GreGG24 Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Od dłuższego już czasu zastanawiałem się, w jakich barwach wykonam ostatni z potrójnego zestawu modeli Bf 109 G-5 / G-6 / G-14. Chciałem przerobić go na G-2, i planowałem wykonać go w malowaniu fińskim, jednak z braku odpowiednich kalkomanii zdecydowałem się na malowanie rumuńskie, zwłaszcza, że na półce mam już model E-7 lotnictwa rumuńskiego w atrakcyjnym malowaniu, a kaczor Donald nie mógł doczekać się swojej towarzyszki, Myszki Miki. Ten konkretny egzemplarz należał do 53 Escadrilli, przyłączonej do JG4, operował w 1943 roku z lotniska Mizil, chroniąc pola naftowe w Ploeszti. Model wzbogaciłem jedynie pasami z elementów fototrawionych czeskiej firmy AML, oraz kołami żywicznymi z Kora Model. Kabina z zestawu, przeciąłem ją jak zwykle czeską żyletką. Malowany moimi ulubionymi farbami Mr Hobby serii H, kalkomanie to w większości Techmod - jednak dopasowałem je według materiałów zdjęciowych i schematu malowania z książki wydawnictwa Kagero. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Ładny model.Duży plus za tematykę. Trzeba było rzucić hasło że kalki do Fina są potrzebne.Coś by się znalazło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Śliczny jest, bardzo fajne wykonanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Grzegorz, dawno cie tu nie było, Rumun świetny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Te Messery w barwach innych niż teutońskie mają w sobie coś niesamowitego. Super model!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 15 Września 2022 Autor Share Napisano 15 Września 2022 Panowie, bardzo dziękuję. Faktycznie ostatnio trochę zaniedbałem temat. Również jestem zadowolony z tego Rumuna, ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa, bo w magazynku czekają jeszcze trzy Mesie - Hasegawy, Tamiyi i AZ. G 14 będzie chorwacki, G-6 z AZ bułgarski, może dla odmiany już z rondlami, a G 6 Tamki chyba fiński. Czekają też kalkomanie na rumuńskiego Huragana, również z myszką Miki. Ale teraz muszę dokończyć kilka pojazdów, które rozgrzebałem, a potem chyba kolej na coś z Bliskiego Wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi