krys Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 MiG-21UM n/b9349 z Krzesiń i w malowaniu tygrysim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam Dokładam fotki tegoż MIGa zrobione pod kątem malowania tego egzemplaża: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Dzięki tees! O to mi właśnie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Ciesze się ze siadły tobie foty tylko próbuje je teraz otworzyć na fotosiku do pełnego rozmiaru i ni jak śię nie otwierają. Niewiem co jest grane ,ale wkurza mnie to bo to nie pierwszy raz tak się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 U mnie poszło. Trochę się czeka na wczytanie strony, ale potem kliknięcie na zdjęcie ładuje większą wersję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Zajefany walk!!! idealny do mojej "szpareczki" w 1/32!!! Dzięki wieeelkie tees!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Aż mnie złość bierze jak to widzę Ciekawe ile wytrzyma pod chmurką to kamo ?? Tak właśnie w Polsce giną lotnicze rodzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Aż mnie złość bierze jak to widzę Ciekawe ile wytrzyma pod chmurką to kamo ?? Tak właśnie w Polsce giną lotnicze rodzynki Niestety, ale masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Nie tylko takie rodzynki poszly na zyletki lub do pieca:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Zawsze można jeszcze zniszczyć rodzynka przemalowując go.... PRZED: http://lotnictwo.net/foto.php?id=112591 PO: http://lotnictwo.net/foto.php?id=135765 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Też mnie to boli.. jak jasna cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Jak się to wszystko widzi to w człowieku aż się gotuje! Ja nie wiem, w większości krajów takie muzea są zamknięte, ładnie utrzymane, samoloty zakonserwowane, aż miło patrzeć a tutaj? Co za kraj ja pie........... Niech się obudzą, bo nie będzie co dzieciom pokazywać. Zobaczymy jak będzie wyglądał za kilka, kilkanaście lat.....pewnie jak w Drzonowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Witam. Panowie. Nie bądzcie takimi pesymistami. Niewiem jak gdzie indziej ale w Krakowie buduje się piękny pawilon Muzeum Lotnictwa Polskiego. Wierze że największe perełki tam trafią z obecnych hangarów a tam zrobi się miejsce na inne co cenniejsze eksponaty. A to że coś stoi pod chmurką ,to jest chyba nieuniknione jak na razie. Jeżdzę do muzeum w Krakowie kilka razy w roku nobo i wmiarę blisko z bielska a i pewne interesy tam mam do załatwienia. Pierwszy raz byłem w 90tym roku. Wierzcie mi. Widzę zmiany duże jeśli chodzi o utrzymanie eksponatów. Oczywiście pozytywne. Zaczęto bardziej dbać oto co tam jest . Ostatnio Pięknie odrestaurowany śmigłowiec Mi-4, odnowiona Lidka(Li-2), limy odnowione, wyciągnięte z magazynów rarytasy na skale światową które możemy wreszcie oglądać. Pewnie że jeszcze jest dużo do zrobienia ale tylu straconych lat nieda się nadrobić w tak krótkim czasie. Nie jest chyba tajemnicą że UE się do tego przyczyniła że jest lepiej z naszym muzealnictwem. Nie chcę uprawiać polityki bo to nie miejsce na to ale patrząc z perspektywy czasu ja jestem optymistą. Może tego miga z racji wyróżniającego się mundurka spodka szczęście i trafi pod dach. Zobaczymy. Zostaje jeszcze jedna ewentualność . Parafrazując Tyma: to się odmaluje! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 To ja tak przy okazji zapytam: jak myślicie jaki jest koszt odrestaurowania takiego samolotu? Ile trzeba wyłożyć, by ten MiG odzyskał swoją świetność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismael Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 jesli chodzi o tego miga to sądząc po fotkach trzyma się jeszcze i nie trzeba go aż tak mocno odrestaurowywać, gorzej wyglądają m in. limki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi