MajorStachu Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Witam! Bf 109 E3 Az model, model został sklejony w trakcie 2 dni. Górną część powierzchni pomalowałem kolorem RLM 63 Hataki dolne powierzchnię RLM65 również Hataki a wnętrze RLM02. Samolot przedstawia maszynę na której latał Lt. Werner Ursinus z okresu wojny domowej w Hiszpanii. Model będzie na wystawie w Ścinawce. Pozdrawiam Stanisław Edytowane 30 Czerwca 2022 przez MajorStachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 36 minut temu, MajorStachu napisał: model został sklejony w trakcie 2 dni Jakiś zakład? Przegrałeś, czy wygrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Nuda bo wakacje to skleiłem w a no i przed konkursem chciałem zdążyć Edytowane 30 Czerwca 2022 przez MajorStachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 Karabiny nie pomalowane i raczej wersja samolotu niedobrana do okresu bo BG109E3 wchodziły do służby na przełomie 1939/1940 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2022 17 minut temu, Adamo722 napisał: i raczej wersja samolotu niedobrana do okresu bo BG109E3 wchodziły do służby na przełomie 1939/1940 roku To jest samolot z 1939r. z legionu condor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Nie żebym się czepiał, ale na zbliżeniu jakieś paprochy widać, jakaś plama wylazła spod kabiny, na tylnej części kadłuba widać podkreślenie linii podziału, na skrzydłach okopcenia od kaemów, a okapotowanie silnika czyściutkie, łącznie z tym, że lufy kaemów w kadłubie w RLM63, plus jakiś zaciek (?) nad wydechami... Chyba za bardzo się spieszyłeś... A szkoda, bo malowanie rzadko spotykane i dobry weathering dużo by dał i ładnie złamał monotonną szarość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 5 Lipca 2022 Share Napisano 5 Lipca 2022 Fajnie, że pokazujesz swoje prace na łamach forum, ale myślę, że gdy masz małe doświadczenie (a tak wnioskuję po pokazanym samolocie) to nie powinieneś robić modelu na wyścigi w 2 dni, a wręcz przeciwnie - powoli i dokładnie. Na pewno znasz sklep modelarski Agtom - poszukaj ich na YT, maja swój kanał i robią świetna robotę. Może coś się od nich nauczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Lipca 2022 Share Napisano 5 Lipca 2022 Cześć! Dziękuję, że się podzieliłeś z nami wynikami swojej pracy. Mimo paru problemów model nie wygląda źle. Daaawno temu mama mi kupiła Bf-109 jako vacu właśnie w takim malowaniu i wtedy nie udało mi się tego zbudować - i dziwnym trafem jakoś do dziś nie zbudowałem Bf-109 w 1:72. Będę chyba musiał to zmienić... Ile modeli masz już zbudowane? Zachęcam do dalszej pracy i żebyś się nie zniechęcał podejściem kolegów, którzy koncentrują się na tym co jest źle - system nas tak kształtuje... To dobrzy ludzie i chcą pomóc - tylko tak negatywnie to wychodzi... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 5 Lipca 2022 Autor Share Napisano 5 Lipca 2022 (edytowane) Przynajmniej wyróżnienie Drugi model to Opel blitz w skali 1/100 którego kiedyś pokazałem Edytowane 5 Lipca 2022 przez MajorStachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 5 Lipca 2022 Share Napisano 5 Lipca 2022 Zawsze uważałem, że w stopce forum powinien występować wiek forumowicza. Z ludźmi w różnym wieku rozmawia się inaczej, tak już jest. Jeśli mój komentarz wydał Ci się agresywny - przepraszam. Gratuluję wyróżnień. Mam nadzieję, że przyczynią się one do rozbudzenia bakcyla i będziesz robił coraz lepsze modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 5 Lipca 2022 Share Napisano 5 Lipca 2022 6 godzin temu, MajorStachu napisał: Przynajmniej wyróżnienie Drugi model to Opel blitz w skali 1/100 którego kiedyś pokazałem Nie użyłbym słowa "przynajmniej". Wyróżnienie to jest coś, ktoś (jury) zwróciło na Twój model uwagę i uznało, że jest godny "wyróżnienia", czyli że przykuł uwagę na tle konkurencji. A to zawsze coś. Gratuluję! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi