Kon_Bar Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Przedstawiam galerię modelu szybowca LF-107 "Lunak". Model rodził się z bólach, głównie ze względu na przyjętą przeze mnie koncepcję, aby ukazywać możliwie wiele z mechanizacji płata etc. W międzyczasie zniszczyłem owiewkę i dopiero gdy udało mi się zdobyć zamiennik vacu mogłem przystąpić do ukończenia budowy. Szczegółowa relacja znajduje się tutaj: Mam nadzieję, że mimo wszystkich braków model Wam się spodoba 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) No klasa Wygląda bardzo realistycznie. Nie wiem czy dysponujesz jakimiś zdjęciami tego egzemplarza, ale na tych 3 dostępnych widać że płoza główna i ogonowa mają jakąś tam barwę. Obstawiam czarny po bokach i brąz/drewno na ślizgu coś jak tutaj... https://www.airliners.net/photo/Untitled/Letov-LF-107-Lunak/1697336 Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez Artek82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2022 2 minuty temu, Artek82 napisał: No klasa Wygląda bardzo realistycznie. Nie wiem czy dysponujesz jakimiś zdjęciami tego egzemplarza, ale na tych 3 dostępnych widać że płoza główna i ogonowa mają jakąś tam barwę. Obstawiam czarny po bokach i brąz/drewno na ślizgu coś jak tutaj... https://www.airliners.net/photo/Untitled/Letov-LF-107-Lunak/1697336 Faktycznie mogło tak być, że na bokach była widoczna guma. Mogło też tak, że płoza została "opakowana" płótnem i pomalowana Jak by nie było - dziś Lunak raczej zostanie z płozą żółtą a jutro zdecyduję czy dodawać czarne pasy - ryzyko "skiepszczenia" tego elementu jak i całego modelu jest na tym etapie całkiem duże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Kurcze, jeszcze rano czytałem powrót warsztatu i nadzieja, że może w łikend się uda.... a tu "pyk" i jest! Aż sprawdzałem czy na pewno chodzi o ten sam szybowiec. Model wyszedł naprawdę efektownie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Model wyszedł bardzo ładnie Fajne wzbogacenie kolekcji szybowców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi