arhtus Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 Pytanie do speców od drugowojennej Luftwaffe Jak malować skrzydła wspomnianej w tytule "1" ? Edek w instrukcji swojej Foki w 1/48 proponuje RLM74/75, a wszędzie indziej z tego co widzę jest RLM82/83. W internetach na modelach dominuje ta druga opcja więc...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 Z instrukcji tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 tyle tylko, ze juz gdzies byla dyskusja, czy platy byly rzeczywiscie czerwone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 15 minut temu, BRAVO112 napisał: tyle tylko, ze juz gdzies byla dyskusja, czy platy byly rzeczywiscie czerwone... Gdzie ty tam widzisz zapytanie o kolor czerwony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 13 Listopada 2022 Autor Share Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) No to jak widzę to Edek sam nie może się zdecydować, bo ja miałem na myśli to najnowsze wydanie Weekend i tu jest zupełnie inaczej niż w starszym wydaniu Dual z JV44 Edytowane 13 Listopada 2022 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 10 minut temu, arhtus napisał: No to jak widzę to Edek sam nie może się zdecydować, bo ja miałem na myśli to najnowsze wydanie Weekend, i jest zupełnie inaczej niż w starszym wydaniu Dual z JV44. No to maluj z "nowego" weekenda i będziesz miał z głowy. W temacie malowań Luftwaffe z końca wojny w sumie nic pewnego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) Tutaj masz stronę z wydawnictwa Doras of the Galland Circus dotyczącą malowania czerwonej jedynki. Mam nadzieję że rozwiąże twoje wątpliwości, samo wydawnictwo bardzo polecam: A odnośnie czerwonego spodu, choć o tym mowy oczywiście nie było i nie jest to też kolorowanka : Edytowane 13 Listopada 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 Moje 3 grosze. Jeśli Eduard w najnowszym schemacie malowania proponuje 74/75 to może wyszły na jaw jakieś nowe fakty??? Zrób tak jak radzi HK1885, będzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 13 Listopada 2022 Autor Share Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) Dzięki Znalazłem dodatkowo kolorowankę do kalek właśnie od Eagle Editions no i chyba to najbardziej wiarygodne źródło. Nie wiem skąd Eduard wytrzasnął ten nowy schemat. PS Te zielone odcienie bardziej mi się podobają niż szarości Edytowane 13 Listopada 2022 przez arhtus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 2 minuty temu, arhtus napisał: Te zielone odcienie bardziej mi się podobają niż szarości I to jest słuszna koncepcja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 W dniu 13.11.2022 o 17:30, arhtus napisał: Dzięki Znalazłem dodatkowo kolorowankę do kalek właśnie od Eagle Editions no i chyba to najbardziej wiarygodne źródło. Nie wiem skąd Eduard wytrzasnął ten nowy schemat. PS Te zielone odcienie bardziej mi się podobają niż szarości Warto jeszcze poszukać książeczki z Eagle Editions o Dorach z Jv44, to najsolidniejsze opracowanie papug. Co do czarnego spodu sami Niemcy mówili po wojnie że musieliby być szaleńcami żeby swoje maszyny malować w czarno białe pasy.... jak alianckie pasy inwazyjne, dla obrony plot byłyby to świetne cele. Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi