Evildead Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Napisano 8 Sierpnia 2022 4 minuty temu, Gregory napisał: Piękny, gratki! Dzięki Grzesiek , na tyle ile się dało to wyszło na danym etapie modelarskim , starałem się jak mogłem , ulga ze skończenia jest i to najważniejsze. Pozdrawiam 1 Cytuj
TAW Napisano 8 Sierpnia 2022 Napisano 8 Sierpnia 2022 53 minuty temu, Pan_na_Zulawach napisał: Rozumiem, że dużej większości model się podoba, mi nie- uciapany po całości równo No bo tak też mi się wydaje, że podczas długotrwałej suszy kurz osiada się dosyć równomiernie, nawet nie kumulując się w zakamarkach bo to dopiero wilgoć go tam kumuluje. Często tak właśnie robimy modele, że tam w zakamarkach syfu nazbierane a dookoła często już satyna czystej farby. Tak też się zdarza choć nie zawsze. Tu Evil miał inne założenia i równomierne brudzenie ma swoje uzasadnienie i przede wszystkim wygląda spójnie. Nawet tam gdzie wydaje się nie być kurzem (np zapas gąsienic) to samo matowe wykończanie sugeruje jego obecność bo przecież czyste powinny mieć trochę błysku i od razu by się to rzucało w oczy. Elefant też nie był na tyle narowistym pojazdem żeby rzucał błotem na prawo i lewo i przyklejał do siebie wielkie kawały błota. Mocniejsze brudzenie ogranicza się do układu jezdnego i ogólnie do wysokości błotników. A druga sprawa też bardzo ważna to że model ma też się dobrze prezentować w ogólnym odbiorze bo niejeden pojazd mógłby być uwalony po czubek dachu przy odpowiedniej pogodzie ale z drugiej strony czy taki model prezentuje się ciekawie? Nie wiem czy wszyscy Twoi przedmówcy się aż tak mocno mylili w ocenie tego modelu czy poprostu podobają Ci się inaczej zrobione modele za co już "dostawałeś" w swoich galeriach? Masz takiego na warsztacie - zaprezentujesz swoją wizję brudzenia. Tylko pamiętaj, że po tym co napisałeś tutaj to wiele osób oczekuje teraz naprawdę wzorcowego wykonania bo już pokazałeś, że "się znasz" co jak powinno leżeć i gdzie się powinno brudzić 2 1 Cytuj
zaruk Napisano 8 Sierpnia 2022 Napisano 8 Sierpnia 2022 Gratuluję zakończenia prac, fajny moment kiedy kończy się długi projekt, trochę jak meta po długim dystansie. Bardzo mi się podoba, co prawda nie lubię powierzchni z zimmeritem, według mnie zabiera on sporo z urody pojazdu, ale całość spójna i dopracowana. Jeszcze raz gratuluję ukończenia modelu 1 Cytuj
Evildead Napisano 9 Sierpnia 2022 Autor Napisano 9 Sierpnia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, zaruk napisał: Gratuluję zakończenia prac, fajny moment kiedy kończy się długi projekt, trochę jak meta po długim dystansie. Bardzo mi się podoba, co prawda nie lubię powierzchni z zimmeritem, według mnie zabiera on sporo z urody pojazdu, ale całość spójna i dopracowana. Jeszcze raz gratuluję ukończenia modelu Dokładnie, najważniejsze zakończony, na pewnym etapie odechciało mi się jakoś pracy nad nim tak że tym bardziej ulga ,no dokładnie jest jak mówisz z tym zimmeritem, nie dawałem na niego washa bo wyszlo by pewnie za ciemno, także finisz był pod to dopasowany Dzięki , Pozdrawiam Edytowane 9 Sierpnia 2022 przez Evildead Cytuj
chorąży Napisano 9 Sierpnia 2022 Napisano 9 Sierpnia 2022 Świetny model, klasa światowa, bardzo mi się podoba 1 Cytuj
Evildead Napisano 9 Sierpnia 2022 Autor Napisano 9 Sierpnia 2022 Godzinę temu, chorąży napisał: Świetny model, klasa światowa, bardzo mi się podoba To super Pozdrawiam Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 11 Sierpnia 2022 Napisano 11 Sierpnia 2022 Gratki, za gut modeling. Wszystko alles klar i za zdjęcie tygodnia. Zasłużone jak nic. Śmiało na armoramę lub inne strony. Podstawka, wyjdzie pewnie w praniu 1 Cytuj
Evildead Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Napisano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Gratki, za gut modeling. Wszystko alles klar i za zdjęcie tygodnia. Zasłużone jak nic. Śmiało na armoramę lub inne strony. Podstawka, wyjdzie pewnie w praniu Dzięki ,jest motywacja do lepszej roboty , trochę nie pomyślałem wcześniej z podstawką , zasłonił bym hamulec wylotowy i dal na platformę transportowá , one kozacko na tym wyglądają , ale może kiedy Ferdka takiego popełnię jeszcze , to może tam Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez Evildead Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi