hlystek Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Witam. Moje trzecie podejscie do pancerki. Tygrys z Totenkopf sierpień 44 rejon Wołomina. Malowanie Hataka orenge. Wash olejny i track wash od miga na gąsienice. Ze względu na porę roku i teren nie za bardzo ubłocony. Proszę o krytykę i sugestie co ewentualnie poprawić. Oprócz zdjęć bo nie mam chwilowo możliwosci zrobić lepszych. pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Fajny tygrysek. Mi się podoba. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Bardzo fajnie pomalowany kamuflaż. Co poprawić? Trumpeter daje możliwość budowy tylko i wyłącznie finalnej wersji Tygrysa, a "912" chyba to tej kategorii się nie zaliczała, ale na zmiany już za późno. Zmienić jedynie możesz malowanie tuby na antenę, która raczej malowana była jak reszta pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 7 godzin temu, hlystek napisał: Proszę o krytykę i sugestie co ewentualnie poprawić. Oprócz zdjęć bo nie mam chwilowo możliwosci zrobić lepszych. pozdrawiam Wywal ten znak wodny z lewego dolnego rogu. chyba, że koniecznie się chcesz chwalić wypasionym sprzętem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Ok:D Nie chciałem wyjśc na szpanera:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Nie wyszedłeś na szpanera. Zrobiłeś ładny model Tygrysa. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 Dzięki za opinie:) Cieszę sie z pozytywnego odbioru. kamuflaż miał być na patafixa ale za ostre przejscia wyszły i stanęło na tym że robiłem z ręki. Czyli musiałem coś schrzanić jak zwykle, czy z pudła da sie zrobić jakies poprawne malowanie bez babola? Z jakiego zestawu mozna zrobić 912 w poprawnej konfiguracji? Pewnie jakiś dragon. Aż na tyle sie nie czuje w niemieckiej pancerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 27 minut temu, hlystek napisał: Dzięki za opinie:) Cieszę sie z pozytywnego odbioru. kamuflaż miał być na patafixa ale za ostre przejscia wyszły i stanęło na tym że robiłem z ręki. Czyli musiałem coś schrzanić jak zwykle, czy z pudła da sie zrobić jakies poprawne malowanie bez babola? Z jakiego zestawu mozna zrobić 912 w poprawnej konfiguracji? Pewnie jakiś dragon. Aż na tyle sie nie czuje w niemieckiej pancerce. Dlatego olej to i zostaw jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 Spokojnie:) to na pewno nie ostatnie podejście do tematu. Interesują mnie czołgi z mojej okolicy.Dużo się działo we Wrześniu u nas ale tematy bardziej lotnicze. Tigery z Totenkopf walczące pod Wołominem i Kruszem, Pantery z Wikinga rozbite na wiaduktach w Jasienicy, Shermany z Rkka bo tego było sporo . Lokalna Historia:) Dlatego pytam na przyszłośc kogoś kto ma większą wiedzę w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Godzinę temu, hlystek napisał: Spokojnie:) to na pewno nie ostatnie podejście do tematu. Interesują mnie czołgi z mojej okolicy.Dużo się działo we Wrześniu u nas ale tematy bardziej lotnicze. Tigery z Totenkopf walczące pod Wołominem i Kruszem, Pantery z Wikinga rozbite na wiaduktach w Jasienicy, Shermany z Rkka bo tego było sporo . Lokalna Historia:) Dlatego pytam na przyszłośc kogoś kto ma większą wiedzę w temacie. No to nie ma co owijać w bawełnę, najlepsze Tygrysy od Dragona i RFM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Tak myślałem. tylko dragon robi kilka wersji, póznego, befhela,hybrydę i finala z tego co kojarzę. Pogubić się można Teraz Das werk wydaje chyba przepak dragona. nada się ? Edytowane 1 Maja 2022 przez hlystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) 48 minut temu, hlystek napisał: Tak myślałem. tylko dragon robi kilka wersji, póznego, befhela,hybrydę i finala z tego co kojarzę. Pogubić się można Teraz Das werk wydaje chyba przepak dragona. nada się ? W późnym Tygrysie RFM masz multum wersji do wyboru. Duże koła napinające, małe koła napinające. Hamulec wylotowy, długi i krótki, różne wersje dachu wieży. Różne wersje włazu ładowniczego. Celownik dwuobiektywowy, jednoobiektywowy. Nawet wersję dowódczą można wykonać. Praktycznie każdego późnego Tygrysa można z tego zestawu zbudować. Jest dużo fototrawionek (bez błotników...) i ogniwkowe pracujące gąsienice (prawidłowe z wybraniem w zębie). Gąsienice do Tygrysa RFM to jest dokładnie to samo co zestaw gąsienic Modelkasten tak kiedyś ceniony a dziś prawie niedostępny. Późnego Tygrysa RFM można nawet za 150 zł złowić. Tylko kalkomanie są jakieś przygrube. Edytowane 1 Maja 2022 przez Mr_X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 Fajna sprawa, jeszcze tylko zimmeritu mu brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Pomalowany ładnie i delikatnie przybrudzony- podoba się. Przyczepiłbym się tylko do krzywych nr taktyczny na zasobniku wieżowym i troche krzywe gąsienice (dolny bieg). Jak planujesz jakąś podstawkę to problem gąsienic zniknie. No i troszkę się świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 2 godziny temu, Mr_X napisał: W późnym Tygrysie RFM masz multum wersji do wyboru. To samo u Dragona, zalewa mnie tysiące nie wykorzystanych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 7 minut temu, Seb napisał: To samo u Dragona, zalewa mnie tysiące nie wykorzystanych części Od przybytku głowa nie boli zwłaszcza jak dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 Gąsienice nie są jeszcze doklejone na stałe, tak samo nie ma km bo zestawowy mnie nie przekonuje. Muszę jakiś zamiennik znalezc. Potraktowałem go matem. Może wina zdjęc, tego zupełnie nie potrafie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 A jeszcze mam pytanko. RFM ma w ofercie tigera nazwanego Gruppe Fehrman czyli składaki z 45. Z zimmeritem atak da się zbudować większość malowań? W niektórych oznaczeniach wieży RFM coś pomieszał. jaki kolor dać w miejscach gdzie zimmerit odpadł? bede wdzięczny za podpowiez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Fajnie sklejony model! Z ciekawości, masz jakieś kwity na tygrysy walczące w okolicach Wołomina? To chyba największa bitwa pancerna, która do tej pory nie doczekała się niestety porządnej monografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Wszystkie da się zbudować z oznaczeń. W komplecie znajdziesz koła stalowe jak i z bandażami. Ogólnie ten model to dobra baza do budowy innych Tygrysów. Co do koloru pod zimmeritem to poczekaj na odpowiedź kolegi messera, bo on już to tłumaczył. Znajdzie i wklei, bo ja nie pamiętam w którym to wątku było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 Jest w nr 2/2012 Poligonu dość ciekawie opisany przebieg bitwy. ale raczej więcej informacji na odkrywcy było swojego czasu.I sporo zdjęć panter z Vikinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 (edytowane) Super. bo Strasznie mi się te Hybrydy póznego kadłuba z wczesną wieżą podobają. Dzięki za pomoc merytoryczną. Teraz juz wiem gdzie dzwoni. Zimmerit atak przerabiałem w panterze tak że też znam i lubię. Edytowane 3 Maja 2022 przez hlystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 12 minut temu, Dudzio napisał: Fajnie sklejony model! Z ciekawości, masz jakieś kwity na tygrysy walczące w okolicach Wołomina? To chyba największa bitwa pancerna, która do tej pory nie doczekała się niestety porządnej monografii. Poza tym w Kruszu wyszedł z ziemi spory fragment wieży z włazem ładowniczego na boku. Ale który to nr nie Potrafie stwierdzić. Podobno 3szt były rozbite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 (edytowane) 18 minut temu, hlystek napisał: Super. bo Strasznie mi się te Hybrydy póznego kadłuba z wczesną wieżą podobają. Coś w sobie mają: Kadłuby to one mają wczesne ze stalowymi kołami. Wyjątkiem jest ten w środku, ale to moja interpretacja, bo akurat czołgu F05 nie ma zdjęć. Edytowane 3 Maja 2022 przez Seb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 Trudno wybrać który najładniejszy. Zazdraszczam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi