boberm1 Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 (edytowane) MiGiem go Panie zrobię .... jak tylko zakończę "babraninę" z Albatrosem . Na razie mam dosyć duzo zabawy ze szmatolotem , ale czas nieubłaganie płynie i powoli widac światło w tunelu . Pora na wstepne przygotowania do nastepnego projektu . Zachciało mi się coś innego , niz kompozycje z drewna , drutu i szmatek -mimo ich niebywałego romantycznego uroku . Jesienne wieczory , długie i deszczowe , pełne zapachu herbaty indyjskiej z imbirem i fajkowej Conemary Black uzupełnię grzebaniną w plastykowych bebechach Kufajlandzkiego MiGa . Po MiGu 21 bedzie to druga suszarka do kolekcji "Polskich Skrzydeł" . BTW: zauważyłem że MiG23 cieszy sie popularnościa na Forum . Dwa tematy juz są , a teraz bedzie i trzeci :-)))) Edytowane 27 Września 2022 przez boberm1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Gdyby w tytule była jeszcze podana nazwa i skala zestawu to było by super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 27 Września 2022 Autor Share Napisano 27 Września 2022 23 minuty temu, Xmen napisał: Gdyby w tytule była jeszcze podana nazwa i skala zestawu to było by super . Co prawda to prawda . Mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Pięknie Rozsiadam się wygodnie i bacznie będę obserwować warsztat. Przed paroma dniami dotarły do mnie zamówione bajery i gdy tylko skończę to, co obecnie zalega na biurku, zabieram się za swój egzemplarz. Gorąco kibicuję życząc powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 27 Września 2022 Autor Share Napisano 27 Września 2022 40 minut temu, kapsel napisał: Pięknie Rozsiadam się wygodnie i bacznie będę obserwować warsztat. Przed paroma dniami dotarły do mnie zamówione bajery i gdy tylko skończę to, co obecnie zalega na biurku, zabieram się za swój egzemplarz. Gorąco kibicuję życząc powodzenia. @kapsel - Kolego Drogi - tys zawodowiec modelarski , a ja - amatorski sklejacz plastyku. Ale bedę się starał . Czy kolega ma juz jakis pomysł na kamuflaż . Moja skromna osoba chyba "walnie" sobie na migaczu szarość . Kolorowe plamki zostawie dla którejs z Su-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Nie uważam się absolutnie za jakiegoś zawodowca, podobnie jak i Ty buduję modele po prostu. Z różnym skutkiem Co do malowania to wybiorę chyba plamiasty. Na tak dużej powierzchni łatwiej będzie wymalować łaty- tak myślę przynajmniej . Pyrlandia będzie na 72 miniaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 26 minut temu, boberm1 napisał: @kapsel zawodowiec modelarski A to jest jakiś cech modelarski gdzie zyskuje się zawód modelarza? Dla kolegi się pytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Znam jednego takiego który żyje z budowy modeli, więc to taki zawodowiec. Pisząc miałem na myśli kogoś znakomitego w tym co robi, bardzo doświadczonego modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Też znam jednego co robi modele zawodowo, ale rozmawiamy o hobbystycznym klejeniu plastikowych zabawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 27 Września 2022 Autor Share Napisano 27 Września 2022 @kapsel@Moses Mój błąd . Nie to określenie. Wasz warsztat modelarski jest dla mnie zaskakujący. Precyzja obróbki detalu , sposób posługiwania sie aerografem , zasoby wiedzy ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 55 minut temu, boberm1 napisał: @kapsel@Moses Mój błąd . Nie to określenie. Wasz warsztat modelarski jest dla mnie zaskakujący. Precyzja obróbki detalu , sposób posługiwania sie aerografem , zasoby wiedzy ...... Po prostu trzeba robić modele jedne wyjdą lepiej inne gorzej niektóre przeżyją kontakt ze ścianą czy koszem, jednym się twoje wypociny będą podobać lub innym nie ale tu chodzi raczej o zabawę nie zarobek a jak coś poczytasz czy zgłębisz temat to tylko na twój PLUS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 27 Września 2022 Autor Share Napisano 27 Września 2022 Ano ..... co nie zmienia faktu , że podziwiam i szanuję Wasze dorobki. A w kwestii zarobku E..... każde "hobbystyczne" zainteresowania mają się tak do zarobku, jak przedstawicielka negocjowanego afektu do hymenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Niedawno była gdzieś dyskusja na temat modelarstwa zawodowego i amatorskiego. Póki kleisz bez nadziei na zysk, jesteś amatorem. Powodzenia z migiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 21 minut temu, zaruk napisał: Niedawno była gdzieś dyskusja na temat modelarstwa zawodowego i amatorskiego. Póki kleisz bez nadziei na zysk, jesteś amatorem. Powodzenia z migiem. O, dzięki znalazłem swoje miejsce w szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Spoko, ja też. Gdybym chciał z tego się utrzymywać, miałbym na waciki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 współczuję.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 (edytowane) W ramach przerwy od szmatotow( albatros lezy w szufladzie musze ciut uspokoic nerwy:-)) - migiem złożyłem MiGa. Zero dodatkow , to co bylo w pudle . Sklada sie poprawnie generalnie szpachli jak na lekarstwo. Zostaly poprawki - i prawdopodobnie dzis wieczorem - surfacer. Edytowane 19 Października 2022 przez boberm1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 21 Października 2022 Autor Share Napisano 21 Października 2022 Założenia malarskie - powyżej . Docelowo ma to byc nr 005 ze Słupska. Malowanie w toku . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 21 Października 2022 Share Napisano 21 Października 2022 Przymierzałeś już szkiełka światełek na skrzydłach? Ja byłem zaskoczony, że musiałem szpachlę nakładać, bo tam szklana zostaje tylko "kropelka". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 21 Października 2022 Autor Share Napisano 21 Października 2022 13 minut temu, giberes napisał: Przymierzałeś już szkiełka światełek na skrzydłach? Ja byłem zaskoczony, że musiałem szpachlę nakładać, bo tam szklana zostaje tylko "kropelka". Oj . Nie - ale zaraz , czyli jutro :-)) rzucę okiem . Dzieki za podpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 23 Października 2022 Autor Share Napisano 23 Października 2022 (edytowane) Kalki i sidolux na modelu... Teraz czas na " brudzing". Ale to po powrocie z Wlocławka. BTW:kalki to mix Trumpetera i Eduarda . Pozycjonowane na podstawie instrukcji i zdjęć z netu. Ich ilosc , po,ycjonowanie i kolorystyka mogą być "dyskusyjne" . Ale ja mam ciut frywolny stosunek do rzeczywistosci;-)) Edytowane 23 Października 2022 przez boberm1 składnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi