toled Napisano 28 Kwietnia 2022 Napisano 28 Kwietnia 2022 3 godziny temu, cayman napisał: Nie inaczej.!! Nauka nie poszła w las. I takie warsztaty ja chcę oglądać. Chłop się ogarnął, wziął wszystkie Twoje rady do serca i model w końcu wygląda tak jak ma wyglądać. Cytuj
cayman Napisano 28 Kwietnia 2022 Napisano 28 Kwietnia 2022 15 minut temu, toled napisał: I takie warsztaty ja chcę oglądać. Chłop się ogarnął, wziął wszystkie Twoje rady do serca i model w końcu wygląda tak jak ma wyglądać. Wiesz dobrze Wojtku ,że każdy modelarz musi przejść kolejne etapy a wpadki przeanalizować i wyciągnąć wnioski. Wiem ,byłoby najlepiej swój pierwszy czy drugi model zrobić na tzw.brzytwę żyletę , ale nie da się, bo techniki poznaje się w trakcie modelowania ,a nie wcześniej. Naszego Padawana cenię za wytrwałość i chęć walki z materią ,a nie ręce do góry i ...THE END. Cytuj
Bartas89 Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Napisano 30 Kwietnia 2022 Model został ukończony. Czy spotkałem się z jakimiś problemami w trakcie pracy nad nim? Tak. Pierwsze to malowanie podwozia, które było jednym elementem. Drugie to spasowanie jednego z przednich kloszy. Namęczyłem się z nim blisko godzinę, aby wszedł ładnie na swoje miejsce. Reszta bardzo dobrze spasowana, jak na Tamkę przystało. Czy będę chciał sklejać kolejne auto? Myślę, że tak. Jedno co mnie zastanawia w modelach aut, to to, że człowiek stara się wypieścić wnętrze, maskuje, poprawia, zaprawia, a na koniec i tak prawie tego nie widać Niedługo powinienem wrzuć galerię. Dzięki wszystkim za porady i do napisania 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi