Matys Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 (edited) Ostatnio w dziale śmigłowcowym sporo się dzieje więc sam też postanowiłem coś pokazać. Skończony w ostatni weekend Mi-24 to znany model - u mnie w trochę bardziej egzotycznym malowaniu, z odrobiną waloryzacji i malowany pędzlem. Na koniec jeszcze kilka zdjęć z budowy wnętrza: Edited December 6, 2022 by Matys 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 (edited) Wow Pięknym ci on (tak się domyślam bo u mnie monitor nie da rady fotek wyświetlić) O, już działa Edited December 6, 2022 by abtb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matys Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 2 minuty temu, abtb napisał: Wow Pięknym ci on (tak się domyślam bo u mnie monitor nie da rady fotek wyświetlić) Kurka ja pracuję w IT więc mogę tylko w jeden sposób odpowiedzieć - u mnie działa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 31 minut temu, Matys napisał: u mnie w trochę bardziej egzotycznym malowaniu Co to jest? Turkmenistan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matys Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 28 minut temu, Grzes napisał: Co to jest? Turkmenistan? W rzeczy samej Turkmenistan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Fajny podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 (edited) Generalnie bardzo ładne wykonanie. Podoba mi się. Czy takie okopcenia za silnikami jak są u Ciebie na modelu widziałeś gdzieś na śmigłowcach? Pytam bo odnoszę wrażenie że są jakby za intensywne jak na silniki turbinowe. Edited December 6, 2022 by Endrju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matys Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 4 godziny temu, Endrju napisał: Czy takie okopcenia za silnikami jak są u Ciebie na modelu widziałeś gdzieś na śmigłowcach? Pytam bo odnoszę wrażenie że są jakby za intensywne jak na silniki turbinowe. Fakt, że wyszło mi nieco intensywniej niż chciałem, ale nie chciałem już tego zmywać żeby nie rozsmarować tego pigmentu po całym śmigłowcu Natomiast one rzeczywiście bywają tak intensywnie okopcone: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 No fakt. Okopcone strasznie. Śmigłowców to się naoglądałem a i na zdjęciach również wiele widziałem ale naszych tak ubabranych to nie widziałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 6 minut temu, Endrju napisał: naszych tak ubabranych to nie widziałem W latach 90. tak usmarowane latały Mi-2, a na jednym z nich na tym okopceniu któryś z obsługi dumnie napisał "Apacz" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekk Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Diesel zawsze kopci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xatrix_pl Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 Fajny, sporo się dzieje w części „pasażerskiej". W kokpicie to naklejki Quinta? Czy blachy eduarda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matys Posted December 13, 2022 Author Share Posted December 13, 2022 21 godzin temu, xatrix_pl napisał: Fajny, sporo się dzieje w części „pasażerskiej". W kokpicie to naklejki Quinta? Czy blachy eduarda? Kokpit to dokładnie Quinta, bardzo fajnie się z tym pracuje ale jednak CA trzeba podkleić. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarczu Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 Pomimo tego, że taki brudny to bardzo mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts