Matthew Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Witam! Dołączyć chciałbym z tym oto modelem Malowanie Normandia, sugerowałem się pudełkowym, czyli kolor Afrika Mustard. Model będzie nieodzownym elementem dioramki którą mam w planach. Mały in-boxik. Za dużo elementów to tutaj nie ma Coś tam zacząłem robić... Proszę mi paznokci nie komentować Czy dawać Surfacera 1000 jako podkład, czy nie dawać... Oto jest pytanie. Zapewne pierwsze, z wielu które tutaj zadam. A czy eksperci zgadzają się co do koloru? Afrika Mustard jako Blitz z Normandii? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Czy dawać Surfacera 1000 jako podkład, czy nie dawać... Raczej daj, to na pewno nie zaszkodzi. Maluśki coś ten model(ik) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 Troche podłubałem. Co prawda za dużo nie ma, ale jakieś postęp(iki)y są Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 No kolego... Zawsze do przodu... Niewiele to zawsze więcej niż NIC... Po sesji i pracy jestem tak zmęczony że nawet nie chce mi się brać za sklejenie połówek skrzydła w jednym z moich LATADEŁ... Także i tak jesteś lepszy ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Gratuluje. Zabrałeś się za fajny model. Też go kiedyś budowałem. Ogólnie praca nad nim była przyjemna, z wyjątkiem ścian kabiny, nie za bardzo chciały pasować do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2008 Ogólnie praca nad nim była przyjemna, z wyjątkiem ścian kabiny, nie za bardzo chciały pasować do siebie. Święte słowa! Jeszcze nad kabiną popracuję Stan na dziś: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2008 Widzę, że mój wątek cieszy się ogromnym zainteresowaniem Do rzeczy podłubałem trochę, model już w końcowych fazach klejenia. Nad kabiną jeszcze popracuję, stan na dziś: Paka od dołu Aha, no i tak... Chciałem zrobić malowanie Normandia 1944 i co dziwne, na pudełku italki jest napisane, aby pomalować Opelka na Afrika Braun, a w instrukcji, żeby na Dunkelgelb Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 1 Lipca 2008 Autor Share Napisano 1 Lipca 2008 Jest sens prowadzić relacje, której nikt nie ogląda? Chyba się do nich zrażę... No cóż, jedziem dalej: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Spokojnie, to tylko Blitz w 1:72 To, że nikt sie nie rozpisuje nie znaczy, że nikt tu nie zagląda. Ja ze swojego doświadczenia wiem, że jak nie piszą to nie mają się do czego przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Moim zdaniem dunkelgelb powinien być. A do tego może jakieś wężyki zielone i brązowe. 300 wyświetleń i mówisz, że nikt nie ogląda. Sam zaglądam tutaj często ale nie mam nic do powiedzenia więc nie będę nabijał niepotrzebnie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 1 Lipca 2008 Autor Share Napisano 1 Lipca 2008 Aha Dzięki A co do malowania, to chyba się zdecyduję na sam dunkelgelb bez żadnych innych kolorów. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 a tak swoją drogą to popraw te szpachlowania i reflektory bo przez nie wygląda strasznie smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Ja też zaglądam z każdym postępem. Z komentami raczej czekam na jakieś niedociągnięcie... no i na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Podnieś reflektory, i faktycznie popraw miejsca szpachlowania, bo gdzieniegzie w szczelinie jest szpachla a potem już pustka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 nic reflektorom nie rób,postaw model na sztorc i stopniowo zapuszczaj w nie sidoluxu(pomaluj jakimś srebrnym dno za wczasu)..póżniej namaluj obwódki i będzie oki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 2 Lipca 2008 Autor Share Napisano 2 Lipca 2008 Model sklejony pozostało mi tylko pake dokleić, ale to już po pomalowaniu. No a na nią kilka beczek, skrzynek itp. A co do reflektorów, to zrobiłem je ze szpachli Nawet dobrze wyszły, ta pierwsza fotka je trochę przekłamuje, w rzeczywistości lepiej wyglądają. Zdjęcia: Ależ monstrum! Pierwszy raz w życiu użyłem Surfacera Teraz tylko malowanko Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Ciekaw jestem co Ci wyjdzie po zdjęciu maskowania z szyb. Nawet bez szczególnego przyglądania się widać, że miejscami tez są pomalowane surferem No i co z wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 Witam! Wnętrze robione wcześniej. Nawet bez szczególnego przyglądania się widać, że miejscami tez są pomalowane surferem właśnie, że nie widać Nic nie zostało pociapane, wręcz przeciwnie... mam inny problem, za dużo pomaskowałem i muszę poprawiać pędzlem. Fotki będą jutro. W zasadzie to już dzisiaj Przestuj był, bo wakacje są i spontaniczne plany wytrącają modele Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 9 Lipca 2008 Autor Share Napisano 9 Lipca 2008 Model po sido, nałożone kalki. Jutro się wezmę za wash. Fotki podglądowe: Aha, no i tak, robiłem mały porządek z pudełkami, no i zostało mi trochę złomu z tych oto widocznych poniżej modeli. Jeśli ktoś czegoś by potrzebował, to chętnie oddam bądź ewentualnie na coś wymienię Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 No Blitz całkiem ładnie wychodzi narazie , tylko szkoda , że jakiegos ciekawego kamo nie walnąłeś A co do tematu złomu to z teciaka coś Ci zostało? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 9 Lipca 2008 Autor Share Napisano 9 Lipca 2008 Hmm... z Teciaka, wiesz, to Teciak Zvezdy Zostało: - 2 łopaty - piła - 2 linki holownicze - 2 skrzynie - okolo 12 ogniwek gąsiennicy Wszystko Zvezdowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Super malowanie jak dotąd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 10 Lipca 2008 Autor Share Napisano 10 Lipca 2008 Dzięki Po washu, kolejne fotki: Mam pytanie, pierwszy raz zamierzam zrobić fading, czy dać teraz po washu a przed fadingiem sidolux? Czy już nie potrzeba? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Naprawdę nice! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 11 Lipca 2008 Autor Share Napisano 11 Lipca 2008 Witojcie! Model praktycznie skończony. Jutro przewidywany koniec To co fotki przedstawiają to jeszcze przed matowieniem, ale w rzeczywistości model jest już polakierowany. Jutro ostatnie prace wykończeniowe No ale koniec o tym, zdjęcia Tylko biedronka nie ma ogonka! Po fadingu: Trochę suchego pędzla i obić... Mały offtop: Fotki przy sztucznym świetle, w rzeczywistości model trochę lepiej wygląda Jutro fotki skończonego modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi