robertmodelarz Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 (edytowane) Wszyscy mają Merkavę - mam i JA!!! Na warsztat trafia mój pierwszy Izraelita- obrzezany i z pejsami. Model dostałem w prezencie od bardzo miłej koleżanki z pracy, w podziękowaniu za wzorową współpracę. Zestaw to wypust Hobby Boss nr katalogowy 82441 Israel Defense Forces Merkava Mk.III D. In box modelu dostępny pod linkiem: https://www.mojehobby.pl/products/IDF-Merkava-Mk.III.D.html Merkava Mk 3D (Dor Dalet) - nazwa tej wersji pochodzi od dodatkowego opancerzenia pojazdu (hebr. דור ד, czyli czwarta generacja). Jest ona czasem nazywana wersją Batasz. W modernizacji tej zwiększono opancerzenie wieży czołgu - po obu jej stronach dodano specjalne panele, które nadają wieży charakterystyczny, bardziej aerodynamiczny kształt zbliżony do dysku. Model będzie prawie prosto z pudła, posiada już w standardzie dwie blaszki, ogniwkowe gąsienice i powierzchnie wieży i kadłuba z naniesioną powłoką anty-slip. Startujemy: Edytowane 10 Lipca 2022 przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 Ło matko! Kolejna ... Powodzenia w budowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 Cyt. klasyka "żydzi górą" Jak się obrobię z naprawą lodówkowca i malowaniem to pewnie na jesień siądę za merkave z menga to se porównamy je przy browarku Jedziesz majster ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 Opcja podglądacz włączona. Podglądacz uprzejmie donosi że drugie zdjęcie jest głową do dołu. Czy takie było założenie taktyczne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Lipca 2022 Autor Share Napisano 11 Lipca 2022 11 minut temu, Endrju napisał: Opcja podglądacz włączona. Podglądacz uprzejmie donosi że drugie zdjęcie jest głową do dołu. Czy takie było założenie taktyczne? Tak się wkleili, brak opcji taktycznego obrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 A nie da się go wyciąć i wkleić jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Lipca 2022 Autor Share Napisano 11 Lipca 2022 7 minut temu, Endrju napisał: A nie da się go wyciąć i wkleić jeszcze raz? Na telefonie pewnie tak. Pogrzebać muszę na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 No to zasiadam i oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 14 godzin temu, Dorotka napisał: Ło matko! Kolejna ... Powodzenia w budowie Fajnie że kolejna. Szkoda tylko, że nie "czwórka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 13 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Fajnie że kolejna. Szkoda tylko, że nie "czwórka" Ano... Może ktoś się z nią objawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 Kibicuje i podpatruje jako, że jestem w trakcie MK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Lipca 2022 Autor Share Napisano 11 Lipca 2022 Po robocie obiad i trochę sklejania. Tradycyjnie zaczynamy od dołu........ Podwozie (wahacze i koła) założone na sucho do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Lipca 2022 Autor Share Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) Ulepiłem gąsienice:- miękkie jeszcze - idą od razu na koła, żeby je już uformować: Skleiłem i pomazałem na biało lufę: Metodą na gumkę recepturkę oraz ściski z Biedronki-połączyłem górę kadłuba z podwoziem: Na koniec posprzątałem norko-jamę: Edytowane 17 Marca 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 Dalsza działalność w tej materii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 Moja będzie normalna, bez wodotrysków, starozakonna, koszerna i wyznania mojżeszowego -jak Hobby Boss w pudełku dał. Ta wieżyczka dowódcy to fajna sprawa, ale nie ma chyba jeszcze na rynku takiej konwersji. Ja włazy już wkleiłem- tak jak mówi to instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 Dzięki za info - fajny ten model MENGA- na razie muszę ten skończyć......Modeli Merkavy nigdy dosyć........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: Dzięki za info - fajny ten model MENGA- na razie muszę ten skończyć......Modeli Merkavy nigdy dosyć........... nie do końca taki fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 2 godziny temu, bulik58 napisał: Oj nie narzekaj , bierz przyklad z galernikow . kolek w zeby i dzialaj dalej tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 Jeszcze bez pejsów, ale cały czasz kosher.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 6 minut temu, bulik58 napisał: Te kolory celownika to raczej na US jak na IDF To taśma maskująca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Podkład czarny Vallejo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 Szybko Ci to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Godzinę temu, bulik58 napisał: Robert Rydwan wpadl na syryjska TM 46 lub pod ostrzal Hezbollachu , a tak na powaznie masz uszkodzony 8 fartuch , oraz sprawdz linie dzialowe 4 pierwszch fartuchow bo na zdjeciach wygladaja nie ciekawie. Nauka radziecka zna takie przypadki- mina pójdzie na polerkę: To ostry cień mgły.............. Fartuchy fabryczne prosto z pudła beż ingerencji chirurga plastycznego........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 hhah te ostatnie zdjęcie wymiata... jak ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 No to kierowca miał lipę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi