Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dla mnie super .Zwłaszcza chylę czoło nad butami i cegłą . robiłem powstańca i  do dziś myślałem że cegła wyszła mi całkiem dobrze . a tu  gucio

Napisano
15 minut temu, enten napisał:

Towarzystwo jak żywe. Praca jest imponująca!

Powiedz proszę co to za kalki na panzerfausta?

Kalki to leciwy dragon od kolegi z zapasów ostatnie jakie posiadał.Ale tylko kalka na gruszce...Bo napisy mi szlag trafiło.Więc zrobiłem napis z pędzelka.

Napisano

Jak zwykle świetny poziom.

Ten z lewej to chyba nie ukończył szkoły specjalnej... Tak mu bystro z oczu patrzy...

Napisano

Mistrzostwo. Chylę czoła. 👍

Ten  esesman z panzerfaustem pod kurtką polową ma zwykły płaszcz. Czy w oddziałach Waffen SS używanie płaszcza w ten sposób było jakimś standardem czy też była to frontowa improwizacja? Pytam z ciekawości.

Pozdrawiam.

Andrzej.

Napisano
3 godziny temu, Endrju napisał:

Mistrzostwo. Chylę czoła. 👍

Ten  esesman z panzerfaustem pod kurtką polową ma zwykły płaszcz. Czy w oddziałach Waffen SS używanie płaszcza w ten sposób było jakimś standardem czy też była to frontowa improwizacja? Pytam z ciekawości.

Pozdrawiam.

Andrzej.

Taki rodzaj ubioru kamuflażu było powszechnie stosowane w warunkach polowych.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź ale chyba źle pytanie sformułowałem. Chodziło mi o to czy było standardem, że pod kurtką z kamuflażem zostawiali płaszcz? Bo drugi esesman już płaszcza pod kurtką nie ma. 

Pozdrawiam.

Andrzej.

Napisano

Świetnie zmalowane figury. Jest na czym oko zawiesić. Gratuluję bardzo udanej pracy.
 Endrju: frontowa improwizacja. Praktycznie pod koniec wojny każdy nosił się jak chciał i co miał/dopadł byle było ciepło - włącznie ze zdobycznymi elementami umundurowania.

Napisano

Niechcący zajrzałem, nie znam się, ale buźki mają przednie, po prostu rewelka. Czasem samolociarz popełni lotnika, to padaka, a Twoje twarze jak żywe.