PiterATS Napisano 8 Listopada 2023 Autor Share Napisano 8 Listopada 2023 Kolejna niewielka aktualizacja, jedna już z ostatnich przed finałem. Zrobiłem tablicę informacyjną dla kierowcy. Tablica to kombinacja elementów hipsu i drucików, a tabliczki to wydruk na impregnowanym kartonie satynowym: Dorobiłem też kawałek kocyka pod reszta narzędzi: No i całość: Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Listopada 2023 Autor Share Napisano 10 Listopada 2023 Witam Przedostatni element układanki, czyli podnośnik. W sumie to ciężko się go robiło, za sprawą skąpej ilości zdjęć jakie udało mi się znaleźć, a przewertowałem ok. 1500 fotografii z wyścigów,w których brał udział Lotus 56. To co znalazłem to ledwie 3 zdjęcia na których wyraźnie widać podnośnik i to nie w całości. Przykładowo na jednej i drugiej fotce widać przód narzędzia, a na trzeciej tył i teraz weź to wszystko poskładaj w całość, dobierz odpowiednie proporcje i wyskaluj do odpowiedniej wielkości. Nie było łatwo, dlatego żeby nie sklejać nic w powietrzu i na czuja, przygotowałem sobie rysunki podnośnika w trzech rzutach: Potem wystarczyło już tylko połączyć ze sobą elementy zrobione z profili plastikowych, hipsu i kartonu: Podnośnik czeka na malowanie (całe na czerwono), a ja zabieram się za ostatnie elementy podstawki. Zapewne znowu mi się to przedłuży z uwagi na obowiązki osobiste, ale już jedną nogą jestem na finiszu Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 W dniu 10.11.2023 o 17:42, PiterATS napisał: już jedną nogą jestem na finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 Ostatnia aktualizacja przed galerią. Podnośnik pokolorowany i odrapany. Następnie na warsztat trafiło coś, co pierwotnie wziąłem za uchwyt na gaśnicę. Dopiero po znalezieniu i przejrzeniu lepszej jakości zdjęć z lat 1970-1972 okazało się, że jest to uchwyt wraz z dyszą do zewnętrznego, ręcznego systemu p-poż padoku. Wykonałem więc to na co pozwalał mi zawarty na podstawce wycinek budynku, czyli niecały uchwyt wraz z dyszą: I mała zapowiedź galerii, która pojawi najpóźniej jutro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 Koniec, model powędrował do gablotki. Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi