Polosss Napisano 26 Sierpnia 2022 Napisano 26 Sierpnia 2022 Model FENOMENALNY. Zrobiony prosto z pudła. Dodałem trochę drutów przy silniku. Malowany akrylami tamkowymi przy użyciu aerografu. 15 Cytuj
greatgonzo Napisano 26 Sierpnia 2022 Napisano 26 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Polosss napisał: Model FENOMENALNY To jednak chyba trochę przesada. Biorąc pod uwagę widoczne tu i ówdzie niedoróbki wykonawcze i pojawiające się gdzie nie gdzie błędy merytoryczne nie użyłbym takiego określenia. Nie żeby jakiś dramat i bezwartościowy - prezentuje się całkiem nieźle. No ale fenomenalny? Hmm..., a może chodziło tu o zestaw do budowy modelu? Cytuj
Polosss Napisano 26 Sierpnia 2022 Autor Napisano 26 Sierpnia 2022 Pisząc fenomenalny miałem na myśli sam zestaw a nie poziom mojego wykonania:) Cytuj
piotr2498 Napisano 26 Sierpnia 2022 Napisano 26 Sierpnia 2022 Całkiem ładnie zmalowany model. Jedynie co rzuciło mi się w oczy, to nie zaszpachlowane łączenie kadłuba np. na zbiorniku paliwa przed kabiną. Trochę mi to nie pasuje z resztą modelu, gdyż moim zdaniem jest to prosty błąd, który popełniają przeważnie początkujący modelarze, jednak patrząc na resztę modelu, czyli np. malowanie i brudzenie, to wygląda to bardzo dobrze, i widać, że zostało to wykonane przez osobę, która nie jest początkująca w modelarstwie, i jest obyta z aerografem i chemią modelarską. Cytuj
Polosss Napisano 26 Sierpnia 2022 Autor Napisano 26 Sierpnia 2022 2 godziny temu, piotr2498 napisał: Całkiem ładnie zmalowany model. Jedynie co rzuciło mi się w oczy, to nie zaszpachlowane łączenie kadłuba np. na zbiorniku paliwa przed kabiną. Trochę mi to nie pasuje z resztą modelu, gdyż moim zdaniem jest to prosty błąd, który popełniają przeważnie początkujący modelarze, jednak patrząc na resztę modelu, czyli np. malowanie i brudzenie, to wygląda to bardzo dobrze, i widać, że zostało to wykonane przez osobę, która nie jest początkująca w modelarstwie, i jest obyta z aerografem i chemią modelarską. To łączenie o którym piszesz wygląda tak ponieważ panele osłaniające silnik z góry boków i dołu są demontowalne na magnesach dlatego to łączenie nie jest idealne. Cytuj
greatgonzo Napisano 26 Sierpnia 2022 Napisano 26 Sierpnia 2022 Z tym, że to nie jest łączenie, o którym pisał piotr23. I jest to jedynie przykład spośród miejsc na modelu, które cierpią na tę przypadłość. Cytuj
barszczo Napisano 27 Sierpnia 2022 Napisano 27 Sierpnia 2022 Plus za skalę i włożoną pracę . Jednak w tej podziałce błędy zaliczające się do podstawowych, są już niestety przytłaczające. A zwłaszcza w tym praktycznie samoskładalnym modelu. Na upartego do poprawienia . Cytuj
zaruk Napisano 27 Sierpnia 2022 Napisano 27 Sierpnia 2022 Mnie się podoba. Zarówno malowanie, jak i ślady eksploatacji. Jako osoba nie znająca się na Spitach, poza wskazanym już łączeniem połówek kadłuba, nie dostrzegam uchybień. W myśl piosenki "Wesołe jest życie staruszka"... Cytuj
Polosss Napisano 28 Sierpnia 2022 Autor Napisano 28 Sierpnia 2022 Wychodzi na to że jestem bardziej sklejaczem i malarzem niż modelarzem Faktycznie ze szpachlą mi do tej pory nie pod drodze. Muszę się mocno podszkolić w tej kwestii Dzięki za wszystkie komentarze Cytuj
marcin70 Napisano 1 Września 2022 Napisano 1 Września 2022 Całość mi się podoba , ładnie upaćkany , poprawnie sklejony / czysto / . Jeden błąd który widzę to odwrócona szachownica. W tym okresie czerwone pole powinno być po lewej górnej części szachownicy. Cytuj
barszczo Napisano 1 Września 2022 Napisano 1 Września 2022 Godzinę temu, marcin70 napisał: Jeden błąd który widzę to odwrócona szachownica. W tym okresie czerwone pole powinno być po lewej górnej części szachownicy. Akurat w tym przypadku błędu nie ma : Cytuj
marcin70 Napisano 2 Września 2022 Napisano 2 Września 2022 Przepraszam za uwagę. Jakoś powiem szczerze ten błąd w malowaniu mi umknął . Dzięki za sprostowanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi