orzechu500 Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Czołem, Po przeszło dwumiesięcznych zmaganiach przyszedł czas na prezentację mojego ulepa. Model zbudowany z zestawu Meng, plus blaszki E.T, wieża i figurant od Liveresin, żywczne koła wykonane przez członka forum. W trakcie budowy było wiele pierwszych razów: pierwsze podejscie do trójbarwnego kamuflażu oraz pierwsze podejscie do blaszek. Jestem świadomy wielu niedociągnieć i braków technicznych w wykonaniu, niemniej jednak budowa dostarczyła mi wiele przyjemności i frajdy. Zapraszam do oglądania 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechu500 Posted April 9, 2022 Author Share Posted April 9, 2022 21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Ciekawie to wygląda, już pomijając to że rusek, widać że się starałeś i miałeś frajdę z budowy, figurka też bojowo wygląda, karabin nie miał być różowy czasem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Ciesielski Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Namówiliśmy go na malowanie w kolorach broni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechu500 Posted April 9, 2022 Author Share Posted April 9, 2022 1 minute ago, Bartosz Ciesielski said: Namówiliśmy go na malowanie w kolorach broni Tak było, potwierdzam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 4 minuty temu, Bartosz Ciesielski napisał: Namówiliśmy go na malowanie w kolorach broni 2 minuty temu, orzechu500 napisał: Tak było, potwierdzam Dzięki nie doczytałem na warsztacie najwidoczniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 (edited) No niefajna scenka, nie myślę o twojej pracy bo ta jest dobra, кацап rewelacyjnie ci wyszedł Brawo za model. Edited April 9, 2022 by copycat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Pojazd super, кацап sztos, a grunt obłędny. Całość niesamowita 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x_bandit Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 (edited) Model git. Mam jedno pytanie czy masz jakiś patent na malowanie camo na mundurach, bo bardzo fajnie wyszło. Wydaje mi się, że nie zauważyłeś delikatnych nadlewek na poreczach dachu. Można je usunąć bo zdjeciach je dobrze widać Edited April 10, 2022 by x_bandit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechu500 Posted April 10, 2022 Author Share Posted April 10, 2022 2 minutes ago, x_bandit said: Model git. Mam jedno pytanie czy masz jakiś patent na malowanie camo na mundurach, bo bardzo fajnie wyszło. Kamuflaż na mundurze to kalkomania. Ta akurat jest od live-resin. Cienkie, ładnie wydrukowane, łatwo się poddają płynom zmiękczającym, dużo cięcia i klejenia małych kawałków ale idzie wszystko bezproblemowo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Grabowski Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Zupełnie nie rozumiem, dlaczego zostało tu napisane, że to nie fajna scenka? Bo przedstawia rosyjski sprzęt i żołnierza? Bo na pojeździe namalowane jest "Z"? Kurcze, to tylko modelarstwo. Ile na forum jest galerii modeli panter, tygrysów i mnóstwa innego hitlerowskiego badziewia przedstawianych w różnych scenkach, z namalowanymi krzyżami itp? Nikt wtedy nie pisze, że to nie fajne scenki! Nikt się nie przejmuje, że ten nazistowski złom rozpierniczył nam pół kraju. Wszyscy namiętnie kleją te pojazdy, trzęsąc się nad prawidłowym odcieniem aluminium. Scenka Przemka, jest świetna i doceniam ogrom i trudy pracy włożonej w jej powstanie 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Mistrzostwo, jedna z najlepszych (wykonanie i aranżacja) , jakie widziałem.... i przestańmy przepraszać, za to, że jesteśmy modelarzami, Antoś Banderas nie przeprasza za to, że zagrał w Znak Z oorro . 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Obserwowałem warsztat i efekt mnie nie zaskakuje- spodziewałem się ekstra efektu i taki mamy. Prostota scenki, fajnie wykonane otoczenie. Głowni bohaterowie również trzymają wysoki poziom. GAZ stonowanie pobrudzony(trochę sterylne koło zapasowe). Figurka ekstra w tym kamuflażu. Czekam na kolejny „wypust” z Twojej ręki. ps- chyba pominąłem w warsztacie- jakim pigmentem brudziłeś koła? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechu500 Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 3 hours ago, makinen said: Obserwowałem warsztat i efekt mnie nie zaskakuje- spodziewałem się ps- chyba pominąłem w warsztacie- jakim pigmentem brudziłeś koła? Cześć użyłem tych kolorów. Pigment mieszany z tymi emaliami i pigment fixerem, takiej pasty użyłem do brudzenia czy to wcierane, czy strzepywane z pędzla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Cerny Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Świetnie wyszedł. A w środku jest tyle miejsca, że aż się prosi by tam jakąś trofiejną pralkę włożyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MayonesEXG7 Posted April 17, 2022 Share Posted April 17, 2022 (edited) Obiegasz Świat Edited April 17, 2022 by MayonesEXG7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted April 17, 2022 Share Posted April 17, 2022 (edited) Fajne oj fajne, figurka wymiata, drogowskaz dopełnia dzieło Edited April 17, 2022 by wuwumaster 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechu500 Posted April 17, 2022 Author Share Posted April 17, 2022 Następne muszę zrobić inaczej, model wymiata, figurka dopełnia dzieło a drogowskaz fajny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Fajny finał projektu. Gratuluję. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Ja jestem pod wrażeniem! Imponująca praca nad modelem! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uapa Posted April 21, 2022 Share Posted April 21, 2022 On 4/9/2022 at 7:12 PM, orzechu500 said: Czołem, Po przeszło dwumiesięcznych zmaganiach przyszedł czas na prezentację mojego ulepa. Model zbudowany z zestawu Meng, plus blaszki E.T, wieża i figurant od Liveresin, żywczne koła wykonane przez członka forum. W trakcie budowy było wiele pierwszych razów: pierwsze podejscie do trójbarwnego kamuflażu oraz pierwsze podejscie do blaszek. Jestem świadomy wielu niedociągnieć i braków technicznych w wykonaniu, niemniej jednak budowa dostarczyła mi wiele przyjemności i frajdy. Zapraszam do oglądania Jak pisałem na FB - świetna robota. A gdybyś stwierdził, że chcesz robić drugi model to tu ciekawostka z płytami dodatkowymi... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted April 21, 2022 Share Posted April 21, 2022 Fajny. Zrób go. Tylko tym razem bez orków. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted April 21, 2022 Share Posted April 21, 2022 1 godzinę temu, Uapa napisał: Jak pisałem na FB - świetna robota. A gdybyś stwierdził, że chcesz robić drugi model to tu ciekawostka z płytami dodatkowymi... Fajny ten Tigr, są może gdzieś zdjęcia z drugiej lub z przodu ? To wygląda na pancerz fabryczny ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechu500 Posted April 21, 2022 Author Share Posted April 21, 2022 To opancerzenie to chyba upgrade w zwiazku ze straconymi setkami Tigrów. Drugiego budować już nie będę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts