Mariusz45 Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Kadłub złożony. Nie obyło się bez niedokładności. W niektórych miejscach musiałem uciec się do pomocy szpachli. Dopieszczę jeszcze te miejsca i zobaczymy po podkładzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 44 minuty temu, Mariusz45 napisał: Nie obyło się bez niedokładności. W niektórych miejscach musiałem uciec się do pomocy szpachli. Chyba nie potrzebnie w koło wizjera kierowcy ta szpachla. Cały ten blok był wymienialny, a więc przykręcany, a środkowy element był ruchomy góra, dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Seb napisał: Chyba nie potrzebnie w koło wizjera kierowcy ta szpachla. Cały ten blok był wymienialny, a więc przykręcany, a środkowy element był ruchomy góra, dół. U mnie ten element bardzo odstawał. Sugerowałem się fotkami oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Fakt, te Tygrysy RFM nie grzeszą spasowaniem, ale Dragonowi też daleko w tym aspekcie do ideału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 Ładne fotki 131.... Tiger I tank captured in Tunisia on display at Horse Guards Parade in London, 18 November 1943 Tiger I z s.Pz.Abt. 504 zdobyty w Tunezji 4.1943, prezentowany w Londynie Tiger I i premier Churchill 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 26 Września 2022 Autor Share Napisano 26 Września 2022 (edytowane) Jako że sezon deszczowy zakradł się do nas Tiger powraca na warsztat. Rozpoczynam montaż kòł. Liczba części na razie mnie przygniata. Trzeba przejrzeć zdjęcia. Karton był łatwiejszy. Mam nadzieję że te dwa wozy miały identyczne koła... Edytowane 26 Września 2022 przez Mariusz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 29 Września 2022 Autor Share Napisano 29 Września 2022 Wòz roboczo na kołach. Doszły też błotniki przednie. Przyznam się że praca z blaszkami sprawia mi sporo trudności. Kilka elementów zgubiłem i trzeba było improwizować. No cóż,nauka bywa ciężka. Pewnie z czasem będzie lepiej a na razie proszę o wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Września 2022 Share Napisano 29 Września 2022 Mnie to zastanawia czy te przetłoczenia nie powinny być ku górze po całości, a blaszki na początek ciężko, ale z czasem będzie lepiej , fajnie że chcesz waloryzować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 29 Września 2022 Autor Share Napisano 29 Września 2022 Według instrukcji jest tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Września 2022 Share Napisano 29 Września 2022 Troszkę słabo widać, ale wygląda że idą idą ku górze, a skrajne masz ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 29 Września 2022 Autor Share Napisano 29 Września 2022 22 minuty temu, Evildead napisał: Troszkę słabo widać, ale wygląda że idą idą ku górze, a skrajne masz ok Faktycznie. Pomijając już to... Ta dokładność i czystość blaszek z drugiej fotki.... Mam nadzieję że kiedyś do tego dojdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Września 2022 Share Napisano 29 Września 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Mariusz45 napisał: Faktycznie. Pomijając już to... Ta dokładność i czystość blaszek z drugiej fotki.... Mam nadzieję że kiedyś do tego dojdę. To akurat zrzut z 1/16 , większa skala to i łatwiej, grunt to do przodu Edytowane 29 Września 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Września 2022 Share Napisano 29 Września 2022 5 godzin temu, Mariusz45 napisał: Doszły też błotniki przednie. Przyznam się że praca z blaszkami sprawia mi sporo trudności. Blaszki to powoli już ssają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 23 Października 2022 Autor Share Napisano 23 Października 2022 Doszły błotniki boczne,siatki. Po długiej walce udało się zamocować linę na burcie. Aber daje stalową linkę i jej ukształtowanie to niezła pròba nerwów. Muszę przyznać że choć ten model daje mi niezłą szkołę to do dobrego poziomu czeka mnie jeszcze długa droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 23 Października 2022 Autor Share Napisano 23 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 Efekt dzisiejszego posiedzenia. Nie jest to może mistrzostwo świata ale w porównaniu z wcześniejszą moją produkcją widać światełko w tunelu. Dzięki za filmik instruktażowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Akurat jeśli chodzi o blaszki to Tygrys jest dla mnie banalnym modelem. Szkoda, że nie dokupiłeś sobie lin Eureki. Ułatwiłoby to Tobie robotę. Stalowe strasznie sprężynują, ja się do nich nawet nie dotykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 27 Października 2022 Autor Share Napisano 27 Października 2022 Doszły tylne błotniki. O ile prawy wyszedł mi całkiem nieźle ,to o lewym nie mogę tego powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 W dniu 23.10.2022 o 14:58, Mariusz45 napisał: Po długiej walce udało się zamocować linę na burcie. Aber daje stalową linkę i jej ukształtowanie to niezła pròba nerwów. A o linka "Eureka XXL" słyszałeś? Chciałem już napisać że błotniki i osłony boczne nie do tej wersji Tygrysa, ale zapomniałem że nie robisz "pudełkowego" Tygrysa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 28 Października 2022 Autor Share Napisano 28 Października 2022 (edytowane) 6 godzin temu, Seb napisał: A o linka "Eureka XXL" słyszałeś? Chciałem już napisać że błotniki i osłony boczne nie do tej wersji Tygrysa, ale zapomniałem że nie robisz "pudełkowego" Tygrysa. Dopiero teraz wiem o tych linkach Eureki. Dzięki. Na szczęście linę głòwną mam miedzianą z zestawu. A co do blaszek to nigdy nie pracowałem z tak maciupkimi,złożonymi metalowymi elementami. Myślę że po prostu muszę nabrać wprawy. Wszystko co tu robię to pierwszy raz. Edytowane 28 Października 2022 przez Mariusz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 28 Października 2022 Autor Share Napisano 28 Października 2022 (edytowane) Dziś wolne więc prace trwają. Doszły osłony wydechòw. Z wykonania jestem zadowolony. Kurczaki,brakuje powtarzalności. Raz wyjdzie dobrze a raz spierd..ę. Edytowane 28 Października 2022 przez Mariusz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 30 Października 2022 Autor Share Napisano 30 Października 2022 Pomocy! Jaki macie patent na składanie tych zatrzaskòw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek Napisano 30 Października 2022 Share Napisano 30 Października 2022 Proszę bardzo https://www.youtube.com/watch?v=VhSkurlnhQ0&t=24s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 30 Października 2022 Autor Share Napisano 30 Października 2022 33 minuty temu, przemek napisał: Proszę bardzo https://www.youtube.com/watch?v=VhSkurlnhQ0&t=24s Podziękował ślicznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Października 2022 Share Napisano 31 Października 2022 10 godzin temu, Mariusz45 napisał: Pomocy! Jaki macie patent na składanie tych zatrzaskòw? Taki: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi