BRAVO112 Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 sprobuj uzyc podkladki o odpowiedniej srednicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Jeśli w strzałce ugięcia było 5 mm a myślę że tyle nie było to na modelu da to 0,07 mm. A ile na modelu wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 23 Lipca 2022 Autor Share Napisano 23 Lipca 2022 Tak, fakt, będę musiał je trochę poszerzyć jak chce to sensownie zrobić i wygładzić, żeby nie były takie ostre przejścia. Chociaż tutaj tak maksymalnie jak mogłem ustawiłem skrzydło pod światło tak żeby największy cień był. Będę z tym jeszcze troszkę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 Poprawiłem tę imitację naciągu płótna w sposób jaki podpowiedział mi kolega @BRAVO112. Czyli użyłem podkładki o średnicy 4cm, a potem wygładziłem gąbką ścierną do paznokci. Na zdjęciach są te "ugięcia" właściwie niewidoczne. Pod palcem czuć, a wyjdzie dopiero jak to jest faktycznie po podkładzie. Teraz będę chciał zrobić imitację chodniczka na górze kadłuba używając do tego rozcieńczonej szpachlówki i pędzla z twardym włosiem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 No nieźle wyszło z tą podkładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 27 Lipca 2022 Autor Share Napisano 27 Lipca 2022 Nie wiem czy coś widać, ale zaczyna przypominać samolot ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 wiem, ze juz troche za pozno, ale chyba tylko pierwsze okno bylo wyoblone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 27 Lipca 2022 Autor Share Napisano 27 Lipca 2022 @BRAVO112 tak jak patrzyłem to wszystkie były u nas płaskie. Aaa, że wyglądają na wyoblone. Nie nie, zeszlifowane są na płasko, a wypukłe są przez maskol ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 Preshading gotowy. Teraz zamontuję antenki i inne małe pierdołki. Potem już malowanie, tylko zastanawiam się czy z ręki to robić, czy bluetackiem, a może całkiem ostre przejścia taśmą. Mam ultrę 0,2mm i niby powinienem dać radę z ręki jak dobrze rozcieńczę farbę, ale nie wiem ostatecznie jak ostre powinny być przejścia barw kamuflażu. Bardziej bym się jednak skłaniał do wężyków z bluetacka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 pamietaj, ze Bluetack zostawia tluste plamy ! ( udowodnilem to sprzedawcy, ktory sie temu sprzeciwial ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 hmmm, mi się jeszcze nie zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 Pierwszy kolor poszedł i myślę, że na dzisiaj to będzie na tyle. PS. Kolor jest trochę bledszy niż na zdjęciach. Aparat w telefonie sam sobie poprawia foto. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Patrzę na to zdjęcie i mam wrażenie że coś jest nieprawidłowo z proporcjami szerokości i długości osłony silnika i wielkości kabiny. Wydaje mi się, że osłona jest nieco za długa a jej średnica za mała a osłona kabiny generalnie jest za duża w stosunku do osłony. Nie znam tego samolotu zbyt dobrze więc nie jestem pewien. Czy sprawdzałeś wymiary osłony silnika z planami? Mam nadzieję, że się mylę i że to tylko takie złudzenie. 21 minut temu, Vieh_san napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 52 minuty temu, Endrju napisał: Patrzę na to zdjęcie i mam wrażenie że coś jest nieprawidłowo z proporcjami szerokości i długości osłony silnika i wielkości kabiny. Wydaje mi się, że osłona jest nieco za długa a jej średnica za mała a osłona kabiny generalnie jest za duża w stosunku do osłony. Nie znam tego samolotu zbyt dobrze więc nie jestem pewien. Czy sprawdzałeś wymiary osłony silnika z planami? Mam nadzieję, że się mylę i że to tylko takie złudzenie. Z planami to tyle co miałem na ekranie. Tak, też mi coś w tej geometrii nie pasuje, może za mało się rozszerza ta osłona silnika w kierunku kabiny. Ciężko mi powiedzieć. Trochę właśnie zależy pod jakim kątem na nią patrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 3 godziny temu, Vieh_san napisał: Pierwszy kolor poszedł W merytorykę nie wchodzę, a całość zaczyna fajnie wyglądać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 jutro cos " splanuje " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2022 Share Napisano 29 Lipca 2022 Lubię takie szybkie warsztaty Czy już wiadomo jaki egzemplarz ma wyjść finalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Lipca 2022 Share Napisano 29 Lipca 2022 15 godzin temu, Vieh_san napisał: Trochę właśnie zależy pod jakim kątem na nią patrze. Masz rację, że to wszystko zależy od kąta widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Lipca 2022 Share Napisano 29 Lipca 2022 Fajnie wygląda. Trochę chyba pogubiłeś preshading pod błękitnym, ale da się to potem porozjaśniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 29 Lipca 2022 Autor Share Napisano 29 Lipca 2022 2 godziny temu, Grzes napisał: Lubię takie szybkie warsztaty Czy już wiadomo jaki egzemplarz ma wyjść finalnie? Cały czas się zastanawiam, czy użyć tych zestawowych kalek, czy dokupić? Bo nigdzie nie mogę znaleźć tego z zestawu nr boczny 9261. 15 minut temu, zaruk napisał: Fajnie wygląda. Trochę chyba pogubiłeś preshading pod błękitnym, ale da się to potem porozjaśniać. Wciąż się uczę wykorzystywać czarny primer i cały czas mam wrażenie, że za bardzo prześwituje ten czarny. Dokładnie, jakby co zawsze można potem rozjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2022 Share Napisano 29 Lipca 2022 (edytowane) Wiesz, wydaje mi się, że nie ma za bardzo dostępnych kalkomanii do naszych wojskowych An-2. Znaczy się, są ale... jakieś pojedyńcze, np: Tu n/b 5926 za 79,79zł https://www.mojehobby.pl/products/Antonov-An-2-Two-sheets-the-general-complete-set.-37481058.html albo: n/b 7445 za 41,99zł https://www.mojehobby.pl/products/An-2-Military.html Jak w miarę pasują te z zestawu, to ja bym został przy nich. Edytowane 29 Lipca 2022 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 29 Lipca 2022 Autor Share Napisano 29 Lipca 2022 Także myślę, że zostanę przy tym co daje mi Trampek. Nie jestem ogólnie jakimś specjalnym fanem tego samolotu, ale zacząłem go budować, bo chciałem sobie troszkę przy nim pokombinować samemu no i chciałem zobaczyć jaki będzie duży ;D Już zaczynam myśleć powoli o następnym i chyba wezmę się za Iskrę z Army, a już tym bardziej biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2022 Share Napisano 29 Lipca 2022 19 minut temu, Vieh_san napisał: zaczynam myśleć powoli o następnym i chyba wezmę się za Iskrę z Army No to kończ Antka w łikend i dawaj z Iskrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Lipca 2022 Share Napisano 29 Lipca 2022 Iskre z Army wlasnie mecze ( niestety mecze, bo miala byc odskocznia od Wilgi , a nie jest) scan z Antka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi