barszczo Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 (edytowane) Wpadł mi w ręce taki zabytek. Co prawda edycja z roku 1994, ale poza datą na pudełku, jest identyczna z pierwszym wydaniem z roku 1985. W środku całkiem przyjemny model pozwalający zbudować wersję A i B. Dodatkowo dron Lockheed D-21A, a więc powinno też dać się zbudować jego nosiciela, czyli M-21 będącego przebudowanym do tej roli samolotem A-12. Taka ciekawostka ze służby. Kiedy w roku 1986 Amerykanie zaatakowali cele w Libii, wracający po rekonesansie do bazy w Wielkiej Brytanii SR-71, wleciał w przestrzeń powietrzną Francji mimo braku na to zgody. Francuskie myśliwce Mirage nie były w stanie w żaden sposób przechwycić intruza i zmusić go do lądowania. Wracając do modelu, jest on produkowany i dostępny do dzisiaj. Edytowane 13 Września 2022 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 dostępny na okrągło. Linie to to ma? Wypukłe domniemam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Linie ma , niestety wypukłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 23 godziny temu, jmx62 napisał: Linie to to ma? Wypukłe domniemam? Wypukłe, na zdjęciu coś niecoś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Dawno, dawno temu śnił mi się po nocach i był na liście chciejstw. Do dziś nie mam modelu SR 71. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 19 godzin temu, kopernik napisał: Do dziś nie mam modelu SR 71. Nie tylko Ty, mój niestety nie przetrwał przeprowadzki. A kolejnego nie planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi