Jump to content

MiG-21UM

krys
 Share

Recommended Posts

Ciesze się ze siadły tobie foty tylko próbuje je teraz otworzyć na fotosiku do pełnego rozmiaru i ni jak śię nie otwierają. Niewiem co jest grane ,ale wkurza mnie to bo to nie pierwszy raz tak się dzieje.

• 2 weeks later...
Aż mnie złość bierze jak to widzę Ciekawe ile wytrzyma pod chmurką to kamo ?? Tak właśnie w Polsce giną lotnicze rodzynki
Niestety, ale masz rację

Jak się to wszystko widzi to w człowieku aż się gotuje! Ja nie wiem, w większości krajów takie muzea są zamknięte, ładnie utrzymane, samoloty zakonserwowane, aż miło patrzeć a tutaj? Co za kraj ja pie........... Niech się obudzą, bo nie będzie co dzieciom pokazywać.

Zobaczymy jak będzie wyglądał za kilka, kilkanaście lat.....pewnie jak w Drzonowie.

• 2 weeks later...

Witam.

Panowie. Nie bądzcie takimi pesymistami. Niewiem jak gdzie indziej ale w Krakowie buduje się piękny pawilon Muzeum Lotnictwa Polskiego. Wierze że największe perełki tam trafią z obecnych hangarów a tam zrobi się miejsce na inne co cenniejsze eksponaty. A to że coś stoi pod chmurką ,to jest chyba nieuniknione jak na razie.

Jeżdzę do muzeum w Krakowie kilka razy w roku nobo i wmiarę blisko z bielska a i pewne interesy tam mam do załatwienia. Pierwszy raz byłem w 90tym roku. Wierzcie mi. Widzę zmiany duże jeśli chodzi o utrzymanie eksponatów. Oczywiście pozytywne. Zaczęto bardziej dbać oto co tam jest . Ostatnio Pięknie odrestaurowany śmigłowiec Mi-4, odnowiona Lidka(Li-2),

limy odnowione, wyciągnięte z magazynów rarytasy na skale światową które możemy wreszcie oglądać.

Pewnie że jeszcze jest dużo do zrobienia ale tylu straconych lat nieda się nadrobić w tak krótkim czasie. Nie jest chyba tajemnicą że UE się do tego przyczyniła że jest lepiej z naszym muzealnictwem. Nie chcę uprawiać polityki bo to nie miejsce na to ale patrząc z perspektywy czasu ja jestem optymistą.

Może tego miga z racji wyróżniającego się mundurka spodka szczęście i trafi pod dach. Zobaczymy. Zostaje jeszcze jedna ewentualność . Parafrazując Tyma: to się odmaluje!

Pozdrawiam.