JollyMonk Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 On 2/7/2023 at 5:24 PM, barszczo said: Bardzo mi się ten Mirage podoba, czysta, schludna praca, nieźle zmalowany. Czekam na finał . Dziękuję! Powoli ruszamy dalej: przez weekend pozwoliłem sobie na olej - na razie tylko z góry. Podciągam też "drobiazgi" - zakpiłem ze zbiorników paliwa i bomby. Porusza się na kołach, podwoziu i osłonach (jeśli dobrze to nazwałem). Reflektory nie będą natywne - Elf. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 20 Lutego 2023 Autor Share Napisano 20 Lutego 2023 Cześć! Udało mi się zabrudzić spód: olej jako podłoże, kredki akwarelowe na wierzchu. Inspiracją były poniższe zdjęcia: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Fajnie ubrudzony, ze smakiem możesz opisać trochę szerzej jak połączyłeś oleje z kredkami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 20 Lutego 2023 Autor Share Napisano 20 Lutego 2023 54 minutes ago, jachud3 said: Fajnie ubrudzony, ze smakiem możesz opisać trochę szerzej jak połączyłeś oleje z kredkami? Wielkie dzięki! Olej używam trochę rozcieńczonego benzyną lakową - po pierwsze nie gęstnieje, a po drugie szybciej wysycha. Nie czekając, aż całkowicie wyschnie (w zależności od jakości benzyny lakowej), pocieram ją zgodnie z kierunkiem ruchu powietrza. Pozostaje lekko widoczne tło. Kolor to ciemnoszary. Następnego dnia, po pozostawieniu oleju do wyschnięcia, rysuję na wierzchu kredkami akwarelowymi. W tym przypadku użyłam głównie czerni i trochę brązu. Pociągnięcia nakładam lekko wilgotnym pędzlem. I tutaj każdy szuka dla siebie - jaki efekt chce pozostawić. Mogę zwrócić uwagę na fakt, że pożądane jest delikatne nakładanie linii ołówkiem. Następnie są całkowicie rozmazane. Nałożyłem mocno w niektórych miejscach i pozostawiłem wyraźny ślad. Na przykład mniej mi się podoba, ale nie chcę już tego przerabiać. Każdy model daje własne doświadczenie. Przepraszam, nie wiem, jak jasno mogę przetłumaczyć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Bardzo ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Mirage jest coraz fajniejszy. Aż szkoda, że to 1:72. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 12 godzin temu, JollyMonk napisał: Przepraszam, nie wiem, jak jasno mogę przetłumaczyć. Dobrze wytłumaczyłeś, ja zrozumiałem dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 28 Lutego 2023 Autor Share Napisano 28 Lutego 2023 Bardzo powoli Mirage kołuje wzdłuż linii mety! Wygląda na to, że spędził nad tym cały weekend, a przed nim jeszcze dużo pracy. Co jest zrobione: BANO na skrzydłach i kilu; czapka spadochronowa; żaluzje w dyszy; zainstalowane pistolety; anteny na kadłubie w kolorze żółtym. Zamontowałem jedyny aftermarket w tym modelu: metalową rurkę Pitota. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 Wspaniałe pracowałem w ten weekend! Zainstalował stojaki podwozia i przymocowałem tarcze. Zainstalował czujniki kąta ataku i przywrócony, prawdopodobnie coś w rodzaju rurki Venturi - prosimy o popraw (anteny w kształcie „L” na nosie przed kabiną). Zawiesiłem bombę i zbiorniki paliwa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 Malowałem wszelkiego rodzaju małe rzeczy. Zdjął maski ze szkła. Zainstalował fotel w kokpicie. Zainstalował tylne lustra w składanej części szkla kabiny. Teraz rzeczywiście w oczekiwaniu na sesję zdjęciową 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Świetnie się prezentuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 Jest niesamowity! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Ukończyłem swój Mirage, dziękuję wszystkim za wsparcie i zapraszam do galerii: Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez JollyMonk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi