Polosss Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Model FENOMENALNY. Zrobiony prosto z pudła. Dodałem trochę drutów przy silniku. Malowany akrylami tamkowymi przy użyciu aerografu. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Fajny mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Polosss napisał: Model FENOMENALNY To jednak chyba trochę przesada. Biorąc pod uwagę widoczne tu i ówdzie niedoróbki wykonawcze i pojawiające się gdzie nie gdzie błędy merytoryczne nie użyłbym takiego określenia. Nie żeby jakiś dramat i bezwartościowy - prezentuje się całkiem nieźle. No ale fenomenalny? Hmm..., a może chodziło tu o zestaw do budowy modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 26 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Pisząc fenomenalny miałem na myśli sam zestaw a nie poziom mojego wykonania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Całkiem ładnie zmalowany model. Jedynie co rzuciło mi się w oczy, to nie zaszpachlowane łączenie kadłuba np. na zbiorniku paliwa przed kabiną. Trochę mi to nie pasuje z resztą modelu, gdyż moim zdaniem jest to prosty błąd, który popełniają przeważnie początkujący modelarze, jednak patrząc na resztę modelu, czyli np. malowanie i brudzenie, to wygląda to bardzo dobrze, i widać, że zostało to wykonane przez osobę, która nie jest początkująca w modelarstwie, i jest obyta z aerografem i chemią modelarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 26 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2022 2 godziny temu, piotr2498 napisał: Całkiem ładnie zmalowany model. Jedynie co rzuciło mi się w oczy, to nie zaszpachlowane łączenie kadłuba np. na zbiorniku paliwa przed kabiną. Trochę mi to nie pasuje z resztą modelu, gdyż moim zdaniem jest to prosty błąd, który popełniają przeważnie początkujący modelarze, jednak patrząc na resztę modelu, czyli np. malowanie i brudzenie, to wygląda to bardzo dobrze, i widać, że zostało to wykonane przez osobę, która nie jest początkująca w modelarstwie, i jest obyta z aerografem i chemią modelarską. To łączenie o którym piszesz wygląda tak ponieważ panele osłaniające silnik z góry boków i dołu są demontowalne na magnesach dlatego to łączenie nie jest idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Z tym, że to nie jest łączenie, o którym pisał piotr23. I jest to jedynie przykład spośród miejsc na modelu, które cierpią na tę przypadłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 Plus za skalę i włożoną pracę . Jednak w tej podziałce błędy zaliczające się do podstawowych, są już niestety przytłaczające. A zwłaszcza w tym praktycznie samoskładalnym modelu. Na upartego do poprawienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 Mnie się podoba. Zarówno malowanie, jak i ślady eksploatacji. Jako osoba nie znająca się na Spitach, poza wskazanym już łączeniem połówek kadłuba, nie dostrzegam uchybień. W myśl piosenki "Wesołe jest życie staruszka"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 28 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Wychodzi na to że jestem bardziej sklejaczem i malarzem niż modelarzem Faktycznie ze szpachlą mi do tej pory nie pod drodze. Muszę się mocno podszkolić w tej kwestii Dzięki za wszystkie komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Całość mi się podoba , ładnie upaćkany , poprawnie sklejony / czysto / . Jeden błąd który widzę to odwrócona szachownica. W tym okresie czerwone pole powinno być po lewej górnej części szachownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Godzinę temu, marcin70 napisał: Jeden błąd który widzę to odwrócona szachownica. W tym okresie czerwone pole powinno być po lewej górnej części szachownicy. Akurat w tym przypadku błędu nie ma : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 Przepraszam za uwagę. Jakoś powiem szczerze ten błąd w malowaniu mi umknął . Dzięki za sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi