DamianosPL Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 1 minutę temu, robertmodelarz napisał: Shermana Vc Firefly w skali 1/35 robi Tamiya, Dragon, Tasca/Asuka- nic tylko zbierać kasę i sklejać!!!! Kasa jest ale brak miejsca to najwiekszy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 Takom pokazał ramki Apache. Zapowiada się niezły kawałek amerykańskiej demokracji 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2023 Widziałem na FB model wygląda fenomenalnie... Robi się problem dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 Zbyt dokładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 to dla tego modelu trzeby by jakis plan szescioletni albo cos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 A co tam jeszcze więcej tego samego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 Kolejny model Bayraktara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 Academy na 2023 zapowiedziała UH-1Y będzie komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Zostaje jeszcze AB-212 ASW, kto nie chce czekać nie wiadomo do kiedy, to może poczytać https://forum.largescalemodeller.com/topic/11599-ab-212-asw-anti-submarine-helicopter-in-135-scale/ Edytowane 20 Stycznia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Model może fajny i szczegółowy, ale co z tego, jak po połączeniu połówek kadłuba powstaje mega paskudne łączenie a nity są wypukłe? Już to samo w sobie dyskwalifikuje ten model na starcie. Oczywiście mówię o Apaczu Takoma. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Mates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2023 Jaki jest Fw-190 każdy widzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 W dniu 20.01.2023 o 22:38, Mates napisał: Model może fajny i szczegółowy, ale co z tego, jak po połączeniu połówek kadłuba powstaje mega paskudne łączenie a nity są wypukłe? Już to samo w sobie dyskwalifikuje ten model na starcie. Oczywiście mówię o Apaczu Takoma. Z tym łączeniem chodzi o Takom AH-64 Apache 1/35 ? Możesz załączyć jakiś link lub zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 6 minut temu, panmopsik napisał: Z tym łączeniem chodzi o Takom AH-64 Apache 1/35 ? Możesz załączyć jakiś link lub zdjęcia ? Nie przejmuj się bredzeniem człowieka, który nie widział tego modelu na oczy a już twierdzi, że się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 skoro pisze o mega paskudnym połączeniu, to zakładam, że wie co pisze na podstawie faktów (może ma papiery na to więc jestem ciekawy czego się spodziewać) bo dla każdego z nas wyraz "mega" może oznaczać coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Ale jak można zakładać coś takiego skoro nikt tego nie wie bo model jeszcze się nie ukazał? Jakie papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) ok, tego się trzymam, Mates proszę jesteś wywołany do tablicy w sprawie tego "mega paskudnego łączenia" a wypukłe nity to dobrze Edytowane 22 Stycznia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 23 Stycznia 2023 Share Napisano 23 Stycznia 2023 Przecież na youtube jest już relacja ze sklejania. https://www.youtube.com/watch?v=LzCWDcWFKlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 23 Stycznia 2023 Share Napisano 23 Stycznia 2023 Z tego filmu wynika tylko to, że największym mankamentem tego zestawu jest modelarz, który go poskładał 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 23 Stycznia 2023 Share Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Jak znajdę czas, to obejrzę na spokojnie te dwa filmiki i przetłumaczę komentarze, Takom nie jest samosklejalny ani nie są to klocki Lego, Tamiya czy inne wychwalane firmy także nie robią wszystkiego idealnie. Takom wydał Apacha 1/35 oczekiwanego od wielu lat, Meng zrobi to już wkrótce. Mates, proszę wskaż te mega paskudne łączenia lub zaznacz w której minucie na filmie masz zastrzeżenia do tych form ? Zapewne różnie pojmujemy pewne rzeczy. Chodzi mi, że jak mam negatywne spostrzeżenia, to nie rzucam ogólników tylko jakiś szczegół, w tym przypadku mógłbyś powiedzieć w którym momencie filmiku stwierdziłeś, że dyskwalifikujesz tego AH-64 ? I co jest nie tak z tymi nitami o których także piszesz ? Że wypukłe ? Autor filmiku bardzo się stara ale sam rozumiesz: ja nie wiem o co mu chodzi bo nie rozumiem tego języka dlatego liczę, że przetłumaczenie komentarzy coś rozjaśni. Edytowane 23 Stycznia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 20.01.2023 o 22:38, Mates napisał: Model może fajny i szczegółowy, ale co z tego, jak po połączeniu połówek kadłuba powstaje mega paskudne łączenie a nity są wypukłe? Już to samo w sobie dyskwalifikuje ten model na starcie. Oczywiście mówię o Apaczu Takoma. W dniu 23.01.2023 o 16:10, Mates napisał: Przecież na youtube jest już relacja ze sklejania. https://www.youtube.com/watch?v=LzCWDcWFKlo Relację obejrzałem. Jest to pasowanie na sucho a nie sklejanie. Mega paskudnego łączenia nie widać, kokpit pasuje, oszklenie czyste bez szpar, przesunięć lewa - prawa strona nie widać, zwichrowań nie widać. Nity wypukłe są, Powinny być inne ? Z komentarza wynika, że Takom mógłby postarać się lepiej z Instrukcją ale brak szczegółów co się nie podobało. Apache z opcją składania łopat wygląda fajnie. Jeżeli w modelach trafiam na "mega paskudne łączenie", to zaglądam do odpowiedniego działu na Modelworku i pytam co z tym mogę zrobić. Jeżeli taki drobiazg miałby "dyskwalifikować model na starcie", to ja przepraszam ale co my tu robimy ? Edytowane 25 Stycznia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 W dziale z nowościami najczęściej opowiadamy bajki i dyrdymałki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 2 godziny temu, panmopsik napisał: Jest to pasowanie na sucho a nie sklejanie. Mega paskudnego łączenia nie widać, kokpit pasuje, oszklenie czyste bez szpar, przesunięć lewa - prawa strona nie widać, zwichrowań nie widać. Nity wypukłe są, Powinny być inne ? Czasami warto kilka razy przeczytać post kogoś a potem pisać odpowiedź. Skoro jedna strona twierdzi, że jest paskudna szpara to znaczy że trzeba ją zaszpachlować. Jak zaszpachlować to trzeba przetrzeć, jak przetrzeć to wypukłe detale można uszkodzić. Z odtworzeniem wypukłych detali jest sprawa trudniejsza niż z wklęsłymi. Także zarzut nie był o samą obecność wypukłych nitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 (edytowane) Moja odpowiedź dotyczy wyrażenia "mega paskudnego łączenia" , jeżeli twierdzi, że jest ale nie pokazuje na linkowanym filmie w której minucie to widać, to oglądam ten materiał i muszę powtórzyć to co napisałem. Więc tak, zgadzam się: posty trzeba czytać dokładnie i ze zrozumieniem. I tak, zgadzam się, że po szpachlowaniu trzeba odtworzyć co się starło. Powtórzę: nie widzę na filmie "mega paskudnego łączenia" (nity wypukłe były dodatkiem do tego "mega paskudnego łączenia"). Linkowany film nie jest relacją ze sklejania. Coś jeszcze ? 7 godzin temu, lord_karton napisał: W dziale z nowościami najczęściej opowiadamy bajki i dyrdymałki lord_karton , ha ha ha , potwierdzam, normalnie bajki ale czasem coś interesującego z tego wyniknie: miałem nie kupować Apache ale teraz skłaniam się ku wersji z Longbowem, i czekam na Menga by porównać z Takomem . Wezmę poprawkę na niepotwierdzone opinie a bajkopisarzy zapraszam tutaj https://www.facebook.com/BiedronkaCodziennie/photos/a.1297392590298452/5042088922495448/?type=3 Edytowane 25 Stycznia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 26 Stycznia 2023 Share Napisano 26 Stycznia 2023 W dniu 22.01.2023 o 19:02, mirage3 napisał: Jaki jest Fw-190 każdy widzi Próba znalezienia niszy czy kreowanie nowego rynku ? 1/32 => 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi