MajorStachu Napisano 30 Czerwca 2022 Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Witam! Bf 109 E3 Az model, model został sklejony w trakcie 2 dni. Górną część powierzchni pomalowałem kolorem RLM 63 Hataki dolne powierzchnię RLM65 również Hataki a wnętrze RLM02. Samolot przedstawia maszynę na której latał Lt. Werner Ursinus z okresu wojny domowej w Hiszpanii. Model będzie na wystawie w Ścinawce. Pozdrawiam Stanisław Edytowane 30 Czerwca 2022 przez MajorStachu 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 30 Czerwca 2022 Napisano 30 Czerwca 2022 36 minut temu, MajorStachu napisał: model został sklejony w trakcie 2 dni Jakiś zakład? Przegrałeś, czy wygrałeś? Cytuj
MajorStachu Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Nuda bo wakacje to skleiłem w a no i przed konkursem chciałem zdążyć Edytowane 30 Czerwca 2022 przez MajorStachu Cytuj
Adamo722 Napisano 30 Czerwca 2022 Napisano 30 Czerwca 2022 Karabiny nie pomalowane i raczej wersja samolotu niedobrana do okresu bo BG109E3 wchodziły do służby na przełomie 1939/1940 roku Cytuj
MajorStachu Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Napisano 30 Czerwca 2022 17 minut temu, Adamo722 napisał: i raczej wersja samolotu niedobrana do okresu bo BG109E3 wchodziły do służby na przełomie 1939/1940 roku To jest samolot z 1939r. z legionu condor Cytuj
Helmut Napisano 4 Lipca 2022 Napisano 4 Lipca 2022 Nie żebym się czepiał, ale na zbliżeniu jakieś paprochy widać, jakaś plama wylazła spod kabiny, na tylnej części kadłuba widać podkreślenie linii podziału, na skrzydłach okopcenia od kaemów, a okapotowanie silnika czyściutkie, łącznie z tym, że lufy kaemów w kadłubie w RLM63, plus jakiś zaciek (?) nad wydechami... Chyba za bardzo się spieszyłeś... A szkoda, bo malowanie rzadko spotykane i dobry weathering dużo by dał i ładnie złamał monotonną szarość. Cytuj
Rzeznik Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 Fajnie, że pokazujesz swoje prace na łamach forum, ale myślę, że gdy masz małe doświadczenie (a tak wnioskuję po pokazanym samolocie) to nie powinieneś robić modelu na wyścigi w 2 dni, a wręcz przeciwnie - powoli i dokładnie. Na pewno znasz sklep modelarski Agtom - poszukaj ich na YT, maja swój kanał i robią świetna robotę. Może coś się od nich nauczysz. Cytuj
pmroczko Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 Cześć! Dziękuję, że się podzieliłeś z nami wynikami swojej pracy. Mimo paru problemów model nie wygląda źle. Daaawno temu mama mi kupiła Bf-109 jako vacu właśnie w takim malowaniu i wtedy nie udało mi się tego zbudować - i dziwnym trafem jakoś do dziś nie zbudowałem Bf-109 w 1:72. Będę chyba musiał to zmienić... Ile modeli masz już zbudowane? Zachęcam do dalszej pracy i żebyś się nie zniechęcał podejściem kolegów, którzy koncentrują się na tym co jest źle - system nas tak kształtuje... To dobrzy ludzie i chcą pomóc - tylko tak negatywnie to wychodzi... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj
MajorStachu Napisano 5 Lipca 2022 Autor Napisano 5 Lipca 2022 (edytowane) Przynajmniej wyróżnienie Drugi model to Opel blitz w skali 1/100 którego kiedyś pokazałem Edytowane 5 Lipca 2022 przez MajorStachu 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 Zawsze uważałem, że w stopce forum powinien występować wiek forumowicza. Z ludźmi w różnym wieku rozmawia się inaczej, tak już jest. Jeśli mój komentarz wydał Ci się agresywny - przepraszam. Gratuluję wyróżnień. Mam nadzieję, że przyczynią się one do rozbudzenia bakcyla i będziesz robił coraz lepsze modele. Cytuj
Helmut Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 6 godzin temu, MajorStachu napisał: Przynajmniej wyróżnienie Drugi model to Opel blitz w skali 1/100 którego kiedyś pokazałem Nie użyłbym słowa "przynajmniej". Wyróżnienie to jest coś, ktoś (jury) zwróciło na Twój model uwagę i uznało, że jest godny "wyróżnienia", czyli że przykuł uwagę na tle konkurencji. A to zawsze coś. Gratuluję! 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi