Skocz do zawartości

Sd.Kfz.184 Elefant Zvezda 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
4 minuty temu, Gregory napisał:

Piękny, gratki!

Dzięki Grzesiek , na tyle ile się dało to wyszło na danym etapie  modelarskim , starałem się jak mogłem :) , ulga ze skończenia jest i to najważniejsze. Pozdrawiam :)

• Like 1
Napisano
53 minuty temu, Pan_na_Zulawach napisał:

Rozumiem, że dużej większości model się podoba, mi nie- uciapany po całości równo

No bo tak też mi się wydaje, że podczas długotrwałej suszy kurz osiada się dosyć równomiernie, nawet nie kumulując się w zakamarkach bo to dopiero wilgoć go tam kumuluje. Często tak właśnie robimy modele, że tam w zakamarkach syfu nazbierane a dookoła często już satyna czystej farby. Tak też się zdarza choć nie zawsze. Tu Evil miał inne założenia i równomierne brudzenie ma swoje uzasadnienie i przede wszystkim wygląda spójnie. Nawet tam gdzie wydaje się nie być kurzem (np zapas gąsienic) to samo matowe wykończanie sugeruje jego obecność bo przecież czyste powinny mieć trochę błysku i od razu by się to rzucało w oczy. Elefant też nie był na tyle narowistym pojazdem żeby rzucał błotem na prawo i lewo i przyklejał do siebie wielkie kawały błota. Mocniejsze brudzenie ogranicza się do układu jezdnego i ogólnie do wysokości błotników. A druga sprawa też bardzo ważna to że model ma też się dobrze prezentować w ogólnym odbiorze bo niejeden pojazd mógłby być uwalony po czubek dachu przy odpowiedniej pogodzie ale z drugiej strony czy taki model prezentuje się ciekawie? Nie wiem czy wszyscy Twoi przedmówcy się aż tak mocno mylili w ocenie tego modelu czy poprostu podobają Ci się inaczej zrobione modele za co już "dostawałeś" w swoich galeriach? Masz takiego na warsztacie - zaprezentujesz swoją wizję brudzenia. Tylko pamiętaj, że po tym co napisałeś tutaj to wiele osób oczekuje teraz naprawdę wzorcowego wykonania bo już pokazałeś, że "się znasz" co jak powinno leżeć i gdzie się powinno brudzić 😜

• Like 2
  • Thanks 1
Napisano

Gratuluję zakończenia prac, fajny moment kiedy kończy się długi projekt, trochę jak meta po długim dystansie.

Bardzo mi się podoba, co prawda nie lubię powierzchni z zimmeritem, według mnie zabiera on sporo z urody pojazdu, ale całość spójna i dopracowana.

Jeszcze raz gratuluję ukończenia modelu :)

• Thanks 1
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, zaruk napisał:

Gratuluję zakończenia prac, fajny moment kiedy kończy się długi projekt, trochę jak meta po długim dystansie.

Bardzo mi się podoba, co prawda nie lubię powierzchni z zimmeritem, według mnie zabiera on sporo z urody pojazdu, ale całość spójna i dopracowana.

Jeszcze raz gratuluję ukończenia modelu :)

Dokładnie, najważniejsze zakończony,  na pewnym etapie odechciało mi się jakoś pracy nad nim tak że tym bardziej ulga :) ,no dokładnie jest  jak mówisz z tym zimmeritem, nie dawałem na niego washa bo wyszlo by pewnie za  ciemno, także finisz był pod to dopasowany 🙂 Dzięki , Pozdrawiam 🙂

Edytowane przez Evildead
Napisano

Gratki, za gut modeling. Wszystko alles klar i za zdjęcie tygodnia. Zasłużone jak nic.

Śmiało na armoramę lub inne strony. Podstawka, wyjdzie pewnie w praniu :)

• Thanks 1
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, MayonesEXG7 napisał:

Gratki, za gut modeling. Wszystko alles klar i za zdjęcie tygodnia. Zasłużone jak nic.

Śmiało na armoramę lub inne strony. Podstawka, wyjdzie pewnie w praniu :)

Dzięki ,jest motywacja do lepszej roboty 😀, trochę nie pomyślałem wcześniej z podstawką , zasłonił bym hamulec wylotowy i dal na platformę transportowá , one kozacko  na tym  wyglądają  , ale może kiedy Ferdka takiego popełnię jeszcze , to może tam 😉

Edytowane przez Evildead