push-up78 Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 (edited) Edited May 12, 2022 by push-up78 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gren Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 Dla mnie super .Zwłaszcza chylę czoło nad butami i cegłą . robiłem powstańca i do dziś myślałem że cegła wyszła mi całkiem dobrze . a tu gucio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 Towarzystwo jak żywe. Praca jest imponująca! Powiedz proszę co to za kalki na panzerfausta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Ciesielski Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 super realistycznie wyglądają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted May 12, 2022 Author Share Posted May 12, 2022 15 minut temu, enten napisał: Towarzystwo jak żywe. Praca jest imponująca! Powiedz proszę co to za kalki na panzerfausta? Kalki to leciwy dragon od kolegi z zapasów ostatnie jakie posiadał.Ale tylko kalka na gruszce...Bo napisy mi szlag trafiło.Więc zrobiłem napis z pędzelka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 Jak zwykle świetny poziom. Ten z lewej to chyba nie ukończył szkoły specjalnej... Tak mu bystro z oczu patrzy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Mistrzostwo. Chylę czoła. Ten esesman z panzerfaustem pod kurtką polową ma zwykły płaszcz. Czy w oddziałach Waffen SS używanie płaszcza w ten sposób było jakimś standardem czy też była to frontowa improwizacja? Pytam z ciekawości. Pozdrawiam. Andrzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted May 13, 2022 Author Share Posted May 13, 2022 3 godziny temu, Endrju napisał: Mistrzostwo. Chylę czoła. Ten esesman z panzerfaustem pod kurtką polową ma zwykły płaszcz. Czy w oddziałach Waffen SS używanie płaszcza w ten sposób było jakimś standardem czy też była to frontowa improwizacja? Pytam z ciekawości. Pozdrawiam. Andrzej. Taki rodzaj ubioru kamuflażu było powszechnie stosowane w warunkach polowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Dziękuję za odpowiedź ale chyba źle pytanie sformułowałem. Chodziło mi o to czy było standardem, że pod kurtką z kamuflażem zostawiali płaszcz? Bo drugi esesman już płaszcza pod kurtką nie ma. Pozdrawiam. Andrzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neptun1939 Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Świetnie zmalowane figury. Jest na czym oko zawiesić. Gratuluję bardzo udanej pracy. Endrju: frontowa improwizacja. Praktycznie pod koniec wojny każdy nosił się jak chciał i co miał/dopadł byle było ciepło - włącznie ze zdobycznymi elementami umundurowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giberes Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Niechcący zajrzałem, nie znam się, ale buźki mają przednie, po prostu rewelka. Czasem samolociarz popełni lotnika, to padaka, a Twoje twarze jak żywe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts