Gościu Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Dodge skala 1:35 Bilek :] Dorobione światła, niestety oryginały to jedna wielka jama skurczowa. Koła dzielone wzdlużnie...musiałem sporo odchudzić bieżnik. Beczki zestaw Tamiya,worki z masy...miał byc jeszcze rower...tylko miejsca zbrakło Podejście z wielką ochotą..niestety,to co było w pudełku....:] Kalki Italeri, prawdopodobnie to ich przepak(?) Muszę spróbować z tym samym wozem,jednak innej firmy. Model: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Ty... a te wycieraczki z osią obrotu gdzieś w szybie to co? Jak to jest napędzane, skoro pióra się zaczynają nie na ramce tylko gdzieś na szkle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Lipca 2008 Autor Share Napisano 9 Lipca 2008 Ty...bo nie dopisałem...było odlane jako całość z szybą Pewnie byś zmieścił w obramówce szyby dorobione własnoręcznie od podstaw,piekne i eleganckie..widocznie ja nie umiałem...skoro nie zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Dzis/jutro wrzuce początek relacji z Beepem WC 51 AFV Clubu naprawdę jestem pod wrażeniem detali /podobno to wypraski niejakiego SKYBOW/ więc na przyszłość polecam jako zamniennik BILEK/Ita w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 jakiej farbki użyłeś do zrobienia tych obić ? robione gąbką oczywiście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Jak dla mnie to widok fatalny. Wygląda jakby 20 lat stał pod chmurką a nie służył żołnierzom w czasie ostatniej wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Całkiem fajnie się prezentuje... Jedyne co mnie osobiście razi to zbyt dużo obić na masce w porównaniu z całością i ta szyba z wycieraczkami faktycznie jakaś nie taka i zbyt czyste opony miejscami do całości ubrudzenia. Ja bym się trochę pobawił i wymienił tą z zestawu na nową a wycieraczki dorobił od nowa. Dla mnie ogólnie model na duży + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 W kwestii obić się nie wypowiadam, każdy lubi co innego. Natomiast zastanawia mnie kolor tego błota/piachu - taka biała/kremowa barwa. Czy to ma być imitacja dla pojazdu wyładowanego na normandzkiej plaży, bo trochę to tak wygląda? Szyba przybrudzona nieproporcjonalnie w stosunku do maski. O wycieraczkach już pisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Rafale, człowieku pracowity! model jest ok, podoba mi się całokształt. przyłączam się jednak do głosów poprzedników. przesadziłeś z brudzeniem szyby, sprawa wycieraczek była już omówiona, mogłeś też chyba lepiej wypracować worki i te zawiniątka. co nie zmiania faktu, że jestem wielkim fanem twoich modeli. Piwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Dzis/jutro wrzuce początek relacji z Beepem WC 51 AFV Clubu naprawdę jestem pod wrażeniem detali /podobno to wypraski niejakiego SKYBOW/ więc na przyszłość polecam jako zamniennik BILEK/Ita w temacie. Bo to jest SKYBOW Jak w/w firma się 'zwinęła', to ich wypraski (formy?) przejął AFV Club. I chwała im za to, bo robią wybornego M-38 (mniam) A co do modelu Rafała Fajny, tylko trochę (moim zdaniem) zbyt upaćkany - ptaszki go obesrały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Fajny, mi się podoba w całości Upaćkany - na wojnie nikt o to nie dba, ma działać reszta jest nieważna. Front to nie muzeum w Munster czy Samour. Trzymam kciuki za dalsze prace ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Lipca 2008 Autor Share Napisano 10 Lipca 2008 jakiej farbki użyłeś do zrobienia tych obić ? robione gąbką oczywiście ? metalizer mm- gąbka plus pedzel jakby 20 lat stał pod chmurką a nie służył żołnierzom w czasie ostatniej wojny Jak większość moich modeli, w tym temacie sie nic nie zmieni,wybacz zbyt czyste opony miejscami do całości ubrudzenia. Kompletnie się z tym nie zgodzę Ja bym się trochę pobawił i wymienił tą z zestawu na nową a wycieraczki dorobił od nowa. W czasie prac nad tymi jamami i sladami po wypychaczach odeszły mi ochoty na jakiekolwiek zabawy,paka jest tez za nisko..po podniesieniu jej wyglądałby jak monster truck...z zamałymi oponami-ciekawy temat na SF. biała/kremowa barwa. ptaszki go obesrały? hahahaaaa...wot i historyjka gotowa haha mogłeś i Ty Brutusie ! haha Sam syfek,to było kombinacje z próbowaniem,miał byc po lekkiej mżawce(mnie efekt zadowala,mam co chciałem). Szyba i całość miało iść w worek,podziałem gdzies dziada...nie miełem już checi do dalszej dłubaniny w .... Trzymam kciuki za dalsze prace ! Heh dzięki !(wzajemnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 oj, Rafał, jak ty mnie tendencyjnie zacytowałeś! zerknij jeszcze raz na ostatnie zdanie :-) Brutus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Lipca 2008 Autor Share Napisano 10 Lipca 2008 tendencyjnie zacytowałeś! Ihaaaaaaaaaaaa ! Baaczność !: http://youtube.com/watch?v=LruAG2lwpYg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 E, gadajcie co chcecie, model, mimo tych paru niedoróbek pezentuje się wyśmienicie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Model wygląda naprawdę fajnie, zwłaszcza zdjęcie od przodu mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi