zenek_65 Napisano 27 Marca 2023 Autor Share Napisano 27 Marca 2023 Dzisiaj kilka małych elementów przybyło bisowi na żądle i jego okolicy - te w kolorze białym. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Od kilku dni przechodzę przez męki związane z wklejeniem oszklenia kokpitu - istny koszmar. W przerwach powstała nowa głowica obserwacyjna dla bisa oraz skrzela na usterzeniu poziomym. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Szyby aż tak są niedopasowane? Na "sucho" w pudełku ta Bryza nie wygląda wcale źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Ciężko je ustawić równo plus szpachlowanie na łączeniu z kadłubem. Kilka razy musiałem je odrywać, bo zarysowałem je przy szlifowaniu i konieczną była polerka - mam tu na myśli te boczne wypukłe części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Maski po malowaniu zdjęte i teraz trochę poprawek do zrobienia ale już nie dzisiaj. Najważniejsze, że e pracę idą w dobrym kierunku - chciałbym zdążyć na Wrocław Model Show 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Bardzo ładnie, jest potencjał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Świetnie wymalowane! A zdradzisz jakich kolorów użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Świetnie wymalowane! A zdradzisz jakich kolorów użyłeś? Farby Bilmodel - kolory dedykowane do Bryzy: 054, 055 i 056 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Pięknie idzie. Pytanie techniczne - Na górze wychodzi Ci teraz podział kolorów według podziału elementów. Będzie nienaturalnie wyglądało. Na oryginale jest nieco inaczej. Będziesz malował jeszcze po montażu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Grzes napisał: Pięknie idzie. Pytanie techniczne - Na górze wychodzi Ci teraz podział kolorów według podziału elementów. Będzie nienaturalnie wyglądało. Na oryginale jest nieco inaczej. Będziesz malował jeszcze po montażu? Niewykluczam takiej możliwości. Choć podział kolorów nie jest podziałem wzdłuż lini technologicznych. Muszę poprawić cześć krawędzi, bo na zdjęciach wyglądają jakoś dziwnie nienaturalne. Mam dylemat czy pozostawić ostre przejście kolorów czy też odrobinę rozmyte. Oglądając zdjęcia to przy tej skali chyba raczej ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 1 minutę temu, zenek_65 napisał: podział kolorów nie jest podziałem wzdłuż lini technologicznych. Ok. Fotki mówią wszystko 2 minuty temu, zenek_65 napisał: Mam dylemat czy pozostawić ostre przejście kolorów czy też odrobinę rozmyte. Oglądając zdjęcia to przy tej skali chyba raczej ostre. Zdecydowanie ostre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Dzisiaj tylko malowanie linii na skrzydłach, wyloty spalin, śmigiełka i poprawki ich kołpaków. Mało czasu do soboty, chyba nie dam rady skończyć go na Wrocław. Zostały 3 dni a pracy sporo: kalki, radar, podwozie i kilkanaście anten i czujników. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 Ostatnio coś krucho z czasem, ale koniec już widać. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Świetna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 19 Maja 2023 Autor Share Napisano 19 Maja 2023 (edytowane) Jeszcze trochę "drobnicy", dosłownie kilka elementów i kilka napisów eksploatacyjnych, które pominąłem wcześniej i jedna Bryza gotowa. Galeria wkrótce Edytowane 19 Maja 2023 przez zenek_65 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 moja juz sama z szafy wychodzi.... Swietna robota ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 19 Maja 2023 Autor Share Napisano 19 Maja 2023 28 minut temu, BRAVO112 napisał: moja juz sama z szafy wychodzi.... Swietna robota ! O, to dobra wiadomość, zakładaj warsztat. Będę kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 Zapraszam do GALERII M-28B/PT Bis nadal na warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2023 (edytowane) Malutki upgrade - na końcach skrzydeł pojawiły się anteny systemu Lemur-10, oraz zostały wycięte sloty. Teraz szukam informacji na jaki kolor malowana była powierzchnia skrzydła pod slotami. Prawdopodobnie nie jest malowana, czyli byłby kolor aluminium. Ale muszę mieć na to potwierdzenie. Edytowane 2 Czerwca 2023 przez zenek_65 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2023 Cześć Zabrałem się za silnik PZL-10S. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale coś powstać musi . W jednej z gondol należy poprawić wszystkie otwory, nawiewy... W modelu są na zasadzie lustrzanego odbicia, a w rzeczywistości prawa i lewa gondola są takie same. Zrobiłem nowy kanał dolotowy do spreżarki, ponieważ ten zestawowy jest zbyt płytki. Główny korpus silnika już prawie zrobiony. Działam dalej - pomału, ale do przodu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) Proszę o pomoc. Mam wrażenie, że podwozie w długonosej Bryzie jest przesunięte bliżej osi kadłuba w stosunku do wersji transportowej. To ostatni moment, abym mógł dokonać właściwej korekty. Większe owiewki mogą też wprowadzacw błąd. Edytowane 16 Czerwca 2023 przez zenek_65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 @zenek_65 zmniejsz to zdjęcie w podpisie, bo rozwala nieco temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2023 27 minut temu, Grzes napisał: @zenek_65 zmniejsz to zdjęcie w podpisie, bo rozwala nieco temat sorki - na komórce nie wyświetla się sygnatura, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 @zenek_65 masz zmienić zdjęcie w sygnaturze a nie w profilu. Bo teraz to tak wygląda : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi