HKK Napisano 20 Maja 2022 Share Napisano 20 Maja 2022 1 godzinę temu, greatgonzo napisał: Wciąż istnieją wyrazy wieloznaczne, określenia środowiskowe, regionalizmy. Języki są tego pełne. Ależ oczywiście. Ale ich miejsce jest głównie w literaturze, sztuce, lub w mowie potocznej. W języku technicznym powinniśmy dbać, aby było tych niejednoznaczności jak najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Maja 2022 Share Napisano 20 Maja 2022 7 godzin temu, Tomasz_Dusza napisał: W takim razie może rzeczywiście w farbach modelarskich to tak jak w domu publicznym. Bałagan. Tylko dlaczego powielają to w Super Model ? I to jeszcze jak pamiętam był artykuł dla początkujących. 10 godzin temu, Tomasz_Dusza napisał: Ja się tam mądrować nie będe tylko czytałem w Super Model że jest w farbach akrylowych podział na akrylowe wodorozcieńczalne oraz emalie akrylowe. Do wodorozcieńczalnych zaliczali tam m.in. vallejo, pactra, MM Acrylic, mig i inne. A do emali akrylowych gunze, tamiye,. Poczytaj jeszcze Bravo Girl ! Będziesz miał komplet wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Maja 2022 Share Napisano 20 Maja 2022 @_OldMan_ a co nam tu z siedmioletnim numerem wyskakujesz, ta technika makijażu już jest passe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Maja 2022 Share Napisano 20 Maja 2022 8 minut temu, giberes napisał: @_OldMan_ a co nam tu z siedmioletnim numerem wyskakujesz, ta technika makijażu już jest passe Tak samo aktualne jak w Super Modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Maja 2022 Share Napisano 20 Maja 2022 3 godziny temu, HKK napisał: W języku technicznym powinniśmy dbać, aby było tych niejednoznaczności jak najmniej. Ale, chyba nie spodziewasz się takie go języka na forum modelarskim? Bo wiesz, np. pojęcie farba akrylowa, rozumiana jako farba rozcieńczalna wodą siedzi mocno w języku i jeśli twoim celem jest wyplenienie zeń tej naleciałości, to ja Ci szczerze kibicuję, ale nie wierzę w sukces. Cytat Proponuję zapytać o to naszego kolegi KRL. Po co fatygować człowieka? Przecież HKK bardzo dokładnie to wyjaśnił, nie pierwszy raz zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 20 Maja 2022 Autor Share Napisano 20 Maja 2022 2 godziny temu, _OldMan_ napisał: Poczytaj jeszcze Bravo Girl ! Będziesz miał komplet wiedzy. Nie interesują mnie takie publikacje ale widać że pasują sam wraz do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Maja 2022 Share Napisano 21 Maja 2022 13 godzin temu, Tomasz_Dusza napisał: Nie interesują mnie takie publikacje ale widać że pasują sam wraz do ciebie. Wolę takie poczytać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 21 Maja 2022 Autor Share Napisano 21 Maja 2022 Wycofuje się z tej wymiany zdań bo nie zamierzam obrzucać się mięsem i po prostu mam swój rozum żeby w to nie brnąć. I nie zamierzam karmić trolla. Pozdrawiam i życze miłego dnia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Maja 2022 Share Napisano 21 Maja 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi