PiterATS Napisano 8 Listopada 2023 Autor Napisano 8 Listopada 2023 Kolejna niewielka aktualizacja, jedna już z ostatnich przed finałem. Zrobiłem tablicę informacyjną dla kierowcy. Tablica to kombinacja elementów hipsu i drucików, a tabliczki to wydruk na impregnowanym kartonie satynowym: Dorobiłem też kawałek kocyka pod reszta narzędzi: No i całość: Pozdrawiam 2 Cytuj
PiterATS Napisano 10 Listopada 2023 Autor Napisano 10 Listopada 2023 Witam Przedostatni element układanki, czyli podnośnik. W sumie to ciężko się go robiło, za sprawą skąpej ilości zdjęć jakie udało mi się znaleźć, a przewertowałem ok. 1500 fotografii z wyścigów,w których brał udział Lotus 56. To co znalazłem to ledwie 3 zdjęcia na których wyraźnie widać podnośnik i to nie w całości. Przykładowo na jednej i drugiej fotce widać przód narzędzia, a na trzeciej tył i teraz weź to wszystko poskładaj w całość, dobierz odpowiednie proporcje i wyskaluj do odpowiedniej wielkości. Nie było łatwo, dlatego żeby nie sklejać nic w powietrzu i na czuja, przygotowałem sobie rysunki podnośnika w trzech rzutach: Potem wystarczyło już tylko połączyć ze sobą elementy zrobione z profili plastikowych, hipsu i kartonu: Podnośnik czeka na malowanie (całe na czerwono), a ja zabieram się za ostatnie elementy podstawki. Zapewne znowu mi się to przedłuży z uwagi na obowiązki osobiste, ale już jedną nogą jestem na finiszu Pozdrawiam 2 Cytuj
Endrju Napisano 11 Listopada 2023 Napisano 11 Listopada 2023 W dniu 10.11.2023 o 17:42, PiterATS napisał: już jedną nogą jestem na finiszu Cytuj
PiterATS Napisano 18 Listopada 2023 Autor Napisano 18 Listopada 2023 Ostatnia aktualizacja przed galerią. Podnośnik pokolorowany i odrapany. Następnie na warsztat trafiło coś, co pierwotnie wziąłem za uchwyt na gaśnicę. Dopiero po znalezieniu i przejrzeniu lepszej jakości zdjęć z lat 1970-1972 okazało się, że jest to uchwyt wraz z dyszą do zewnętrznego, ręcznego systemu p-poż padoku. Wykonałem więc to na co pozwalał mi zawarty na podstawce wycinek budynku, czyli niecały uchwyt wraz z dyszą: I mała zapowiedź galerii, która pojawi najpóźniej jutro 3 Cytuj
PiterATS Napisano 18 Listopada 2023 Autor Napisano 18 Listopada 2023 Koniec, model powędrował do gablotki. Zapraszam do galerii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi