Adamo722 Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Dodatkowo przenitowany i Eduard w kabinie. Edytowane 18 Maja 2022 przez Adamo722 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 Maszyna naszego asa, a tu cisza. Kolega się napracował i nic. Nie ładnie. Do gablotki może być. Znasz mój zakręt na Mustangi więc powiem że nie pasuje mi DG na modelu, ale może to wina fotek. No i skrzydła; u siebie nie nituję wręcz przeciwnie, szpachluję wszystkie linie., ale to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 3 godziny temu, marek d napisał: cisza. Kolega się napracował i nic. Koleżka w innym wątku napisał, że w galeriach należy chwalić, jeśli się chce wyjść z zaścianku. Widać wszyscy czytali :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 16 minut temu, greatgonzo napisał: Koleżka w innym wątku napisał, że w galeriach należy chwalić, jeśli się chce wyjść z zaścianku. Widać wszyscy czytali :). Oj to przepraszam nie czytałem tego. Może gdyby wkleił podwozie koślawo to by zebrał trochę ochów i achów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Maja 2022 Autor Share Napisano 19 Maja 2022 Wzorowałem się wg Techmodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 A w jakiej kwestii się wzorowałeś? Bo z tego zdjęcia co wstawiłeś to trudno zgadnąć czy to Mustang, czy inny Messerschmitt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 50 minut temu, greatgonzo napisał: A w jakiej kwestii się wzorowałeś? Bo z tego zdjęcia co wstawiłeś to trudno zgadnąć czy to Mustang, czy inny Messerschmitt. Ja tam widzę jednego bez Malcolma więc po pasach inwazyjnych wnioskuje, że to jednak Mustang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 Żeby sprawdzić o co chodzi z tym znaczkiem pocztowym który wkleił Adamo 722 poszukałem instrukcję Techmodu. Na tej stronie są podane kolory wg. FS. Pytanie jakiego producenta odcień DG , czy inspiracja kolorowanką z obrazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4A2 Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 Jak dla mnie za ładny. Jakby stał w muzeum. świeżo po renowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Maja 2022 Autor Share Napisano 19 Maja 2022 (edytowane) 51 minut temu, marek d napisał: Żeby sprawdzić o co chodzi z tym znaczkiem pocztowym który wkleił Adamo 722 poszukałem instrukcję Techmodu. Na tej stronie są podane kolory wg. FS. Pytanie jakiego producenta odcień DG , czy inspiracja kolorowanką z obrazka. https://www.mojehobby.pl/products/North-American-P-51-Mustang-III-606172.html Malowałem DG A kolory dobierałem wg https://www.mojehobby.pl/products/P-51C-MustangTM-Mk-III-Model-Kit.html Edytowane 19 Maja 2022 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 16 minut temu, Adamo722 napisał: A kolory dobierałem wg To zobacz jeszcze raz w te instrukcje. Naprawdę nie widzisz różnicy między tym co zastosowałeś a co podają te ,, kwity" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Maja 2022 Autor Share Napisano 19 Maja 2022 (edytowane) W takim razie moja wpadka nie zwróciłem uwagi na różnice w odcieniach https://www.mojehobby.pl/catalog/Hataka-Hobby-12947367.html?search_keywords=C+056 https://www.mojehobby.pl/products/A29-Jungle-Green-FS-34079.html https://www.mojehobby.pl/products/HTK-C016-Dark-Green-FS34079-ANA-631.html Chociaż przez chwilę się zastanawiałem czy nie malować Tamka europen gren 2 XF-81 Edytowane 19 Maja 2022 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 12 minut temu, marek d napisał: co podają te ,, kwity" Pomijam to jak te FS oddają rzeczywisty kolor z epoki ale: Techmod, Arma : FS 34 079 a ty zastosowałeś 34092. Różnica dosyć duża.I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Maja 2022 Autor Share Napisano 19 Maja 2022 (edytowane) No fakt ale już tak zostanie Chociaż instrukcja Tamya podaje kolor https://www.mojehobby.pl/products/AS-9-Dark-Green-WWII-Royal-Air-Force-Spray-Matt.html Edytowane 19 Maja 2022 przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 (edytowane) A dlaczego w ogóle sugerować się FS skoro instrukcja z Army podaje kolor Hataki 016? Model Tamiya jest dość wiekowy. Wówczas jeszcze nie mieli RAF Dark green w palecie XF. Edytowane 19 Maja 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 1 minutę temu, HKK napisał: A dlaczego w ogóle sugerować się FS skoro instrukcja z Army podaje kolor Hataki 016 Nie zbadane są drogi modelarskie. Sprawa trawiastego koloru wyjaśniona. Mnie to wystarczy. 10 godzin temu, marek d napisał: Do gablotki może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Maja 2022 Autor Share Napisano 19 Maja 2022 Ale chyba najbardziej mnie zmylił ten obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi