rudolf24 Napisano 13 Grudnia 2022 Share Napisano 13 Grudnia 2022 Witam wszystkich serdecznie, Model znany (choć niezbyt lubiany) w edycji Profipack-u mnie planowane są otwarte luki więc części problemów ze spasowaniem mnie ominie. Do tej pory skleciłem kokpit+trochę drobnicy. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 13 Grudnia 2022 Share Napisano 13 Grudnia 2022 Na razie wygląda zachęcająco.... A jakie malowanie planujesz? Inbox, czy coś dorzucasz z aftermarketu (lubię to słowo) i planujesz przeróbki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 13 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2022 30 minut temu, Helmut napisał: Na razie wygląda zachęcająco.... A jakie malowanie planujesz? Inbox, czy coś dorzucasz z aftermarketu (lubię to słowo) i planujesz przeróbki? Jak to kiedyś słyszałem-PZPR (Prosto Z Pudła Robiony) Malowanie najpewniej te 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 13 Grudnia 2022 Share Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Zrobiłeś z pasami ten sam błąd co ja, instrukcja Eduarda źle pokazuje zamocowanie pasów. Popraw bo masz łatwy dostęp do tego. Edytowane 13 Grudnia 2022 przez DamianPoltorak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 13 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2022 18 minut temu, DamianPoltorak napisał: Zrobiłeś z pasami ten sam błąd co ja, instrukcja Eduarda źle pokazuje zamocowanie pasów. Popraw bo masz łatwy dostęp do tego. Rzeczywiście, eh zostanie pewnie plama po CA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 13 Grudnia 2022 Share Napisano 13 Grudnia 2022 6 minut temu, rudolf24 napisał: Rzeczywiście, eh zostanie pewnie plama po CA... Debonder w idpowiednich ilościach powinien pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Grudnia 2022 Share Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Robota bardzo fajna. Pokrywy przedziałów uzbrojenia z ostatniego zdjęcia przemaluj od środka na aluminium. Na tym etapie wojny nie było już czasu na zabawy z kolorami. Wnęki działek w skrzydłach też aluminium: Edytowane 13 Grudnia 2022 przez barszczo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muśtax Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 Pasy powinny być zamocowane jak na zdjęciu "12" z postu wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2022 Mała aktualizacja. Co do wnęk i pasów-Dziękuje bardzo za sprostowanie, wnęki to trochę "musztarda po obiedzie" bo przeczytałem post jak już były wklejone w skrzydła :/. Co do pasów-mocno się trzymają i szczerze powiedziawszy niezbyt widzi mi się siłowanie mi się z nimi . Przechodząc do meritum-skrzydła oraz komora z uzbrojeniem oraz "szpejem" sklejona. Szczerze powiedziawszy spasowanie skrzydeł dosyć problematyczne, a sam przedział również nie grzeszył łatwością przy budowie. Aktualnie walczę ze śmigłem (W jakim było kolorze oraz czy było w pełni metalowe ?). Z gorszych wiadomości to źle wkleiłem kolektor wydechowy i przy próbie poprawy połamałem go. Został posklejany na nowo, ale nie jest idealnie prosty. Został komuś zestawowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 5 minut temu, rudolf24 napisał: W jakim było kolorze oraz czy było w pełni metalowe ? W pełni drewniane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 36 minut temu, MIRO napisał: W pełni drewniane Tak jest, malowane na kolor RLM70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 18 godzin temu, barszczo napisał: Tak jest, malowane na kolor RLM70. Nie do końca w pełni drewniane gdyż na krawędzi natarcia była mosiężna listwa. Reszta się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2022 Poskładane- wleciał podkład, teraz czas na poprawki niedoróbek. Zamiast bawić się w maskowanie, wkleiłem na wikol owiewkę w wersji zamkniętej (w modelu będzie otwarta). Na koniec podmieni się kabinki, zrobi małą podmalówkę i będzie gicik ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Podziałałem trochę na dole, miałem troszkę problemów z doborem odpowiedniej proporcji farby do rozcieńczalnika, ale koniec końców z tego wybrnąłem. Kontrast na zdjęciach po cieniowaniu może wydawać się duży, ale stwierdziłem że po weatheringu powinien trochę zaniknąć. Błędów jestem świadom i nisko się kajam za nie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 6 godzin temu, rudolf24 napisał: miałem troszkę problemów z doborem odpowiedniej proporcji farby do rozcieńczalnika, ale koniec końców z tego wybrnąłem. Czym Ty malujesz u jak, że taki odkurz Ci wychodzi? 6 godzin temu, rudolf24 napisał: Błędów jestem świadom i nisko się kajam za nie Kamień do szyi i do rzeki!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 3 godziny temu, HK1885 napisał: Czym Ty malujesz u jak, że taki odkurz Ci wychodzi? Kamień do szyi i do rzeki!... Maluje gunze, odkurz po prostu z uwagi na szkolny błąd-dałem na początku ciut za gęstą farbę i przyktało aero ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Strasznie Ci zapluło błękitem na kadłubie. Następnym razem może spróbuj maskować na dystansach z patafixu. Żeby nie było, że się tylko czepiam, spód bardzo fajny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 10 minut temu, Baas ArK napisał: Strasznie Ci zapluło błękitem na kadłubie. Następnym razem może spróbuj maskować na dystansach z patafixu. Przede wszystkim rzadka farba i niskie ciśnienie. A patafix nie zaszkodzi. 11 minut temu, Baas ArK napisał: spód bardzo fajny I bardzo subtelny. Zniknie imho. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 Parę fotek na szybko z warsztatu-stąd mało profesjonalne tło, jutro wrzucę już lepsze zdjęcia z naniesionym już drugim kolorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Wydaje mi się czy za gęstą farbą malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 1 godzinę temu, enten napisał: Wydaje mi się czy za gęstą farbą malujesz? Na początku była ciut za gęsta, potem już poprawiłem proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 I z grubsza model wymalowany, pozostało parę retuszerskich poprawek i może iść pod gloss. Mało podsumowanie z mojej strony Na plus: Poradziłem sobie z cieniowaniem Nie było żadnych problemów z maskowaniem, oprócz jednego-dwóch miejsc nie pojawił się odkurz/przeciek/itp. Farba ładnie siadła Minusy: Żółty, szczególnie pod spodem został pomalowany ciut za gęstą farbą Granica żółtego i kamuflażu na kadłubie mogłaby być lepiej poprowadzona Tyle ode mnie, czas na fotki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Super Fajny efekt na skrzydłach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 4 Marca 2023 Autor Share Napisano 4 Marca 2023 Wypadałoby trochę tu przewietrzyć, w końcu idzie wiosna ;). Kalki- no cóż, ciężko się kładły, były dość grube. Zupełnie nie w stylu eduarda jaki zapamiętałem, no nic "jakoś to wyszło", może oprócz przerywanych pasków na kadłubie, niektóre elementy kalki delikatnie się srebrzą. Model polakierowany i czeka na brudzing. Zapraszam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Marca 2023 Share Napisano 4 Marca 2023 Bardzo ładnie się wszystko ze sobą komponuje, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi