcy jak na moim modelu) z otwartym włazem dowódcy gdzie widać rączkę wewnęyrzną do otwierania tego wlazu. Mam obawy ze rączka jest jakoś dziwnie wklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 Czyli jednak dobrze była wklejona ta rączka patrząc na to trzecie zdjęcie. BTW przykurzylen już kadłub i wieżę modelu. Ale na razie nie wrzucam zdjęć z komórki bo mnie boli w oczy jak aparat mojej komórki nie wyrabia w sztucznym świetle. Właściwy aparat trafił w końcu do naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 (edytowane) 4 minuty temu, bulik58 napisał: Co dalej szukamy? Te zdjęcia są wystarczające. Wszystko pięknie widać. Dzięki Edytowane 12 Września 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 4 minuty temu, bulik58 napisał: Myslalem o nowym temacie Teraz to już za późno na modyfikacje jak już wszystko poklejone. Rączka wlazu akurat była urwana więc zastanawiałem się czy dobrze była wklejona poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Września 2022 Autor Share Napisano 27 Września 2022 (edytowane) Maluje sobie tobołki. Mam zagwostkę małą co to może być i na jaki kolor to pomalować? Przy okazji jeden z pomalowanych tobołków. Jest to mój pierwszy w życiu debiut w malowaniu takich pierdółek. Chętnie posłucham opinii bo sam nie wiem co o tym myśleć. Edytowane 27 Września 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 10 Października 2022 Autor Share Napisano 10 Października 2022 (edytowane) Dawno nic nie wrzucałem większego. Zatem czas to zmienić. Górę kadłuba i wieżę uważam za pobrudzone (mam tutaj na myśli, kurz zacieki, itp). Więcej nie będę tam raczej kombinować. Doszło parę detali, których uprzednio nie było. Dodałem okopcenie lufy. Na wieży doszła też już skrzynka z nabojami, jak i porozrzucane łuski. Mam zamiar tam jeszcze dodać porozrzucane łączniki od pasa amunicyjnego, ale muszę najpierw takowe namierzyć bądź też zlecić ich wydruk. Wszystkie dodatkowe graty przewożone na kadłubie są również pomalowane, ale na razie ich nie dodałem, bo jeszcze układ jezdny trzeba doprowadzić do porządku. Miłego oglądania. Co do weatheringu miałem małą przygodę z lakierem. Otóż miałem już wstępnie przykurzony model efekten splash od ammo miga i nagle nie wiedzieć czemu w niektórych miejscach na wieży zaczął mi odchodzić lakier matowy od vallejo. No to sobie pomyślałem prysnę znów lakierem matowym i po kłopocie. Jak prysłem po przykurzonej wieży to strasznie zniwelował się efekt kurzenia i musiałem od nowa powtarzać cały efekt. Nauczka na przyszłość nie psikać lakierem po splashach od ammo miga. Edytowane 10 Października 2022 przez patrykd 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 (edytowane) Jak dla mnie git, a z tymi lakierami tak jest różnie trzeba uważać, miałem podobne problemy na panzer 1 z lakierem vallejo mat po płynie mark fit strong, ale to chyba tez z mojej winy za mało odczekałem, za szybko dałem lakier i wyszedł po kilku minutach po lakierowaniu nalot biały, pajączki w miejscach gdzie było wiecej płynu , ale dało sie z tego wyjść olejami, ale czasem loteria, zmieniłem na pomarańczowa hatakę i jak na razie jest bajka, dzień, dwa przeschnie i można dawać oleje, emalie, white spirit, fixery, i daje głębszy mat od vallejo Edytowane 10 Października 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Bardzo dobrze wygląda z tym suchym kurzem. Osobiście bym jeszcze spróbował rozmyć ten efekt na bocznych błotnikach, żeby nie było ostrego przeskoku brudne-czyste. Bardzo ładne delikatne rozmycie masz przy kopule dowódcy. Z tyłu wieży przy tym rancie, który ją osłania też trzeba tan kurz zapodać i wewnątrz tych rantów. Jeszcze raz apeluję o poskromienie lufy Browninga żebyś nie zapomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 10 Października 2022 Autor Share Napisano 10 Października 2022 A co z tą lufą na wieży jest nie tak. Przecież jest prosta. Postaram się troszke jesze w takim razie rozMyc ten efekt kurzu na błotnikach. Ale delikatnie. Przy rantach jest kurz ale nie wszędzie dawałem by nie było monotonnie. To samo w środku rantów. Tam też jest miejscami kurz, ale tam z kolei poszedłem też trochę w zabrudzenia od samrow i olei. Przez co jest stłumiony mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Lufa Browninga wciąż wydaje mi się wygięta do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 10 Października 2022 Autor Share Napisano 10 Października 2022 2 minuty temu, TAW napisał: Lufa Browninga wciąż wydaje mi się wygięta do góry. Przyjrzę się temu bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 (edytowane) Też używasz panzer peeriscopes akryl vajejki, bo on ma kolor przypominający, jak na shermim? Mam, ale jeszcze nie wykorzystałem nigdy do tanków Łuski wyglądają fajnie. Mają klimat, jeszcze przy browingu dać z machanego akcją us tankera Podoba mi się, tylko ten kurz, może nie jestem przyzwyczajony do tego typu zabiegów..a może powiedzmy,że nie używałem tych technik jeszcze ale całościowo dla mnie prezentuję się czadowo. Brada nie ma, pewnie goli zarost u helgi w domu Edytowane 10 Października 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi