JollyMonk Napisano 13 Lutego 2023 Autor Napisano 13 Lutego 2023 On 2/7/2023 at 5:24 PM, barszczo said: Bardzo mi się ten Mirage podoba, czysta, schludna praca, nieźle zmalowany. Czekam na finał . Dziękuję! Powoli ruszamy dalej: przez weekend pozwoliłem sobie na olej - na razie tylko z góry. Podciągam też "drobiazgi" - zakpiłem ze zbiorników paliwa i bomby. Porusza się na kołach, podwoziu i osłonach (jeśli dobrze to nazwałem). Reflektory nie będą natywne - Elf. 12 Cytuj
JollyMonk Napisano 20 Lutego 2023 Autor Napisano 20 Lutego 2023 Cześć! Udało mi się zabrudzić spód: olej jako podłoże, kredki akwarelowe na wierzchu. Inspiracją były poniższe zdjęcia: 11 Cytuj
jachud3 Napisano 20 Lutego 2023 Napisano 20 Lutego 2023 Fajnie ubrudzony, ze smakiem możesz opisać trochę szerzej jak połączyłeś oleje z kredkami? 1 Cytuj
JollyMonk Napisano 20 Lutego 2023 Autor Napisano 20 Lutego 2023 54 minutes ago, jachud3 said: Fajnie ubrudzony, ze smakiem możesz opisać trochę szerzej jak połączyłeś oleje z kredkami? Wielkie dzięki! Olej używam trochę rozcieńczonego benzyną lakową - po pierwsze nie gęstnieje, a po drugie szybciej wysycha. Nie czekając, aż całkowicie wyschnie (w zależności od jakości benzyny lakowej), pocieram ją zgodnie z kierunkiem ruchu powietrza. Pozostaje lekko widoczne tło. Kolor to ciemnoszary. Następnego dnia, po pozostawieniu oleju do wyschnięcia, rysuję na wierzchu kredkami akwarelowymi. W tym przypadku użyłam głównie czerni i trochę brązu. Pociągnięcia nakładam lekko wilgotnym pędzlem. I tutaj każdy szuka dla siebie - jaki efekt chce pozostawić. Mogę zwrócić uwagę na fakt, że pożądane jest delikatne nakładanie linii ołówkiem. Następnie są całkowicie rozmazane. Nałożyłem mocno w niektórych miejscach i pozostawiłem wyraźny ślad. Na przykład mniej mi się podoba, ale nie chcę już tego przerabiać. Każdy model daje własne doświadczenie. Przepraszam, nie wiem, jak jasno mogę przetłumaczyć. 1 1 Cytuj
HK1885 Napisano 21 Lutego 2023 Napisano 21 Lutego 2023 Mirage jest coraz fajniejszy. Aż szkoda, że to 1:72. 1 Cytuj
jachud3 Napisano 21 Lutego 2023 Napisano 21 Lutego 2023 12 godzin temu, JollyMonk napisał: Przepraszam, nie wiem, jak jasno mogę przetłumaczyć. Dobrze wytłumaczyłeś, ja zrozumiałem dzięki! 1 Cytuj
JollyMonk Napisano 28 Lutego 2023 Autor Napisano 28 Lutego 2023 Bardzo powoli Mirage kołuje wzdłuż linii mety! Wygląda na to, że spędził nad tym cały weekend, a przed nim jeszcze dużo pracy. Co jest zrobione: BANO na skrzydłach i kilu; czapka spadochronowa; żaluzje w dyszy; zainstalowane pistolety; anteny na kadłubie w kolorze żółtym. Zamontowałem jedyny aftermarket w tym modelu: metalową rurkę Pitota. 8 Cytuj
JollyMonk Napisano 6 Marca 2023 Autor Napisano 6 Marca 2023 Wspaniałe pracowałem w ten weekend! Zainstalował stojaki podwozia i przymocowałem tarcze. Zainstalował czujniki kąta ataku i przywrócony, prawdopodobnie coś w rodzaju rurki Venturi - prosimy o popraw (anteny w kształcie „L” na nosie przed kabiną). Zawiesiłem bombę i zbiorniki paliwa. 6 Cytuj
JollyMonk Napisano 6 Marca 2023 Autor Napisano 6 Marca 2023 Malowałem wszelkiego rodzaju małe rzeczy. Zdjął maski ze szkła. Zainstalował fotel w kokpicie. Zainstalował tylne lustra w składanej części szkla kabiny. Teraz rzeczywiście w oczekiwaniu na sesję zdjęciową 11 Cytuj
JollyMonk Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Napisano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Ukończyłem swój Mirage, dziękuję wszystkim za wsparcie i zapraszam do galerii: Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez JollyMonk 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi