Bengal Napisano 14 Lipca 2022 Autor Share Napisano 14 Lipca 2022 28 minut temu, _OldMan_ napisał: Niech mnie ktoś objaśni, po co mu te dyndadełka na wieży ? A to nie las antenek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Lipca 2022 Autor Share Napisano 14 Lipca 2022 Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 14 Lipca 2022 Share Napisano 14 Lipca 2022 4 godziny temu, _OldMan_ napisał: Niech mnie ktoś objaśni, po co mu te dyndadełka na wieży ? O te kulki na łańcuchach mnie się rozchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 9 hours ago, _OldMan_ said: O te kulki na łańcuchach mnie się rozchodzi. It’s a very simple and neat way of protecting the most venerable area of the tank from HEAT ATGMs. https://www.quora.com/What-are-the-small-balls-hanging-behind-MBT-turrets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 10 godzin temu, _OldMan_ napisał: O te kulki na łańcuchach mnie się rozchodzi. Tak ja powyżej tyle że w naszym języku: Największym problemem do ochrony, okazał się tył wieży, rejon ten okazał się bardzo podatny na RPG oraz wiele innych środków przeciwpancernych, dlatego postanowiono dodać łańcuchy na wieży które to stały się standardowym wyposażeniem każdej Merkavy począwszy od drugiego modelu, dodatkowo wszystkie pojazdy z pierwszej serii również otrzymały tą modyfikacje. Nawet Merkava IV dalej korzysta z tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 8 godzin temu, robertmodelarz napisał: Tak ja powyżej tyle że w naszym języku: Największym problemem do ochrony, okazał się tył wieży, rejon ten okazał się bardzo podatny na RPG oraz wiele innych środków przeciwpancernych, dlatego postanowiono dodać łańcuchy na wieży które to stały się standardowym wyposażeniem każdej Merkavy począwszy od drugiego modelu, dodatkowo wszystkie pojazdy z pierwszej serii również otrzymały tą modyfikacje. Nawet Merkava IV dalej korzysta z tego rozwiązania. I to naprawdę pomaga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Parę h później jest i nowa gąsienica, wszystko na sucho ofc.... tylko by pokazać można jechać dalej, tak wiem nie styka koło przednie już poprawione i jest lepiej, musicie zaufać mogę wrócić do kabelków 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Lipca 2022 Autor Share Napisano 19 Lipca 2022 42 minuty temu, bulik58 napisał: Czy oprocz kabelkow beda tez lancuszki i inne wisiorki? wszystko w swoim czasie, co mi się uda, wróć co mi się będzie chciało i będzie w miarę wychodziło to będę starał się podmieniać/dorabiać:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Lipca 2022 Autor Share Napisano 19 Lipca 2022 ciąć czy nie ciąć o to jest pytanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Lipca 2022 Share Napisano 19 Lipca 2022 Tnij jak masz z tego radochę, zostawisz lekko uniesione to będzie miało sens 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Lipca 2022 Autor Share Napisano 19 Lipca 2022 7 minut temu, Evildead napisał: Tnij jak masz z tego radochę, zostawisz lekko uniesione to będzie miało sens Panie jaką radochę, toć to masochizm.. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Lipca 2022 Autor Share Napisano 19 Lipca 2022 Podłubałem jeszcze z inną grubością druta chyba lepiej nie potrafię:( muszę się przespać z tym, bo jednak detal Menga nie jest najgorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Lipca 2022 Share Napisano 19 Lipca 2022 Ja bym zostawił jak fabryka dała ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Lipca 2022 Autor Share Napisano 20 Lipca 2022 Odpuszczam nie idzie mi to, będzie tylko gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 Cześć, zacząłem sobie dłubać przy fartuchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Dałbym cieńszy drut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 (edytowane) 13 minut temu, Dorotka napisał: Dałbym cieńszy drut spróbuję na drugim łączeniu ale "chyba" będzie za bardzo podatny na kształtowanie.... bazowałem na tych zdjęciach, cienki nie jest aż tak bardzo Edytowane 25 Lipca 2022 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 7 minut temu, Bengal napisał: bazowałem na tych zdjęciach, cienki nie jest aż tak bardzo Drut który dałeś jest w sam raz, ale jak go pociągniesz podkładem, farbą i cholera wie czym jeszcze może być lipa... Ale twoja decyzja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 ze mną jak z dzieckiem... siadam i robię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 Troszkę to trwało ale powiedzmy, że się udało niestety nie dam rady zrobić lepszego zdjęcia obecnym telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Tak sobie to wygląda... Generalnie to są w oryginale dwie szekle, dwie śruby, dwie nakrętki i jedno ogniwo. To co Ty zrobiłeś raczej tego nie przypomina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 11 godzin temu, Bengal napisał: Troszkę to trwało ale powiedzmy, że się udało niestety nie dam rady zrobić lepszego zdjęcia obecnym telefonem Widzę tutaj kandydata na specjalistę w dziedzinie neurologii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 10 godzin temu, Dorotka napisał: Tak sobie to wygląda... Generalnie to są w oryginale dwie szekle, dwie śruby, dwie nakrętki i jedno ogniwo. To co Ty zrobiłeś raczej tego nie przypomina... skąd ja to wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 4 godziny temu, robertmodelarz napisał: Widzę tutaj kandydata na specjalistę w dziedzinie neurologii. 4 godziny temu, Bengal napisał: skąd ja to wiedziałem Neurologia to trudna dziedzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Lipca 2022 Autor Share Napisano 29 Lipca 2022 W dniu 25.07.2022 o 21:47, Dorotka napisał: Tak sobie to wygląda... Generalnie to są w oryginale dwie szekle, dwie śruby, dwie nakrętki i jedno ogniwo. To co Ty zrobiłeś raczej tego nie przypomina... hmmm postaram się wieczorkiem cyknąć lepszą fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi