jpl Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Tym razem model samolotu, który jeszcze 25 lat temu można było zobaczyć na niebie nad Polską. Choć nie wiem, czy ten konkretny akurat latał jeszcze wtedy. Model z KP (czyli RV Aircraft, z tego, co wiem..). Wygląda obiecująco, tyle napiszę. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 MiGi-21 z KP to połączenie modeli RV i KP. Z RV jest ramka ze skrzydłami, stożkiem, belkami podwieszeń. KP dodało ramkę z kadłubem, kokpitem i podwieszeniami. Skleja się w miarę dobrze jak na short runa. Trzeba pamiętać o obciążeniu przodu żeby model nie leciał na tył. Warto dorobić kołki montażowe przy skrzydłach, żeby wzmocnić połączenie skrzydło kadłub. Rurkę Pitota wymień na metalową albo zrób z igieł eRy miały prostą bez tych "skrzydełek" na końcu. W oryginalnym RV Aircraft zasobnik rozpoznawczy dodatkowe zbiorniki paliwa i anteny na końcach skrzydeł były żywiczne. Powodzenia w budowie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 25 Listopada 2022 Autor Share Napisano 25 Listopada 2022 Dziękuję za informację. Dobrze to wiedzieć, bo chyba faktycznie kadłub jest lepiej spasowany, tak wskazują wstępne próby. Rurka Pitota raczej pozostanie zestawowa - to też jest test zestawu, więc postaram się jak najściślej trzymać się instrukcji. Tymczasem zacząłem od kokpitu. Całkiem ciekawie odwzorowany, aczkolwiek trochę szkoda, że nie ma kalkomanii - lepiej by wyglądał. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2022 No to teraz płatowiec. Rzeczywiście, spasowanie dość dobre, choć mogłoby być lepsze. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 A teraz schody, czyli instalacja hamulców aerodynamicznych i jeszcze paru detali. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 We wszystkich modelach MiG-21 RV Aircraft/KP hamulce aerodynamiczne są zaprojektowane w pozycji otwartej. Żeby je zrobić w pozycji zamkniętej trzeba je zeszlifować do grubości kartki papieru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 16 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2022 Tak, to prawda - trzeba zeszlifować dość mocno. Tymczasem malowanie. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2022 I kalki. Zapraszam! Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2022 No i to by było na tyle, jeśli chodzi o ten model. Zapraszam! Szczęśliwego Nowego Roku 2023! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 Bardzo fajnie wyszedł - bardzo mi się podobają te ołówki i fakt że mieliśmy ich sporo. Mnie czeka MF i PF ( edek) i chyba drugi bis ( zvezda? Ten bytomski ). Czy zasobnik do R jest taki sam jak do Su 22? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 36 minut temu, myszaty napisał: Czy zasobnik do R jest taki sam jak do Su 22? Oj, oj, czy koledze nie pomylił si zasobnik KKR i R? I tu i tu jest R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 4 minuty temu, Jarekk napisał: Oj, oj, czy koledze nie pomylił si zasobnik KKR i R? I tu i tu jest R. Nie wiem czy się pomylił - dlatego pytam... bo to co wisi pod kadłubem tego MiG-a jest podobne do tego z Su. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 Cz aby jest podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Jarekk napisał: Cz aby jest podobne? Na filmie w 7:14 widać zasobnik i jest podobny do tego: a ten jest z zestawu od Su.... Ok, obejrzałem jeszcze raz wszystkie filmy i jest inny w tym MiG-u.... Edytowane 31 Grudnia 2022 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 Zasobnik jest w wersji zwiadu radioelektronicznego, czyli R. Dzięki za komentarze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi