Kon_Bar Napisano 12 Sierpnia 2022 Napisano 12 Sierpnia 2022 Przedstawiam galerię modelu szybowca LF-107 "Lunak". Model rodził się z bólach, głównie ze względu na przyjętą przeze mnie koncepcję, aby ukazywać możliwie wiele z mechanizacji płata etc. W międzyczasie zniszczyłem owiewkę i dopiero gdy udało mi się zdobyć zamiennik vacu mogłem przystąpić do ukończenia budowy. Szczegółowa relacja znajduje się tutaj: Mam nadzieję, że mimo wszystkich braków model Wam się spodoba 6 Cytuj
Artek82 Napisano 12 Sierpnia 2022 Napisano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) No klasa Wygląda bardzo realistycznie. Nie wiem czy dysponujesz jakimiś zdjęciami tego egzemplarza, ale na tych 3 dostępnych widać że płoza główna i ogonowa mają jakąś tam barwę. Obstawiam czarny po bokach i brąz/drewno na ślizgu coś jak tutaj... https://www.airliners.net/photo/Untitled/Letov-LF-107-Lunak/1697336 Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez Artek82 1 Cytuj
Kon_Bar Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Napisano 12 Sierpnia 2022 2 minuty temu, Artek82 napisał: No klasa Wygląda bardzo realistycznie. Nie wiem czy dysponujesz jakimiś zdjęciami tego egzemplarza, ale na tych 3 dostępnych widać że płoza główna i ogonowa mają jakąś tam barwę. Obstawiam czarny po bokach i brąz/drewno na ślizgu coś jak tutaj... https://www.airliners.net/photo/Untitled/Letov-LF-107-Lunak/1697336 Faktycznie mogło tak być, że na bokach była widoczna guma. Mogło też tak, że płoza została "opakowana" płótnem i pomalowana Jak by nie było - dziś Lunak raczej zostanie z płozą żółtą a jutro zdecyduję czy dodawać czarne pasy - ryzyko "skiepszczenia" tego elementu jak i całego modelu jest na tym etapie całkiem duże 1 Cytuj
Grzes Napisano 12 Sierpnia 2022 Napisano 12 Sierpnia 2022 Kurcze, jeszcze rano czytałem powrót warsztatu i nadzieja, że może w łikend się uda.... a tu "pyk" i jest! Aż sprawdzałem czy na pewno chodzi o ten sam szybowiec. Model wyszedł naprawdę efektownie 1 Cytuj
mig Napisano 13 Sierpnia 2022 Napisano 13 Sierpnia 2022 Model wyszedł bardzo ładnie Fajne wzbogacenie kolekcji szybowców. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi