Skocz do zawartości

Gaz Tigr i inne MRAP w działaniach w Ukrainie

Bartosz Ciesielski

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał:

FB_IMG_1776367529633.jpg

Kurcze, rakiety wyglądają zupełnie jak powietrze-powietrze R-77 :hmmm:

image.png.c6e038cbd3b784deeef8e343b157985d.png

• Thanks 1

,, Kaczki dziennikarskie ,, to nie tylko dziennikarzy domena ,  AI zapytana o poniższe zdjęcie odpowiedziała Zdjęcie przedstawia ukraińskich żołnierzy montujących elementy opancerzenia na pojeździe wojskowym. 

FB_IMG_1775897885757.jpg

Rosjanie instalują pancerz reaktywny Kontakt-1 na ciężarówkach

Pleksi i taśma mają chronić rosyjskie czołgi. Desperacki plan ...

Godzinę temu, Grzes napisał:

Bo to jest zestaw z czteroma rakietami R-77-1 

Sądząc po zdjęciu, wyrzutnia jest wyposażona w cztery rakiety powietrze-powietrze R-77-1, które są wystrzeliwane dostosowanej do tego celu prowadnicy. Konstrukcja ta w pewnym stopniu powtarza koncepcję norwesko-amerykańskiego systemu obrony powietrznej NASAMS, wykorzystującego rakiety przeciwlotnicze AIM-9 i AIM-120. Rosyjskie „NASAMS”
Badania nad wykorzystaniem rakiety R-77 wystrzeliwanej z powietrza z wyrzutni naziemnych prowadzono w ZSRR na etapie rozwoju tych rakiet w latach 80-tych.

potwierdzone przez białoruskie żródło

Расійскі Franken-SAM

Урал + 4хР-77-1

W dniu 17.04.2026 o 01:09, bulik58 napisał:

,, Kaczki dziennikarskie ,, to nie tylko dziennikarzy domena ,  AI zapytana o poniższe zdjęcie odpowiedziała Zdjęcie przedstawia ukraińskich żołnierzy montujących elementy opancerzenia na pojeździe wojskowym. 

FB_IMG_1775897885757.jpg

Rosjanie instalują pancerz reaktywny Kontakt-1 na ciężarówkach

Pleksi i taśma mają chronić rosyjskie czołgi. Desperacki plan ...

Bo to jest zestaw z czteroma rakietami R-77-1 

Sądząc po zdjęciu, wyrzutnia jest wyposażona w cztery rakiety powietrze-powietrze R-77-1, które są wystrzeliwane dostosowanej do tego celu prowadnicy. Konstrukcja ta w pewnym stopniu powtarza koncepcję norwesko-amerykańskiego systemu obrony powietrznej NASAMS, wykorzystującego rakiety przeciwlotnicze AIM-9 i AIM-120. Rosyjskie „NASAMS”
Badania nad wykorzystaniem rakiety R-77 wystrzeliwanej z powietrza z wyrzutni naziemnych prowadzono w ZSRR na etapie rozwoju tych rakiet w latach 80-tych.

potwierdzone przez białoruskie żródło

Расійскі Franken-SAM

Урал + 4хР-77-1

IA mam troszkę problem z niektórymi rzeczami tym bardziej że widać że żołnierze są w rosyjskich mundurach Flora 

9 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał:

IA mam troszkę problem z niektórymi rzeczami tym bardziej że widać że żołnierze są w rosyjskich mundurach Flora 

W ,, zielonym ,, kolorze mogą mieć mundury żołnierze wielu armii , czyżby więc wyznacznikiem wyboru +-  był typ ciężarówki a może oznaczenie ?  Podobno gdzieś na twojej fotce ma być widoczny biały krzyż , ja go nie znalazłem pomimo powiększenia. Wiara moja w jej (inteligencji ) wiarygodność została zachwiana informacją iż ,,  Niemcy nie używają czołgów typu Leopard ,, 

Stryker

Brak dostępnego opisu zdjęcia.US-supplied M1126 Stryker ICV in service with the Ukrainian 82nd Air ...

Rosomak

Олексій Карпович, 44 ОМБрОлексій Карпович, 44 ОМБр

https://t.me/ClashReport/10836

VAB

Олег Петрасюк, 24 ОМБр імені короля Данила

Kozak-5

Олександр Рихлицький,  22 ОМБр

T-72

Василь Веселовський, 41 ОМБр

Leo 1A5

Олексій Карпович, 44 ОМБрОлексій Карпович, 44 ОМБр

BMP-1

Олександр Рихлицький, 22 ОМБр

Spartan ?

Ростислав Павлик, МЦМБСергій Голубятніков, МЦМБ

Opl

Анатолій Мельник, 41 ОМБр

Bogdana

Богдан Петренко, 48 ОАБр

Bartoszu wymyślono już różne sztuczne rzeczy , pierw zęby potem piersi i usta , przyszła kolej na sztuczną inteligencję . Jedyną rzeczą naturalną która pozostała to głupota ludzka. 

P.S. Podeślij mi proszę ten materiał o tych dioramach , ja też mam coś dla ciebie.

Edytowane przez bulik58
  • Like 1