Ivan_Kolesnikov Napisano 11 Lutego 2023 Autor Napisano 11 Lutego 2023 57 minut temu, bulik58 napisał: Jak wyglądanie składanie tych traków bo chcę je zalożyc do M 51 Bardzo źle. Wewnątrz otworów z formularzy, nie trzymają się dobrze i są ciągle rozdarte. Wymagają bardzo ostrożnego podejścia. Tylko dla doświadczonych modelarzy i jeśli to możliwe, spróbuj czegoś innego 1 Cytuj
Ivan_Kolesnikov Napisano 11 Lutego 2023 Autor Napisano 11 Lutego 2023 4 godziny temu, patrykd napisał: Nie zapomnij o przewierceniu odwodnień w odpowiednich miejscach. Czy mogę prosić o zdjęcie tego o czym pan mówi? Nie do końca rozumiem Cytuj
SFModel Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Właśnie składam T-48 od AFV i zdaje się, że system składania jest taki sam: sworznie zakłada się na piny. I widzę, że masz ten sam problem: sworznie są za luźne i spadają, czy tak? Ja ten problem rozwiązałem poprzez zapuszczenie kropelki kleju Revell Contacta na piny i odczekanie, aż zaschnie. Gdy już nie klei, tworzy delikatną warstwę dzięki czemu po zamontowaniu sworzni, trzymają się pewnie i nie spadają. 1 Cytuj
Ivan_Kolesnikov Napisano 11 Lutego 2023 Autor Napisano 11 Lutego 2023 46 minut temu, SFModel napisał: Właśnie składam T-48 od AFV i zdaje się, że system składania jest taki sam: sworznie zakłada się na piny. I widzę, że masz ten sam problem: sworznie są za luźne i spadają, czy tak? Ja ten problem rozwiązałem poprzez zapuszczenie kropelki kleju Revell Contacta na piny i odczekanie, aż zaschnie. Gdy już nie klei, tworzy delikatną warstwę dzięki czemu po zamontowaniu sworzni, trzymają się pewnie i nie spadają. Tak, mam ten sam problem. Cytuj
patrykd Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 50 minut temu, Ivan_Kolesnikov napisał: Czy mogę prosić o zdjęcie tego o czym pan mówi? Nie do końca rozumiem Otwory odwadniajace koło korków na paliwo i w kołnierzach pod wieżą. Zobacz na mojego Shermana to będziesz wiedział o czym mówię. 1 Cytuj
Ivan_Kolesnikov Napisano 12 Lutego 2023 Autor Napisano 12 Lutego 2023 15 godzin temu, patrykd napisał: Otwory odwadniajace koło korków na paliwo i w kołnierzach pod wieżą. Zobacz na mojego Shermana to będziesz wiedział o czym mówię. Dziękuję, widziałem! Cytuj
Ivan_Kolesnikov Napisano 12 Lutego 2023 Autor Napisano 12 Lutego 2023 15 godzin temu, bulik58 napisał: Dzięki za informację Proszę! 1 Cytuj
Ivan_Kolesnikov Napisano 12 Lutego 2023 Autor Napisano 12 Lutego 2023 29 minut temu, Lipa napisał: Sam to zauważyłem, poprawię. Dziękuję! 2 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Kwietnia 2023 Napisano 9 Kwietnia 2023 Ivan jak tam idzie budowa ? 1 Cytuj
Ivan_Kolesnikov Napisano 10 Kwietnia 2023 Autor Napisano 10 Kwietnia 2023 8 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Ivan jak tam idzie budowa ? Budowa zakończona. Trzeba malować. Dużo zleceń na budowanie modeli, a ze względu na moją główną pracę nie ma na to czasu. Model jest w kolejki) Dziękuję, że o mnie pamiętasz, naprawdę to doceniam. Zwłaszcza, że mój kraj jest w stanie wojny... 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 10 Kwietnia 2023 Napisano 10 Kwietnia 2023 Bardzo popularne malowanie Sherman o nazwie "A PAPER DOLL". Star-Decals 35-C1048 US M4A3E8 Easy Eight. 6th Armored Division M4A3E8 HVSS Sherman. https://www.mojehobby.pl/products/US-M4A3E8-Easy-Eight.-6th-Armored-Division-M4A3E8-HVSS-Sherman..html Star-Decals 35-C1048 US M4A3E8 Easy Eight. 6th Armored Division M4A3E8 HVSS Sherman. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi