Kon_Bar Posted August 12, 2022 Share Posted August 12, 2022 Przedstawiam galerię modelu szybowca LF-107 "Lunak". Model rodził się z bólach, głównie ze względu na przyjętą przeze mnie koncepcję, aby ukazywać możliwie wiele z mechanizacji płata etc. W międzyczasie zniszczyłem owiewkę i dopiero gdy udało mi się zdobyć zamiennik vacu mogłem przystąpić do ukończenia budowy. Szczegółowa relacja znajduje się tutaj: Mam nadzieję, że mimo wszystkich braków model Wam się spodoba 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek82 Posted August 12, 2022 Share Posted August 12, 2022 (edited) No klasa Wygląda bardzo realistycznie. Nie wiem czy dysponujesz jakimiś zdjęciami tego egzemplarza, ale na tych 3 dostępnych widać że płoza główna i ogonowa mają jakąś tam barwę. Obstawiam czarny po bokach i brąz/drewno na ślizgu coś jak tutaj... https://www.airliners.net/photo/Untitled/Letov-LF-107-Lunak/1697336 Edited August 12, 2022 by Artek82 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_Bar Posted August 12, 2022 Author Share Posted August 12, 2022 2 minuty temu, Artek82 napisał: No klasa Wygląda bardzo realistycznie. Nie wiem czy dysponujesz jakimiś zdjęciami tego egzemplarza, ale na tych 3 dostępnych widać że płoza główna i ogonowa mają jakąś tam barwę. Obstawiam czarny po bokach i brąz/drewno na ślizgu coś jak tutaj... https://www.airliners.net/photo/Untitled/Letov-LF-107-Lunak/1697336 Faktycznie mogło tak być, że na bokach była widoczna guma. Mogło też tak, że płoza została "opakowana" płótnem i pomalowana Jak by nie było - dziś Lunak raczej zostanie z płozą żółtą a jutro zdecyduję czy dodawać czarne pasy - ryzyko "skiepszczenia" tego elementu jak i całego modelu jest na tym etapie całkiem duże 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted August 12, 2022 Share Posted August 12, 2022 Kurcze, jeszcze rano czytałem powrót warsztatu i nadzieja, że może w łikend się uda.... a tu "pyk" i jest! Aż sprawdzałem czy na pewno chodzi o ten sam szybowiec. Model wyszedł naprawdę efektownie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 Model wyszedł bardzo ładnie Fajne wzbogacenie kolekcji szybowców. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts