barszczo Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 (edited) Wpadł mi w ręce taki zabytek. Co prawda edycja z roku 1994, ale poza datą na pudełku, jest identyczna z pierwszym wydaniem z roku 1985. W środku całkiem przyjemny model pozwalający zbudować wersję A i B. Dodatkowo dron Lockheed D-21A, a więc powinno też dać się zbudować jego nosiciela, czyli M-21 będącego przebudowanym do tej roli samolotem A-12. Taka ciekawostka ze służby. Kiedy w roku 1986 Amerykanie zaatakowali cele w Libii, wracający po rekonesansie do bazy w Wielkiej Brytanii SR-71, wleciał w przestrzeń powietrzną Francji mimo braku na to zgody. Francuskie myśliwce Mirage nie były w stanie w żaden sposób przechwycić intruza i zmusić go do lądowania. Wracając do modelu, jest on produkowany i dostępny do dzisiaj. Edited September 13, 2022 by barszczo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmx62 Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 dostępny na okrągło. Linie to to ma? Wypukłe domniemam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Linie ma , niestety wypukłe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted September 14, 2022 Author Share Posted September 14, 2022 23 godziny temu, jmx62 napisał: Linie to to ma? Wypukłe domniemam? Wypukłe, na zdjęciu coś niecoś widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Dawno, dawno temu śnił mi się po nocach i był na liście chciejstw. Do dziś nie mam modelu SR 71. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 19 godzin temu, kopernik napisał: Do dziś nie mam modelu SR 71. Nie tylko Ty, mój niestety nie przetrwał przeprowadzki. A kolejnego nie planuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts