Przemo1CK Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Witam! Kolejny modelik prezentuję : Tempo G 1200, czyli żywica + blaszki z firmy plusmodel do tego dwie figurki ze zvezdy oraz karabinek mg42. Figurki ( moja 5 i 6 wykonana w życiu ) miały być w pozycjach: kierowca - skupiony ja prowadzeniu auta strzelec - celujący do zbiega po lewej Pojazd pomalowałem farbą tamiya (dark grey) oraz pactra (medium grey) na tylnym siedzeniu plecak ( żywica z custom dioramics ) wraz z karabinem snajperskim z dragona. Przykurzenia to pigmenty, a czarne smugi po paliwie to farby olejne. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Ale gablota niesamowita, pierwszy raz widzę coś takiego! Bardzo mi się podoba i pomysł niecodzienny, prawie jak z filmu z Burvillem :P albo z Wielkiej Ucieczki. Przy błotnikach masz chyba ślady po kleju zamalowane i jakieś tajemnicze szparki ?! ale to jest tak niecodzienna bryka, że gotów jestem uwierzyć, że tak miała w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 oj przemo.. śmiech na sali.. obniżasz klasę z każdym modelem :] trzeba było sobie odpuścić tego strzelca bo wygląda tragicznie :] dłonie krążą gdzieś wokół mg.. większą krzywdę zrobiłby sobie i kierowcy niż uciekinierowi do którego by celował :] uprząż też należało by mu pomalować :] trommel jakoś dziwnie wygląda :] skoro jest tam karabin snajperski to co się stało ze snajperem? :] i rzeczywiście średnio wyglądają te szpary.. :] za szybko chyba starasz się kończyć kolejne modele :] może warto robić mniej, ale dokładniej :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Ale gablota niesamowita Dokładnie, co fajniejsze-nie ma tych wielkich plam samotniczek z 1,czy dwoma obiciami-niestety te średnio wyglądały w poprzednich. MG nieco ma skoszone ustawienie,lepiej jakby jednak lufa była w górę a kolba oparta o ramię. Resztę dojrzał kolega Jendrass1,co nie zmienia faktu że modelik jest niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Swietny klimat z tym pojazdem, tylko ten strzelec to ma mine jakby mu ten uciekinier z rpg chcial przylozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Gablotka faktycznie fajna. Jeszcze przydałaby się jakaś diorama z uciekinierami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 Panowie co do figurek to po pierwsze są firmy zvezda, a po drugie to moje piąta i szósta wykonanie kiedykolwiek, także z figurami nadal się uczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Wehikuł jest niesamowity, jestem totalnie zaskoczony. Figurki również się podobają bo ich groteskowe miny i pozy pasują do pojazdu. Jeden faktycznie skupił się na kierowaniu a drugi walczy ze zmysłem równowagi usiłując namierzyć uciekający cel. Pościg jak nic... Tylko że ręce powinny być na kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 są firmy zvezda, a po drugie to moje piąta i szósta wykonanie kiedykolwiek, także z figurami nadal się uczę... kawałek plastiku jak każdy inny :] tak samo się obrabia i maluje.. po prostu się nie przyłożyłeś :P znam twoje wcześniejsze prace więc wynik porównania oczywisty.. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Jak się robi 2 modele na tydzień to można trochę popaść w rutynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Pojazd wykonanie 5, figurki do wywalenia. Mam nadzieję Przemek że się nie obrazisz na mnie, ale te figurki niestety klasą nie dorównują pojazdowi. Ale skoro się uczysz dopiero to będę trzymał kciuki za twoje dalsze prace z figurkami. Najważniejsze, żebyś sie nie zrażał. Pozdrawiam I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Pal sześć figurki, mną tak naprawdę wstrząsnęły reflektory. Takiej kichy dawno nie widziałem...reszta ujdzie. czy nie można było choć spojrzeć w googla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 pomysł super, niestety figurki trzeba było trochę dopasować - MG do strzelca no i dłonie kierowcy jakoś ułożyć na kierownicy (jakim cudem on kieruje tym samochodem?). ale to są rzeczy które można by było jeszcze poprawić. i tak piwo za pomysł i ciekawy pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Niniejszym odszczekuję wszystkie kąśliwe uwagi na temat urody Kubelwagena - TO jest najbrzydszy germański pojazd drugiej wojny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Niniejszym odszczekuję wszystkie kąśliwe uwagi na temat urody Kubelwagena - TO jest najbrzydszy germański pojazd drugiej wojny:) no tak Brzydal.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi