adamkijak Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Kolejny projekcik w ramach tematu. Jeszcze nie mam pomyslu na podstawke, ale to sie urodzi w trakcie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Pare dni minelo i w koncu robota troche ruszyla. Model bedzie luzno stylizowany na tej fotce: Postep do tej pory; Cdn.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Zapowiada się świetnie, jeśli będzie wykonany tak jak M1 , to już nie mogę się doczekać końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Fajny projekt, kibicuje. A swoja droga ten fragment blotnika ktory tak ladnie pogiales trzeba bylo zastapic na fragmencie blaszka - to bys to jeszcze ladniej pogial. a po malowaniu nawet sladu by nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Bardzo ciekawe obłe kształty czołgu - kibicuję z całych sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Pojazd oparty na podwoziu m-48 stad te ksztalty. Nie zastapilem blotnikow blaszka poniewaz bardzo fajnie ten plastik sie gial, za to rozne zasobniki ktore na ten blotnik przychodza to juz zastapie blaszanymi z puszki ok red bull. Wyprodukowali tylko 50 sztuk i potem je zbombardowali wiec brak zdjec, co wymusza duzo improwizacji tym temacie z powodu braku ciekawych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Troszke pogialem, pokleilem i pokombinowalem z blaszka z redbulla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 blaszka z redbulla. dodało skrzydeł, dodało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 adamkijak - ciekawy temat sobie wybrales. Kompletny buuuuubel - naturalnie mowa o pierwowzorze. Jezeli model ma przedstawiac zniszczony pojazd, to proponuje pozbyc sie uzbrojenia, anten radarow i wszelkiego wyposazenia ktore mozna zdemontowac (skrzynki itd.). Ostatecznie prawie wszystkie znalazly zastosowanie, na poligaonach, jako cele dla lotnictwa. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Lipca 2008 Autor Share Napisano 29 Lipca 2008 Zgadza sie ze bubel. Poniewaz faktycznie nic nie zdazyl zdzialac w swoim krotkim zywocie, to model bedzie zrobiony jakby bral udzial w jakims fikcyjnym bliskowschodnim konflikcie i zostal "przeleciany" paroma seriami przelatujacych Mi-24, tak wiec malowanie bedzie pasowalo do tematu projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Lipca 2008 Autor Share Napisano 29 Lipca 2008 Walka trwa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Kadlub skonczony i podklad polozony. Teraz czas na kola Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam, robota powoli posuwa sie do przodu. Cieniowanie zrobione, czas na kalki i wash. Poniewaz zabraklo brazowej farby do zrobienia kamo, to chyba zostanie w jednolitym pustynnym. W sumie caly pojazd to bubel i scena bedzie calkowicie fikcyjna, to moze i malowanie takie zrobic. Zastanawiam sie tylko czy gwiazdy zrobic czarne czy biale, bo w zestawie sa oba kolory. Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Poniewaz zabraklo brazowej farby do zrobienia kamo Możemy poczekać jeżeli wynagrodzisz mas piknym modelem. Model jest a więc Dopinguje dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 U Adama widac wyrazne skrzywienie w kierunku zdewastowanych pojazdow, ( ) i jest ok, bo wychodza super. Jednak mysle ze jakis kamuflaz doda uroku. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Jeszcze nigdy kamo nie robilem, wiec poczatki moga byc ciezkie, pytanko mam w zwiazku z tym. Czy po zrobieniu kamo srodki plam tez rozjasniac, czy zostawic bez kombinowania. No coz nie bedzie to pierwszy zdewastowany, na pewno i nie ostatni, jest w nich cos takiego ze nie moge sie oprzec. W planach tego mam jako nastepnego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Bardzo mi się podoba. jeśli będzie tak wykonany jak Abrams to będzie super. Jestem pełen podziwu dla twoich modeli i bardzo podoba m się to, że wykonujesz raczej ich wraki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Hmm... wiec tak, dostanie mi sie, oj dostanie. Makijaz to mi wyszedl kiepsciutki, kalki sa za grube co niestety widac. Na ten moment jest juz po gruuubym washu i w trakcie pracy nad uszkodzeniami wiezy. Poniewaz to praca wlasna, bez zadnych fotek pogladowych, to raczej wyjdzie kiepsko. Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Jednak nie wszystko stracone. Aero zazywa kapieli wiec nie moge stonowac tego polysku, wiec jeszcze pare dni bedzie sie tak swiecil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Co do modelu nic nie mam, tylko ta gąska z tyłu, troszkę nienaturalnie "wisi" (tak mi sie tylko wydaje ). Zapewne dioramka będzie fajna ale czy aby nie jest za mała?, gdyby była troszkę większa można by było dodać parę bajerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Jeszcze nie podjelem decyzji co do tej gaski dlatego tak wisi. Jezeli bym chcial zrobic ja taka: tylko ze wtedy musialbym dac wieksza podstawke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Pierwsze foty z produkcji podstawki. Z powodu zupelnego brau pomyslu zrobie cos takiego byle jakiego, moze dodam jakis maszt telegraficzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Moze zainwestuj we friule - bedzie jeszcze fajniej. warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 "Moze zainwestuj we friule - bedzie jeszcze fajniej. warto" Pewnie wygladal by lepiej, tylko ze jakos mi szkoda kasy. Poki co model idzie na polke bo zupelnie mi brak weny na wykonczenie jego podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Pewnie wygladal by lepiej, tylko ze jakos mi szkoda kasy To kup gęsi z AFV Club, polowa ceny Friuli, (z tego co wiem to friul nawet nie robi gąsienic do M-60 ) , a model na pewno zacznie wyglądać lepiej. Mi osobiście wykonanie bardzo się podoba, ale właśnie gąsienice psują cały efekt i włożoną w model pracę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi