DamianPoltorak Napisano 12 Października 2022 Autor Napisano 12 Października 2022 Barszczo, dziękuję za podpowiedzi ze śmigłem, będę podążał tą drogą. Chyba skończyłem prace z farbami olejnymi. Jeśli nic więcej nie podpowiecie, zostawiam tak jak jest i kładę półmat. Na koniec dojdą jeszcze okopcenia i obicia kredką. 3 Cytuj
RogerM Napisano 12 Października 2022 Napisano 12 Października 2022 Rozciągnąłbym ten brudek w niektórych miejscach żeby wyglądało to na smugi. Cytuj
barszczo Napisano 12 Października 2022 Napisano 12 Października 2022 2 godziny temu, RogerM napisał: Rozciągnąłbym ten brudek w niektórych miejscach żeby wyglądało to na smugi. Ta sama myśl od razu przeszła mi przez głowę. Na razie wygląda to średnio, jeśli to wash olejny ścieraj go w kierunku ogona. Potem nałóż świeżego i od nowa. Zabieg powtórz tyle razy aż będzie ci pasowało, no chyba że za pierwszym razem będzie dobrze . Cytuj
DamianPoltorak Napisano 17 Października 2022 Autor Napisano 17 Października 2022 Po malutku chyba zmierzam ku końcowi. Poprawiłem śmigło, oraz popracowałem nad przetarciami powłoki lakierniczej. I przyznam, że było to dużym wyzwaniem. Wyszło jak wyszło. Przy następnym modelu na pewno podejdę do tego tematu inaczej, czyli chiping fluid i drapanie pędzlem. Pracuje jeszcze nad poprawkami na dole. Potem drobnica, i pewnie pojawi się galeria. 4 Cytuj
barszczo Napisano 17 Października 2022 Napisano 17 Października 2022 Śmigło świetne, o to chodziło . Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 17 Października 2022 Napisano 17 Października 2022 1 godzinę temu, DamianPoltorak napisał: Przy następnym modelu na pewno podejdę do tego tematu inaczej, czyli chiping fluid i drapanie pędzlem. Chipping fluid nie da Ci takiego łagodnego przejścia. Wyszło bardzo dobrze. 1 Cytuj
rudolf24 Napisano 4 Grudnia 2022 Napisano 4 Grudnia 2022 Przepraszam z góry za odkopanie tematu :P. Jak wygląda sprawa z kalkami w tym zestawie ? To już ten nowe z podwójnym, zdejmowanym filmem ? Cytuj
DamianPoltorak Napisano 5 Grudnia 2022 Autor Napisano 5 Grudnia 2022 23 godziny temu, rudolf24 napisał: Przepraszam z góry za odkopanie tematu :P. Jak wygląda sprawa z kalkami w tym zestawie ? To już ten nowe z podwójnym, zdejmowanym filmem ? Nie ma za co, bo temat jeszcze nie zakopany. Brakuje kropki nad "i", niestety nie mogę się zmusić do dokończenia. Odpowiadając na twoje pytanie, kalki są w klasycznym wydaniu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi