Bartosz Ciesielski Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, chorąży napisał: Fajny ten Tigr, są może gdzieś zdjęcia z drugiej lub z przodu ? To wygląda na pancerz fabryczny ... Widziałem foty od przodu ma na wlocie powietrza na masce dodatkową płytę. Są Tigry które mają dospawane kawałki blach na oknie w drzwiach kierowcy. Na fotkach rozbitej kolumny widać ten wynalazek całkowicie przerobioną przednią szybę https://postlmg.cc/75vf0fV4 Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 To jest dziwne zdjęcie, figuranci mają białe opaski na ręce a więc rosyjskojęzyczni, a pancerz improwizowany. Ciekawe, czy jest zdjęcie tej fabrycznej przeróbki, tam wieża strzelca ma opancerzenie jak amerykański "młotek".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 16 hours ago, chorąży said: Fajny ten Tigr, są może gdzieś zdjęcia z drugiej lub z przodu ? To wygląda na pancerz fabryczny ... Pancerz na pewno jest fabryczny. A zdjęcia chyba dokładnie tej samej sztuki poniżej: 15 hours ago, orzechu500 said: To opancerzenie to chyba upgrade w zwiazku ze straconymi setkami Tigrów. Drugiego budować już nie będę Możliwe. 11 hours ago, chorąży said: To jest dziwne zdjęcie, figuranci mają białe opaski na ręce a więc rosyjskojęzyczni, a pancerz improwizowany. Ciekawe, czy jest zdjęcie tej fabrycznej przeróbki, tam wieża strzelca ma opancerzenie jak amerykański "młotek".. Wieże z obrotnicą są całkiem popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Dziękuję za zdjęcia, jeszcze muszę wymyślić patent jak te żaluzje zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Tu fotka tego zdziwna szyba takie szybkie frontowe wzmocnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Jak pamiętam to używali tam rusznic ppanc z czasów II wś. kto wie, czy to nie z tego powodu, wzmocnienia w okolicy głowy kierowcy, dysponenta i desantu za kierowcą, tego patrzącego do tyłu. THX za zdjęcie, zbieram materiały na kolejnego Tigra a ten z dopancerzeniem jest dość fajny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 17 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Widziałem foty od przodu ma na wlocie powietrza na masce dodatkową płytę. Są Tigry które mają dospawane kawałki blach na oknie w drzwiach kierowcy. Na fotkach rozbitej kolumny widać ten wynalazek całkowicie przerobioną przednią szybę https://postlmg.cc/75vf0fV4 tutaj cały film: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Jeszcze są takie dopancerzenia: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Ja powoli przymierzam się do tego z żaluzjami i opancerzeniem fabrycznym. Może by do działu 1 : 1 poprzenosić te zdjęcia i tam założyć wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Szukam jeszcze zdjęć, ewentualnie wymiarów tej wieży Tigra z "żaluzjami", może jest ktoś, kto ma i jest skłonny si ę podzielić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2022 1 hour ago, chorąży said: Szukam jeszcze zdjęć, ewentualnie wymiarów tej wieży Tigra z "żaluzjami", może jest ktoś, kto ma i jest skłonny si ę podzielić.. Mogę Ci coś pomierzyć na moim Tigrze, ewentualnie na tej drugiej wieży którą mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Za podstawę biorę Tigra-M Zvezdy z dachem Tigra 233014 też Zvezdy, który ma obrotnicę ze zdjęć z tego wątku jestem w stanie zwymiarować tylko tył i wysokość, nie mam ani boku ani przodu. Płyty pancerne już mam zwymiarowane, żaluzje, Kolega Adam doradził fips. Masz wieżę jaka jest na tej serii zdjęć ? jeżeli tak to prośba o ewentualny pomiar albo zdjęcie na tle papieru milimetrowego. Uzbrojenie to jest chyba kord, podejrzewam Live Resin LRE-35308. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 On 4/23/2022 at 9:44 PM, chorąży said: Za podstawę biorę Tigra-M Zvezdy z dachem Tigra 233014 też Zvezdy, który ma obrotnicę ze zdjęć z tego wątku jestem w stanie zwymiarować tylko tył i wysokość, nie mam ani boku ani przodu. Płyty pancerne już mam zwymiarowane, żaluzje, Kolega Adam doradził fips. Masz wieżę jaka jest na tej serii zdjęć ? jeżeli tak to prośba o ewentualny pomiar albo zdjęcie na tle papieru milimetrowego. Uzbrojenie to jest chyba kord, podejrzewam Live Resin LRE-35308. A może coś prostszego? 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Ciekawe, ale raczej nie wolę w "pełni sprawne" ten zresztą wygląda na spalony, przynajmniej silnik od strony kierowcy, to raczej ktoś coś zajumał z wrakowiska nadal szukam zdjęć lub wymiarów wieży, niestety nie udało się znaleźć, jedynie drugie zdjęcie tego z osłoną z stalowych krążków maski silnika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 10 godzin temu, chorąży napisał: Ciekawe, ale raczej nie wolę w "pełni sprawne" ten zresztą wygląda na spalony, przynajmniej silnik od strony kierowcy, to raczej ktoś coś zajumał z wrakowiska nadal szukam zdjęć lub wymiarów wieży, niestety nie udało się znaleźć, jedynie drugie zdjęcie tego z osłoną z stalowych krążków maski silnika.. Pomyśl jak będzie bujana po wojnie takim zdobycznym Tigrem. Wyglada faktycznie na uszkodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 Nie dość, ze "żaluzje" ale i kostki pancerza reaktywnego.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Kwietnia 2022 Share Napisano 29 Kwietnia 2022 No i chyba mam komplet, wprawdzie nie z boku, ale po 5 dniach poszukiwań tylko2 takie zdjęcia, ...więc już nie zaśmiecam wątku Kolegi. ps. są nawet Tigry wyłożone kostkami pancerza reaktywnego, i to wygląda na fabryczną przeróbkę.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Maja 2022 Autor Share Napisano 5 Maja 2022 Kolejna ciekawostka jeśli chodzi o malowanie - tym razem wersja ukraińska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 W dniu 5.05.2022 o 07:41, orzechu500 napisał: Kolejna ciekawostka jeśli chodzi o malowanie - tym razem wersja ukraińska Pojazd należy do jednostki specjalnej ,, KRAKEN" mają w logo ośmiornicę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 a ja dzisiaj trafiłem na 2 fotki Tigra z takimi przeróbkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Kraje super malowanie, a w tym drugim to do czego to przed kołami służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 cholera wie co autor projektu miał na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 żeby nie zaśmiecać zrobiłem osobny Temat na temat Gaza Tigr Kamza czy Urala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 6 Września 2023 Share Napisano 6 Września 2023 jakiego zielonego tutaj użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 7 Września 2023 Share Napisano 7 Września 2023 Jest warsztat tego modelu na forum? Jeśli tak to proszę o linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi