Skocz do zawartości

Bf 109 E3 Az model 1/72

MajorStachu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 

Bf 109 E3 Az model, model został sklejony w trakcie 2 dni. Górną część powierzchni pomalowałem kolorem RLM 63 Hataki dolne powierzchnię RLM65 również Hataki a wnętrze RLM02. Samolot przedstawia maszynę na której latał Lt. Werner Ursinus z okresu wojny domowej w Hiszpanii. Model będzie na wystawie w Ścinawce. 

Pozdrawiam 

Stanisław 

IMG_20220630_114940.jpg

IMG_20220630_115110.jpg

IMG_20220630_115036.jpg

IMG_20220630_113847.jpg

IMG_20220630_113832.jpg

IMG_20220630_113606.jpg

Edytowane przez MajorStachu
  • Like 1

• MajorStachu changed the title to Bf 109 E3 Az model 1/72
17 minut temu, Adamo722 napisał:

i raczej wersja samolotu niedobrana do okresu bo BG109E3 wchodziły do służby na przełomie 1939/1940 roku:szczerbol:

To jest samolot z 1939r. z legionu condor 

Nie żebym się czepiał, ale na zbliżeniu jakieś paprochy widać, jakaś plama wylazła spod kabiny, na tylnej części kadłuba widać podkreślenie linii podziału, na skrzydłach okopcenia od kaemów, a okapotowanie silnika czyściutkie, łącznie z tym, że lufy kaemów w kadłubie w RLM63, plus jakiś zaciek (?) nad wydechami... Chyba za bardzo się spieszyłeś... A szkoda, bo malowanie rzadko spotykane i dobry weathering dużo by dał i ładnie złamał monotonną szarość.

Fajnie, że pokazujesz swoje prace na łamach forum, ale myślę, że gdy masz małe doświadczenie (a tak wnioskuję po pokazanym samolocie) to nie powinieneś robić modelu na wyścigi w 2 dni, a wręcz przeciwnie - powoli i dokładnie. Na pewno znasz sklep modelarski Agtom - poszukaj ich na YT, maja swój kanał i robią świetna robotę. Może coś się od nich nauczysz. 

Cześć!

Dziękuję, że się podzieliłeś z nami wynikami swojej pracy. Mimo paru problemów model nie wygląda źle. Daaawno temu mama mi kupiła Bf-109 jako vacu właśnie w takim malowaniu i wtedy nie udało mi się tego zbudować - i dziwnym trafem jakoś do dziś nie zbudowałem Bf-109 w 1:72. Będę chyba musiał to zmienić...

Ile modeli masz już zbudowane?

Zachęcam do dalszej pracy i żebyś się nie zniechęcał podejściem kolegów, którzy koncentrują się na tym co jest źle - system nas tak kształtuje... To dobrzy ludzie i chcą pomóc - tylko tak negatywnie to wychodzi...  Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł

Napisano (edytowane)

Przynajmniej wyróżnienie 🙂

Drugi model to Opel blitz w skali 1/100 którego kiedyś pokazałem

Screenshot_20220705_112858.jpg

Edytowane przez MajorStachu
  • Like 1

Zawsze uważałem, że w stopce forum powinien występować wiek forumowicza.

Z ludźmi w różnym wieku rozmawia się inaczej,  tak już jest.

Jeśli mój komentarz wydał Ci się agresywny - przepraszam.

Gratuluję wyróżnień. Mam nadzieję, że przyczynią się one do rozbudzenia bakcyla  i będziesz robił coraz lepsze modele.

6 godzin temu, MajorStachu napisał:

Przynajmniej wyróżnienie 🙂

Drugi model to Opel blitz w skali 1/100 którego kiedyś pokazałem

Screenshot_20220705_112858.jpg

Nie użyłbym słowa "przynajmniej". Wyróżnienie to jest coś, ktoś (jury) zwróciło na Twój model uwagę i uznało, że jest godny "wyróżnienia", czyli że przykuł uwagę na tle konkurencji. A to zawsze coś. Gratuluję!

• Thanks 2