mysiek13 Napisano 19 Marca 2023 Autor Share Napisano 19 Marca 2023 (edytowane) Spokojna sobota (po porannej koszykówce )i trochę podgoniłem MIG-acza. Ostatnia fotka specjalnie dla Kolegi Socjo, wydaje mi sie ze tyłek nie jest tak zadarty sorry za jakość Edytowane 19 Marca 2023 przez mysiek13 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Marca 2023 Autor Share Napisano 19 Marca 2023 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Marca 2023 Autor Share Napisano 19 Marca 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozi Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Witaj. Przeglądam Twój wątek bo buduję model 65-tki (Skrzydlata Polska) ale w skali 1:48 z GWH, Dobór kolorów był nie lada wyzwaniem. Materiałów zdjęciowych w sieci jest dość sporo ale większość jest dość wiekowa i rozrzut kolorów na tych zdjęciach jest dość spory. Warunki oświetleniowe, odległość od fotografowanego samolotu, zastosowanie dominant, które zmieniają odbiór tych szarych kolorów, balans bieli a na końcu kalibracja naszego monitora lub ekranu telefonu. Ja zakupiłem zestaw farb AK Real Colours RC 337 i RC 338. Naniosłem te kolory i jeżeli chodzi o RC337 to kolor wg mnie jest ok to już RC 338 wg mnie był za bardzo zielony i przede wszystkim za jasny. Wykonałem mieszankę tego koloru z czarnym. Dodając robiłem próbki na pudełku po płycie cd. Jak już dobrałem odpowiadający mi odcień poprawiłem położony wcześniej RC338 na skorygowany z domieszką czarnego. Wyszło wg mnie ok ale zdjęcia robione w pochmurny dzień oraz w pełnym słońcu zmieniają odbiór tego ciemniejszego szarego. Tak wygląda pomalowane RC 338 A tak RC 338 z dodatkiem czarnego Pozdrawiam Kozi Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez Kozi 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 16 Września 2023 Autor Share Napisano 16 Września 2023 Temat trochę umarł, ale MIG wykończony jak sie dorwę do jakiegoś tła to obiecuję fotki 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Września 2023 Share Napisano 16 Września 2023 Gratuluję wyróżnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 16 Września 2023 Share Napisano 16 Września 2023 Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek77 Napisano 20 Października 2023 Share Napisano 20 Października 2023 W kwesti barw 29 minuta jest dobrze widoczny szarozielony odcień. Mimo wszystko gratuluje wyróżnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi