bart207skw Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 Trochę sprawy domowe przeważyły ostatnio nad modelarstwem, ale wczoraj udało się już cos porobić. Po kolei na zdjęciach: - trochę nowego staffu od kolegi Bikernytzu - bardzo dobra jakość. - robią się powoli tablice rozdzielcze, - uzupełniłem działko, - doszły stateczniki żywiczne z pylonami, płozy od cobry T z mc. Powoli zaczyna to coraz lepiej wyglądać. Mam nadzieję, efekt finalny będzie dobry.. Kolejne wyzwania to: korekta nosa śmigłowca oraz wirnik główny; uzbrojenie też powoli się robi. I rzecz bardzo ważna już wybrałem malowanie do śmigłowca - a nie było to takie łatwe... - będzie to Playboy cobra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 Prośba. Czy ktoś posiada niewykorzystane kalki od modelu Special Hobby wersja marina/armada hiszpańska. W kalce z mc brakuje tego żółtego "orła". Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Września 2022 Autor Share Napisano 15 Września 2022 Witam. Dalsze prace. Tym razem na wirnikiem głównym. Myślę, że całkiem ciekawie to wychodzi. Ten szpachel na dziobie to korekta jego wymiary - czyli - szlifowanie pod spodem , dokładanie na górze.\ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 16 Września 2022 Autor Share Napisano 16 Września 2022 Aby być sprawiedliwym wrzucam jeszcze jeden warsztat z tym modelem. Też go podglądam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 7 Października 2022 Autor Share Napisano 7 Października 2022 Witam. Dawno nic się nie działo w temacie bo i czasu nie było popołudniami. Ostatnio trochę podgoniłem. Dziubek wyszlifowany, ale wymaga jeszcze malej korekcji - zrobię to po założeniu oszklenia - łatwiej będzie uchwycić kształt. Wnętrze skończone. Cały kadłub będzie malowany farba pactra A30 - to moje pierwsze doświadczenie z ta marka i bardzo pozytywne. Po dwóch razach fajnie kryje - widać to na zdjęciach ogona (tył podwójnie pomalowany, środek raz). Zdjęcia: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Malujesz od razu na plastik bez podkładu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 13 Października 2022 Autor Share Napisano 13 Października 2022 jak z pędzelka to tak. tylko delikatnie rozcieńczam. wychodzi ładnie jak na pędzel. może już niedługo przejdę na aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 Tylko też chemię wymień pod aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 17 Października 2022 Autor Share Napisano 17 Października 2022 W dniu 13.10.2022 o 13:25, Moses napisał: Tylko też chemię wymień pod aero tak zrobię, ale to raczej druga połowa przyszłego roku i pewnie pójdę śladem wielu kolegów i wejdę w Bilmodel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 17 Października 2022 Autor Share Napisano 17 Października 2022 Walczę dalej z Cobra. Na zdjęciach po kolei: - po przyklejeniu oszklenie miało szpary pomiędzy kadłubem - dlatego użyłem łatwo zmywalnej szpachli wamodu zabarwionej czarna i biała farba, aby uzyskać kolor zbliżony do wnętrza; dobrze się tak szpachluje. - zrobiony na gotowo wirnik główny - kolega BIKERNYTZU (dziękuje za jego merytoryczne uwagi oraz odlanie żywic) będzie niezadowolony bo jest tam kolor srebrny, a nie szary - nie będę już tego poprawiał; dodatkowo potraktowałem go czarnym washem od Tamiya; lakier to satin od vallejo, - schnie szpachel na dziubku - czeka mnie jego obrobienie, czyli szlifowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 7 Listopada 2022 Autor Share Napisano 7 Listopada 2022 Witam. Małe zawirowania życiu prywatnym sprawiły chwilowe zawieszenie warsztatu. Ale już wszystko ok. Praca nad modelem powoli dobiega końca. Model jest już cały pomalowany i polakierowany. Wirniki również. Zostało dopracować uzbrojenie. Jaka będzie wersja -jeszcze nie wiem. To zależy od wytrzymałości kalek. Ale raczej będzie to "Timujin Ship" oczywiście z zestawu MC. Zdjęcia poniżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 Cześć! Wygląda całkiem dobrze! Pozdrawiam! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 No i położyłem wczoraj kalki. Najpierw pokryłem je płynem Mikroscale Liquid Decal - tak dla bezpieczeństwa. Dobrze siadły - tylko, ze to zestaw kalek na tym jasnoniebieskim papierze - wg mnie na nim były najlepsze kalki w MC. Zostały mi się jeszcze sterncile, Tez z kalki na tym jasnoniebieskim papierze. Na ostatnim zdjęciu porównanie kilku kalek: nowych- na ciemny papierze, białych- przejściowe i jasnoniebieskim. widać regularny spadek szczegółowości wydruków jak i samą jakość druku. Ten ciemny papier to są ostatnie nabytki, zresztą kalki też się najgorzej kładą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Listopada 2022 Autor Share Napisano 11 Listopada 2022 Model skończony. Za chwilę galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Listopada 2022 Share Napisano 12 Listopada 2022 Cześć! Wygląda nieźle! Jedna rzecz jeszcze - moim zdaniem dobrze by było ten połysk trochę chociaż zbić... No i ciekawa sprawa - wybrałeś malowanie maszyny akurat z tej samej jednostki co "mój" Dr Oldsmobile - D/227 AHC Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi