Jump to content

DAF 95XF 530 "Flying Dutchman"

Trucknology
 Share

Recommended Posts

Witam Przedstawiam zdjęcia i opis niedawno ukończonego DAFa zrobionego w holenderskim stylu według mojego pomysłu. Ciągnik otrzymał kilka dodatków z zewnątrz - chromowane dekle na przedniej osi, chromowane pierścienie na śruby w tylnej osi, chromowany, poziomy wydech, trąby na dachu, kompletną zabudowę ramy, klimę postojową, koguty ostrzegawcze, smar naniesiony na siodło, kilka lampek, antena od CB. Na przedniej osi szerokie Super Single, na tylnej skrócone piasty. Całkowicie według mojego projektu został zrobiony tylny zderzak - na 2 łapach zamontowałem elementy z lampami, a po środku schowek na narzędzia. Pod spodem fartuch z 2 laskami chromowanymi i napisem Truck n' roll. W zrobieniu grafik pomagał SmalTrak, za co serdecznie mu dziękuje. Wnętrze zostało gruntownie przeze mnie upiększone, całość została polakierowana na kolor kremowy, na fotelach i tunelu umieściłem naturalną skórę w kolorze brązowym. Oryginalna kierownica została zastąpiona białą, starą 4-ramienną, dokładnie taką, jak posiadały DAFy w latach 60 i 70. Pod łóżkiem zamontowałem 2 głośniki i na środku napis producenta sprzętu - JVC. Na desce dodałem nawigację i gazetkę Trailer. Na dolnym łóżku są haftowane pasy, a z podsufitki zwisa grucha od CB. Na szybach umieściłem 3/4 białych tulipanów a z przodu na środku malutkiego ;) Dzięki SmalTrakowi za grafiki, Kierowcy za zabudowę ramy i Miqsowi za klimę :happy0159: lecimy z fotami

DSC-0302.jpg

DSC-0320.jpg

DSC-0330.jpg

DSC-0309.jpg

DSC-0349.jpg

DSC-0352.jpg

DSC-0306.jpg

DSC-0354.jpg

Pozdrawiam ;)

Edited by Guest

Jedyne co nie wygląda jakoś super, to przednie reflektory. Poza tym, to wszystko jest piękne. Lakier super, kolory ładnie dobrane, wnętrze bardzo ciekawe, pomysł ogólny także.

Pozdrawiam!